Startlap fórum:: Off topic - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 221 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Off topic

#1 Felhasználó nem aktív   tube 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 23

Elküldve: 2011. március 28. - 16:06:10

Üzenet megtekintéseIdézés: RókaMóka - Dátum: 2011. március 28. - 14:33:24

Kicsit más de kapcsolódó.
Az utóbbi időkben egyre több csalásról kapok hírt. Igaz, hogy gyakorlatilag csak pletyka formájában, de többen is jelezték, hogy hallottak már olyat, hogy magánszemélytől keltek el mindenféle "szuper" hangszerek drágán, majd kiderült, hogy hamisítványokról van szó: a "kézzel készült mesterhangszer" pusztán egy házilag átfestett kínai tucatgitár, a fender nyakat adták kínai testtel és szerelékekkel, logót festettek fel, etc, etc. Érdemes nyitott szemmel járni!

nem tudom látogatod e a Hangmester fórumot is, de ott már csináltak 1 ilyen topicot is... ;)
0

#2 Felhasználó nem aktív   tube 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. március 28. - 15:59:24

hülye f@szok!! munkámból kifolyólag néha összefutok hangszerboltosokkal, és mindegyik arról panaszkodik hogy mennyire nincs forgalma, itt sírnak nekem hogy be fogják zárni a boltot, stb...
egyébként a Megyesihez én pont azért nem járok, mert nekem is volt 1-2 éve egy rossz tapasztalatom, hasonló mint neked, azóta kerülöm. de b@ssz@ is meg, nem ő az egyetlen hangszerbolt. mondjuk én Pesten lakom így egyszerűbb átmenni egy másikhoz...
0

#3 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 11

Elküldve: 2011. március 28. - 14:33:24

Kicsit más de kapcsolódó.
Az utóbbi időkben egyre több csalásról kapok hírt. Igaz, hogy gyakorlatilag csak pletyka formájában, de többen is jelezték, hogy hallottak már olyat, hogy magánszemélytől keltek el mindenféle "szuper" hangszerek drágán, majd kiderült, hogy hamisítványokról van szó: a "kézzel készült mesterhangszer" pusztán egy házilag átfestett kínai tucatgitár, a fender nyakat adták kínai testtel és szerelékekkel, logót festettek fel, etc, etc. Érdemes nyitott szemmel járni!
0

#4 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. március 28. - 14:26:44

Sajnos vitriolos kommentre vagyok kényszeredett újfent.

Nemrég a Me*****i egyik volt miniszterelnök nevére emlékeztető hangszerboltban jártam.

Jópár évvel ezelőtt oda jártam a legtöbbet, kellemes, fiatalos volt a légkör, az eladók közvetlenek voltak, mindent kézbe adtak. Tavaly egy ritka pedál ügyében jártam arra, mert egyszer már láttam náluk olyat. Elképedésemre az eladó kb. lehülyézett és megmondta, hogy nekem nincs is szükségem arra a pedálra (nem volt a boltban már olyan termék), hanem vegyek náluk inkább egy új Lánysziksz gitárt, és akkor minden nagyon frankó lesz. Nem kezdtem vitát, hanem elhagytam a boltot.

Nemrég újfent arra jártam, mert útba esett. Csak pár alapvető felszerelést akartam venni, amik fogyó eszközök a zenész életében. Az állapot még rémesebb volt, mint tavaly, az eladó szűkszavú, hanyag mozdulatokkal és szemmel láthatóan "sértődötten" szolgál ki. Kérdéseimre, hogy mit ajánl, mi mennyibe kerül, ideges, fog között kiszűrt válaszokat kapok. Totál az a benyomásom támadt, hogy itt ők tesznek szívességet és én csak a zavaró effektus vagyok, nem vevő, aki a pénzét hagyja ott. Komolyan felmerült a fejemben hogy vásárlás nélkül távozom, de ha már elsétáltam a boltig, akkor nem akartam az időmet kárba veszve tudni.

Nagy szomorúsággal tölt el a dolog, főleg mert régen szerettem oda járni, sok hangszert adtak a kézbe kipróbálni, lehetett velük beszélgetni, nem tukmáltak, kedvesek voltak, stb. Ehhez képest ez teljesen ellenkező magatartás. Egyszerűen nem értem a változást. Egy jó darabig esélyük sincs arra, hogy újra betérjek. Elhiszem, hogy rosszul megy a hangszerboltokban, főleg itt a netes rendelés, a "közeli" bécsi "hangszertesco", válság, stb miatt, de ha a vevőket kutyába se veszik, akkor nem is várható el, hogy jól menjen. Tényleg sajnálom és remélem észbe kapnak...
0

#5 Felhasználó nem aktív   Startmod 

• Törzstag
  • Csoport: Adminisztrátorok
  • Hozzászólás: 76

Elküldve: 2011. március 05. - 11:26:04

Üzenet megtekintéseIdézés: tube - Dátum: 2011. március 03. - 11:39:26

ki vagy te illatos rózsaszál?
ahogy látom adminisztrátor státuszban.... :unsure:
mi lett xubass-szal? :o
ez most csak 1 általános figyelmeztetés, vagy???

