Elküldve: 2011. március 28. - 14:26:44
Sajnos vitriolos kommentre vagyok kényszeredett újfent.
Nemrég a Me*****i egyik volt miniszterelnök nevére emlékeztető hangszerboltban jártam.
Jópár évvel ezelőtt oda jártam a legtöbbet, kellemes, fiatalos volt a légkör, az eladók közvetlenek voltak, mindent kézbe adtak. Tavaly egy ritka pedál ügyében jártam arra, mert egyszer már láttam náluk olyat. Elképedésemre az eladó kb. lehülyézett és megmondta, hogy nekem nincs is szükségem arra a pedálra (nem volt a boltban már olyan termék), hanem vegyek náluk inkább egy új Lánysziksz gitárt, és akkor minden nagyon frankó lesz. Nem kezdtem vitát, hanem elhagytam a boltot.
Nemrég újfent arra jártam, mert útba esett. Csak pár alapvető felszerelést akartam venni, amik fogyó eszközök a zenész életében. Az állapot még rémesebb volt, mint tavaly, az eladó szűkszavú, hanyag mozdulatokkal és szemmel láthatóan "sértődötten" szolgál ki. Kérdéseimre, hogy mit ajánl, mi mennyibe kerül, ideges, fog között kiszűrt válaszokat kapok. Totál az a benyomásom támadt, hogy itt ők tesznek szívességet és én csak a zavaró effektus vagyok, nem vevő, aki a pénzét hagyja ott. Komolyan felmerült a fejemben hogy vásárlás nélkül távozom, de ha már elsétáltam a boltig, akkor nem akartam az időmet kárba veszve tudni.
Nagy szomorúsággal tölt el a dolog, főleg mert régen szerettem oda járni, sok hangszert adtak a kézbe kipróbálni, lehetett velük beszélgetni, nem tukmáltak, kedvesek voltak, stb. Ehhez képest ez teljesen ellenkező magatartás. Egyszerűen nem értem a változást. Egy jó darabig esélyük sincs arra, hogy újra betérjek. Elhiszem, hogy rosszul megy a hangszerboltokban, főleg itt a netes rendelés, a "közeli" bécsi "hangszertesco", válság, stb miatt, de ha a vevőket kutyába se veszik, akkor nem is várható el, hogy jól menjen. Tényleg sajnálom és remélem észbe kapnak...