Off topic
Elküldve: 2010. december 19. - 09:55:03
Ezen a kiemelt elmés kommenten jót nevettem:
"Hagrid's not supposed to preform magic outside of hogwarts..."
Elküldve: 2010. november 07. - 23:25:44
Meg ilyen apróságok.
Elküldve: 2010. október 21. - 23:08:30
Szerintem a moderátori felületen volna mit változtatni. Nem lehet például nicket törölni, vagy egy kattintásra egy nick minden hozzászólását. Ha idejön valami félkegyelmű egy pókeroldalt hirdetni (pl.), és bemásolja minden topikba a hirdetését, akkor nekem egyenként szépen ki kell törölnöm mindet. Ez elég logikátlan. Az ilyen illetők valószínűleg nemcsak a basszusgitáros, hanem rengeteg más alfórumra is bemásolják a floodjukat, így egy esetleges nicktörlés az összes alfórum közös hasznára válna.
Elküldve: 2010. október 21. - 21:44:17
Őszintén szólva félek, mert ami hibátlan, jól működik, egyszerű de nagyszerű, azt minek felújítani? Az informatikusok mindig képesek úgy fejleszteni (lsd gmail, microfost), hogy több a kár mint a haszon. Tisztelet a kivételnek, remélem felesleges lesz az aggodalmom.
Elküldve: 2010. augusztus 19. - 16:26:03
Persze miller papa nem olyan technika orientált, de vannak elmebeteg pillanatai, amikor olyanokat szólózik, hogy felborulok a székkel, ha hallgatom.
Akiket említettem a technikás játékot nagy igényességgel valósítják meg, nem csak vaktába májerkednek, hanem tudatosan valósítsák meg. Valóban nem fogalmaztam előbb elég világosan.
Egyébként (ne haragudj meg) ez az eddigi leg értékelhetőb hozzászólásod, így nagyából értem már az álláspontodat a popalter témakörben, csak eddig nem fogalmaztál elég egyértelműen:)
písz
Elküldve: 2010. augusztus 19. - 16:17:45
Elküldve: 2010. augusztus 19. - 16:14:02
Elküldve: 2010. augusztus 19. - 16:08:04
Elküldve: 2010. augusztus 19. - 15:33:18
"Van az a régi mondás, hogy nem kell szakácsnak lennem ahhoz, hogy megmondjam egy ételről ha szar, hogy az"
Erre kérdezi ő, hogy akkor a Győzike rajongók is nevezhetik-e szarnak ("leszólhatják-e") a Dave Brubeck Quartettet és hasonló zenéket.
Egyébként a válasz: Igen mindenki mondhat amit akar. Van egy lényeges különbség : Egy Győzike rajongó sosem tudná megindokolni, hogy miért érzi "szarnak" az ilyen zenéket. Olyan lenne ez a jelenség, mint amikor egy kisgyereknek mutatsz valamit amit nem ért, ezért látod az arcán lankadni a lelkesedést és végül elkezd valami mással foglalkozni. Ha a Győzike rajongónak van némi önkiritkája akkor valszeg ezt is mondaná "nem értem ezt a zenét" (aztán ha elmélyül benne egy kis ideig, rájönne, hogy nem is kell érteni de ez most nem érdekes). Ha a kollégának nagyobb egy picit a mellénye akkor azt mondaná "nem az én stílusom, nekem nem tetszik". Ezzel a mondattal egyébként abba a számára rendkívül szép gondolatba ringatja magát, miszerint nincs minőségbeli különbség az általa szeretett zene és a Dave Brubeck Quartett között, csak ő egy másikat választott szabad akaratából. :-) Jó kis pszichológia egyébként elemezni az ilyen helyzeteket.
Vélemények között lényegi különbségek vannak. Gondolom ebben egyetértünk.
Elküldve: 2010. augusztus 19. - 15:23:41
kritikus téma- látod, mondom, h nem vágod, h te magad mit mondtál, ugyanis: " Van az a régi mondás, hogy nem kell szakácsnak lennem ahhoz, hogy megmondjam egy ételről ha szar, hogy az." Na, erre mondtam h 1 kritikus szavára (de lehetne nyugodtan gurmán is szó mi szó hozzáértő) ad jobban az adott szakács, vagy 1 olyanéra aki csk házi kosztot eszik... ennyi! Szerintem nem is olyan nehéz.
Elküldve: 2010. augusztus 19. - 14:41:58
Te szóba hozod a kritikust.
Én poénból rávágom, hogy Settenkedő?
Te facepalmozol.
Én felvilágosítalak, hogy ez a tag pont a legnagyobb Kispál-fan.
Te hisztizel.
A kérdésedet nem tudom sajna értelmezni, lévén fogalmam sincs, mit jelent, hogy "1 csór gőzike", és ez mit tud lemondani a Dave Brubeck Quarteten.
Elküldve: 2010. augusztus 19. - 13:48:47
Elküldve: 2010. augusztus 19. - 13:42:47
Amúgy Marcus Miller szerintem nem kimondottan technika-orientált virgagyerek. Néha persze ő is megőrül, de 10 számából 9 egyszerű, groove-ra épülő szólózás, semmi öncélúskodás. Brubeck alatt a Dave Brubeck Quartetet érted? Az sem technikás muzsika, csak zeneileg bonyolult néha (balkáni metrumok sokszor előkerülnek Brubeck szerzeményeiben). Egyébiránt pedig 4/4-es számaikban szimpla walking bass van, swinges dobolás plusz improvizált zongorabreakek és szólók. Az sima kombó-jazzzenélés.
A legtechnikásabb zenebohócok amúgy jellemzően nem a jazz, hanem a metálszíntéren vannak, aztán mégis tökszar amit csinálnak a dinamikátlan csavargatásaikkal.
Elküldve: 2010. augusztus 19. - 12:50:21
Teljesen mindegy hogy 1-2-3-500 akkord van egy számban, lehet végig üres A-t meg E-t pengetni, de lehet bontani, skálázni, akármit. szóval egy 2 akkordos szám is lehet technikás.

Súgó