Kedves Fórumozó!

Központi fórummoderátor vagyok, az én feladatom a fórum szabályzatának a betartása. :) Természetesen ez egy általános figyelmeztetés volt.

Üdv:

Startmod
0

#6 Felhasználó nem aktív   tube 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. március 03. - 11:39:26

Üzenet megtekintéseIdézés: Startmod - Dátum: 2011. március 03. - 11:23:53

Kedves Fórumozók!

Megkérek minden kedves fórumozót, hogy senkit ne tévesszen meg a topik címe "Off topic" ez nem az jelenti, hogy itt van lehetőség a spammelésre. Minden olyan jellegű hozzászólás törlésre kerül, amely nem érinti a fórum témáját, adott esetben "Basszusgitár" alfórum és ezzel megszegik a fórum szabályzatát.

További jó fórumozást!

Starmod

ki vagy te illatos rózsaszál?
ahogy látom adminisztrátor státuszban.... :unsure:
mi lett xubass-szal? :o
ez most csak 1 általános figyelmeztetés, vagy???
0

#7 Felhasználó nem aktív   Startmod 

• Törzstag
  • Csoport: Adminisztrátorok
  • Hozzászólás: 76

Elküldve: 2011. március 03. - 11:23:53

Kedves Fórumozók!

Megkérek minden kedves fórumozót, hogy senkit ne tévesszen meg a topik címe "Off topic" ez nem az jelenti, hogy itt van lehetőség a spammelésre. Minden olyan jellegű hozzászólás törlésre kerül, amely nem érinti a fórum témáját, adott esetben "Basszusgitár" alfórum és ezzel megszegik a fórum szabályzatát.

További jó fórumozást!

Starmod
0

#8 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 14. - 18:43:15

Üzenet megtekintéseIdézés: Ernőke - Dátum: 2011. február 13. - 21:36:13

én szedtem le fogólapját hangszernek, mert el volt vetemedve a nyaka, abba szénszál merevítést raktam, utána egészen jó lett, és kb 3000Ft-omba került, mondjuk én eléggé vállalkozószellemű vagyok, de más hangszerét nem barbárkodnám szét :)

Pont ezért fogom valószínűleg valamelyik ilyen hangszerészpalántának eladni jelképes összegért. Ha megcsinálja, akkor lesz egy használható hangszere. Én nem vállalkozom rá de viszont nem hiszem hogy megérné rá szinte akármennyit is költeni.
0

#9 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2011. február 13. - 21:36:13

Üzenet megtekintéseIdézés: RókaMóka - Dátum: 2011. február 13. - 07:38:39

Valszeg így sem éri meg a hangszerészet. A 2. bundnál indul a fej/nyak illesztés, biztos, hogy le kellene szedni a fogólapot (szegélyezett) aztán az egészet összeragasztani, lecsiszolni a lakkot, lelakkozni, új fogólap, új bundozás, új szegélyezés. Ez testvérek között is minimum 50 ezer HUF, de inkább 100 vagy mégtöbb. Annyit viszont az egész hangszer nem ér (új korában 80 körül lehetett).

én szedtem le fogólapját hangszernek, mert el volt vetemedve a nyaka, abba szénszál merevítést raktam, utána egészen jó lett, és kb 3000Ft-omba került, mondjuk én eléggé vállalkozószellemű vagyok, de más hangszerét nem barbárkodnám szét :)
0

#10 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 13. - 07:38:39

Üzenet megtekintéseIdézés: Ernőke - Dátum: 2011. február 12. - 21:17:48

Hát az ilyen hangszerekkkel a legnagyobb gond, ahogy te is írtad, nem biztos, hogy megéri javíttatni, mert a hangszer értéke általában nem éri el a javítási költségek árát... ha fender, vagy gibson copy lenne, akkor ajánlanám a Dr. Parts nyakakat hozzá, mert azok megfizethetőek, és eddig nem hallottam rosszakat róluk... de az ilyen csapott fejű hangszerek más tészta. Ha hatalmas mákod van e-bay-en, vagy hasonló oldalon találsz hozzá új nyakat, vagy marad a sufni-hangszerész... vagy nekiesel otthon, ami remek szórakozás, és időtöltés, csak a "szervizelés" kimenetele kétséges. Vagy elviszed egy "nem hivatásos" önjelölt hangszerészhez. Zolkow fórumán sok ilyet találhatsz, nagy részüknek láttam munkáit, hallottam hangmintákat, és van ott jópár ember, aki (szerintem) megfizethető áron, és elég jó minőségben ki tud segíteni téged. Eladást én csak a legvégső esetben fontolgatnám.

Én a dobcuccommal vagyok hasonlóképp, mint te ezzel a gitárral, van egy Medveczky-Dusán-Kozmosz szettem, testek retekjók, de a hardware-ek szétkoptak, bőrözés is ráférne, full-hardware-csere, állványok, lábgép, cinek kb 100-150 ezres lenne, amit még ha lenne is ennyim inkább basszgitárra költenék, szóval apránként kukázom össze a dolgokat, bőrözését már sikerült megoldanom hála az igényes dobosoknak, akik kidobják a minőségi bőröket, ha azok már kicsit kopottak ;) nekem jó az még...

Valszeg így sem éri meg a hangszerészet. A 2. bundnál indul a fej/nyak illesztés, biztos, hogy le kellene szedni a fogólapot (szegélyezett) aztán az egészet összeragasztani, lecsiszolni a lakkot, lelakkozni, új fogólap, új bundozás, új szegélyezés. Ez testvérek között is minimum 50 ezer HUF, de inkább 100 vagy mégtöbb. Annyit viszont az egész hangszer nem ér (új korában 80 körül lehetett).
0

#11 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2011. február 12. - 21:17:48

Hát az ilyen hangszerekkkel a legnagyobb gond, ahogy te is írtad, nem biztos, hogy megéri javíttatni, mert a hangszer értéke általában nem éri el a javítási költségek árát... ha fender, vagy gibson copy lenne, akkor ajánlanám a Dr. Parts nyakakat hozzá, mert azok megfizethetőek, és eddig nem hallottam rosszakat róluk... de az ilyen csapott fejű hangszerek más tészta. Ha hatalmas mákod van e-bay-en, vagy hasonló oldalon találsz hozzá új nyakat, vagy marad a sufni-hangszerész... vagy nekiesel otthon, ami remek szórakozás, és időtöltés, csak a "szervizelés" kimenetele kétséges. Vagy elviszed egy "nem hivatásos" önjelölt hangszerészhez. Zolkow fórumán sok ilyet találhatsz, nagy részüknek láttam munkáit, hallottam hangmintákat, és van ott jópár ember, aki (szerintem) megfizethető áron, és elég jó minőségben ki tud segíteni téged. Eladást én csak a legvégső esetben fontolgatnám.

Én a dobcuccommal vagyok hasonlóképp, mint te ezzel a gitárral, van egy Medveczky-Dusán-Kozmosz szettem, testek retekjók, de a hardware-ek szétkoptak, bőrözés is ráférne, full-hardware-csere, állványok, lábgép, cinek kb 100-150 ezres lenne, amit még ha lenne is ennyim inkább basszgitárra költenék, szóval apránként kukázom össze a dolgokat, bőrözését már sikerült megoldanom hála az igényes dobosoknak, akik kidobják a minőségi bőröket, ha azok már kicsit kopottak ;) nekem jó az még...
0

#12 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 12. - 18:07:42

Na akkor offolok. :P

Szóval van egy jópofa szólógitárom, amin amúgy szeretek játszani, de viszont már szépen lelaktam:
kopnak az érintők, az izzadtságomtól rozsdásodnak a dolgok rajta (hiába törlöm ez minden hangszeremnél így volt eddig), ami nem is vészes, mert eddig úgy voltam vele, hogy majd X év múlva milyen szép "relic" hangszer lesz belőle (szétkopott festéssel, berozsdálva, stb). Sajnos viszont most rádöbbentem hogy nem fogja megérni a matuzsálemi kort a hangszer, ugyanis a feje nemes egyszerűséggel le fog törni. Ugye a hangszer feje "angled back" azaz szögben hátrafelé áll, amit úgy csináltak, hogy a nyakhoz hozzáragasztották a megfelelő szögben álló fejet, majd rá a fogólapot. Nos ma felfedeztem, hogy gyakorlatilag már csak a fogólap tartja egyben a fejet a nyakkal, valami ismeretlen ok miatt a nyak és fej között gyakorlatilag megszűnt a ragasztás - valószínűleg gyárilag sem volt ez jól odaragasztva + ahogy száradt ki a hangszer ezek a részek elkezdtek elmászni egymástól.

Ennek ellenére a hangszer játszható, hangolható, sőt eléggé kényelmesen van beállítva (eddigi legjobb gitárom), csak épp valahogy nem hiszem hogy ez az affér egy életbiztosítás a jövőjére nézve.

Az eszköz jövőjét még nem tudom, megcsináltatnom nem lesz érdemes, mert egy alsó-közép kategóriás hangszer (80 körül lehetett újonnan), viszont ilyen állapotban meg nem eladható. Esetleg itt valami jelképes összegért majd eladom egy vállalkozószellemű hangszerésznek vagy hobbi-hangszerésznek. (Zolkow?)

Gondoltam, megosztom veletek a sztorit. Meglepő, hogy mik vannak. :-D
0

#13 Felhasználó nem aktív   bandibacsi 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 8

Elküldve: 2011. február 11. - 23:53:53

Üzenet megtekintéseIdézés: Ernőke - Dátum: 2011. február 11. - 13:43:40

nem tudom :) élesszük fel, én szeretek ide írogatni

Én is szerettem, amíg szép kék volt...
0

#14 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2011. február 11. - 13:43:40

Üzenet megtekintéseIdézés: tube - Dátum: 2011. február 11. - 10:35:59

Ok! Ezek szerint nem csak én érzem ezt.
A kérdés: Miért hagyjuk?

nem tudom :) élesszük fel, én szeretek ide írogatni
0

#15 Felhasználó nem aktív   tube 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 11. - 10:35:59

Üzenet megtekintéseIdézés: Ernőke - Dátum: 2011. február 11. - 09:27:42

sajnos ez a fórum már pár éve csak a haláltusáját éli. Balázs "módszerei", amelyekkel tanácsokkal látta el az ide látogatókat, abból egyenesen következett, hogy nem lesznek új tagok. Ahogy pedig az ilyen őstagokkal viselkedett, mint akik még maradtunk, az is elég valószínűvé tette, hogy mi sem aktivizáljuk túl magunkat.

Amúgy ez már Balázs ideje előtt elkezdődött, amit Balázs moderálása óta van már csak a kegyelemdöfés.

Sajnos nincs egy hangszerteszt, erősítőteszt, esetleg technikai viták (olyan viták, ahol nem csak Balázsnak lehet igaza), stb.

De amúgy szerintem kb 1 éve nem pörgött így a fórum, szóval örömködjünk! :lol:

Ok! Ezek szerint nem csak én érzem ezt.
A kérdés: Miért hagyjuk?
0

#16 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2011. február 11. - 09:27:42

sajnos ez a fórum már pár éve csak a haláltusáját éli. Balázs "módszerei", amelyekkel tanácsokkal látta el az ide látogatókat, abból egyenesen következett, hogy nem lesznek új tagok. Ahogy pedig az ilyen őstagokkal viselkedett, mint akik még maradtunk, az is elég valószínűvé tette, hogy mi sem aktivizáljuk túl magunkat.

Amúgy ez már Balázs ideje előtt elkezdődött, amit Balázs moderálása óta van már csak a kegyelemdöfés.

Sajnos nincs egy hangszerteszt, erősítőteszt, esetleg technikai viták (olyan viták, ahol nem csak Balázsnak lehet igaza), stb.

De amúgy szerintem kb 1 éve nem pörgött így a fórum, szóval örömködjünk! :lol:
0

#17 Felhasználó nem aktív   bandibacsi 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 8

Elküldve: 2011. február 10. - 23:42:35

[quote name='tube' timestamp='1297265509' post='2271097']

Nem tudom hogy vissza lehet e állítani ennek a fórumnak "nimbuszát"

Nem.
Balázs, és egy-két vaskalapos olvtárs elüldözte innen az embereket.
"Visszacsinálni" már nem lehet :(
0

#18 Felhasználó nem aktív   SzunaP 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 6

Elküldve: 2011. február 10. - 15:20:53

Üzenet megtekintéseIdézés: tube - Dátum: 2011. február 08. - 08:56:24

nem tudom mi a baj, olyan mint 1000 más fórum...
könnyen tudtam újra "reggelni", van avatar, van kép, ezt-azt megoszthatsz magadról ha akarsz...
mi kell még?
mondjuk 1 normális "fórum-élet" az jó lenne, de az eddig sem volt, és ennek nem a külalak az oka... :(

Pont ezért nem fórumozok általában. A kék az egyedi volt és egyszerű, átlátható. Itt egy rövid hozzászólás is egy monitornyi. és nem vagyok oda az avatarért, az is csak a helyet fogja. Emellett a teljes email címet kell végigpötyögnöm minden bejelentkezéskor, a régiben elég volt a nick. Ki vagyok az ilyesmiktől. namindegy, lusta vagyok, ezvan :)
0

#19 Felhasználó nem aktív   tube 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 09. - 16:31:49

Üzenet megtekintéseIdézés: Ernőke - Dátum: 2011. február 09. - 14:51:17

ezt jól összefoglaltad ;) ezeken az információkon kívül nincs sok dolog itt. hangmester fórumot, én nemnagyon szoktam nézni, mert 1-2 napig nem nézek arra, és elvesztettem a fonalat, az az egy topic-os rendszer nagyon gáz ott. Csak a prolude topicot olvasom, de írni nem szoktam, meg az adokveszeket ;)

itt már az aprós topicnak sincs értelme, mert nincs semmi... pár éve az is nagyon pörgött.
másik, hogy reggae zenekaromba épp gitárost keresek, de ide fel se rakom a hirdetést, minek?! aki itt néha megfordul az 1, nem szereti a reggae-t 2, nem gitáros, 3 úgy se nézi meg a kutya sem...

na mindegy...

amúgy meg évek óta halálsoron van ez a fórum, mondjuk én rendszeresen rá-ránézek, de az a heti 1-2 bejegyzés eléggé követhető ;)

Lehet (biztos) hogy magamra haragítom a Balázst (Xubass), de az, hogy itt tart ez a fórum, az nagyrészt neki köszönhető.
Attól a pillanattól, mikor ő lett a moderátor, ez csak durvult.

Ráadásul azt látom, hogy mostanában már nem is moderál. Legalább is ahogy eddig törölte, törölték a hülye hirdetéseket, azt most nem nagyon teszi, tette meg.
(...bár lehet hogy ez az átállással is összefügg, ha igen, akkor bocs, vissza az egész)

Nem tudom hogy vissza lehet e állítani ennek a fórumnak "nimbuszát", sőt az sem tudom kell e ez, de elkeserítő visszanézni hogy mennyivel pezsgőbb volt itt 1-2 éve az élet mint most.
Arról már nem is szólok, hogy a már említett "konkurens" fórumon mennyien írnak...pl. nézd meg hogy az idén mikor volt az első "normális" hozzászólás itt, aztán nézd meg hogy ott ugyanennyi idő alatt hány bejegyzés született.
Abban egyetértek a Balázzsal (úgy emléxem ez a S.l.-fórum vs H.m.-fórum már szóba került egyszer), hogy a H.m. fórumban nagyon soxor nincs érdemi hozzászólás, de még így is "szakmaibb" mint itt ahol most tartun. mert most itt nincs SEMMI!!
0

#20 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2011. február 09. - 14:51:17

Üzenet megtekintéseIdézés: tube - Dátum: 2011. február 09. - 09:57:28

Pontosan erről beszélek én is.
Elkeserít hogy ilyen lett ez a fórum.
A Hangmestert is szok' nézegetni, és bár annak "rendszere" (rendszertelensége) zavar, de mégis jobbnak tartom, mint ami itt van.
Sokkal jobban ki van találva itt (nem egy topic van, ahol a mindent bele elve érvényesül), mégis jobban szeretek ott böngészni mint itt.
...igaz itt lassan nincs is mit :(
Kivéve, ha oktatókönyvet szeretnék rendelni, vagy megtudni mikor, hol lép fel a moderátor, vagy esetleg hol szavazhatok az új projektére.
;)

ezt jól összefoglaltad ;) ezeken az információkon kívül nincs sok dolog itt. hangmester fórumot, én nemnagyon szoktam nézni, mert 1-2 napig nem nézek arra, és elvesztettem a fonalat, az az egy topic-os rendszer nagyon gáz ott. Csak a prolude topicot olvasom, de írni nem szoktam, meg az adokveszeket ;)

itt már az aprós topicnak sincs értelme, mert nincs semmi... pár éve az is nagyon pörgött.
másik, hogy reggae zenekaromba épp gitárost keresek, de ide fel se rakom a hirdetést, minek?! aki itt néha megfordul az 1, nem szereti a reggae-t 2, nem gitáros, 3 úgy se nézi meg a kutya sem...

na mindegy...

amúgy meg évek óta halálsoron van ez a fórum, mondjuk én rendszeresen rá-ránézek, de az a heti 1-2 bejegyzés eléggé követhető ;)
0

Topik megosztása:

• 221 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó