Startlap fórum:: Elektronika - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 11 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Elektronika

#1 Felhasználó nem aktív   gordon 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 943

Elküldve: 2012. február 11. - 03:43:53

Nempiti link

Napi viccek, humoros képek, kreatív ökörségek! Mindennapi oltások és okosságok, oltári baromságok, avagy munkában a Photoshop! Mindez egy csipetnyi erotikával vegyítve! A hétköznapi életünk aktuális témái feldolgozva, egy kicsit másképp! Nézz be hozzánk, hidd el, nem piti! :)

Nempite link

Aktuális viccek, hétköznapi poénok humoros képek formájában, avagy munkában a Photoshop! A mostanában oly népszerűvé vált, hasonló humoros oldalak jól bevált receptjét követve! Mindez ma már a Világ-Ökörség részét képezi, javaslom, te se maradj ki ebből, nézz be hozzánk, mert ez nem pite! :)
0

#2 Felhasználó nem aktív   gordon 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. augusztus 15. - 19:17:43

Galdomusic :) zenék szövegkönyvvel, fordításokkal, mindenkinek,
egyedi válogatásban, szinte minden kategróiában.
Szinte minden kategóriában, úgy mint:
pop, rock, trance, dance, hard rock és musical.

link
0

#3 Felhasználó nem aktív   gordon 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. július 27. - 13:44:17

Nyusszmjuz?

Country, Rockabilly és minden, ami egy remek bulihoz kell, egy helyen! Többek közt olyan hírességek legjobb dalait találod itt, mint Johnny Cash, Alan Jackson, Brad Paisley és nem utolsó sorban Garth Brooks. Remélem a country és rockabilly rajongóknak csemegéül szolgál majd ez a blog. Fogyasszátok egészséggel!

link
0

#4 Felhasználó nem aktív   cola 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2011. január 29. - 11:03:34

köszi! Tényleg kényelmes annak ellenére, hogy 35", talán a mélyre benyúló felső szarv miatt van.
Pár mondat a hangszerről, hiszen tesztelésről volt szó. Sajnos eddig egy próbán vagyok túl vele mióta az elektronikád van benne, szal sok variációt még nem próbáltam ki. Ma viszont lesz egy koncertem, megírom majd, hogy hogy viselkedett..
Eddig nagyon elégedett vagyok vele, viszont annyit változtattam, hogy a középfrekit 800Hz-re állítottam a jumperekel. Igazából az egyik oka, hogy próbán "zenész" füldugót használok és bármennyire azt írták a speckójában, hogy nem vág frekit, a magasból azért ha nem is sokat, de lecsap. Miután átállítottam 600-ról, valahogy középállásban is középdúsabb, így jobban hallom bedugott füllel. Nyitott füllel vágok egy keveset belőle oszt minden ok. Nagyon tetszik még, hogy tényleg olyasmi hangot produkál mint amit erősítés nélkül hallok... eddig ez nem volt. Általában - az elemek miatt - akusztikusan gyakoroltam régen és mikor bedugtam, meg kellet azt szoknom, hogy nem ugyanaz szólt mint ami korábban. Most tényleg a gitár hangját hallom - vagy nagyon hasonlót. Tök fasza.. mindig meglepődök, most ezt kell megszoknom :) nem lesz nehéz... Szóval nem gondoltam, hogy a jó elektronika ennyit számít. Ennyit számít. Pedig még a hangszedőket ki sem cseréltük...! Bár ahogy mondtad ezek nem is olyan rosszak... Na folyt köv a koncert után...
0

• Csoport: Guests

Elküldve: 2011. január 09. - 21:40:55

Jó hogy szólsz, küldtem a rajzot - megvan, csak elfelejtettem.
félek tőle, hogy ki van öntve a pickup, pedig amúgy egyszerű lenne a csere... :-/
Kényelmes, jólszólós a hangszered,fel se tűnt a 35 col.
0

#6 Felhasználó nem aktív   cola 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. január 09. - 21:23:15

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy meddig fogja bírni az elektronikáddal... Hazaértem vele bedugtam, torzít... addig tartottak az elemek amiket visszatettünk. Mondjuk ahogy írtam, azok már a legutóbbi buliban megadták magukat, csak nemileg regenerálódhattak kicsit és azért volt elegendő amikor beszereléskor teszteltünk... amúgy MINDENKINEK ZOLKOW ELÓT!! Nagyon fasza! Köszi mégegyszer! Teszek majd fel hangmintát. ja, a freki variációkról írhatnál egy manual-t... csak hogy legyen. Mondjuk nemigen van a jelenleginél jobb beállítás, de azért lehet hogy az én erősítőmmel is kipróbálnám az opciókat. Következő lépés a PU. Gondolkozok a Woodhead-en is hogy beszéltünk róla... meg lehet hogy bele lehetne tenni a gyári tokba, ha nincs kiöntve...
Utánanézek.
0

Elküldve: 2011. január 08. - 10:26:20

for the record (másokak, hátha érdekel valakit) :
a Píviben az előfok is, meg az aktív pickupok is sokat zabálnak :) együtt 14mA, ami borzasztó sok, ha összehasonlítjuk egy háromsávos EMG 1,5 mA-ével.
ebből fele a pickupok, fele az eló.
a pickupok szerintem jól szólnak egyébként, csak kár azért a nagy áramfelvételért. még mindig 8,5 mA körül van kompletten, 1-2 hónapnál nem jósolok többet az elemeknek.. :-/
0

Elküldve: 2011. január 03. - 09:23:14

egy új Prolude fantomtápját volt alkalmam tesztelni, és Zuper! :)
persze ha valaki pedálozik, akkor talán nem annyira jó megfejtés, de ha a kábelre esküszöl, akkor simán ellátja a gitárt egy sztereó kanócon... ha meg otthon maradt/elszakadt/ellopták/összecsomósodott a speckó kábeled, akkor egy monó kábellel játszhatsz passzívan. miután kicserélted passzívra a pickupokat :D

na mindegy, nekem ez a fantomtáp-dolog mindenesetre szimpatikus akkor is, ha nem mindig tudom használni.
0

#9 Felhasználó nem aktív   cola 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. december 16. - 20:28:31

A fantomtáp nagy menő dolog..! :)Kiváló ötlet! most nekem monnyuk a tápok leépítése a cél... Elviszem, megnézed, jó lesz. Oszt kész. Remélem kevés táppal beéri majd... Valahol amúgy olvastam olyan marketing dumát a hangszerről mikor vettem - 5 éve kb. -, hogy azért mennyire fasza ez az aktív PU, mert az erős állandó mágnesek húrlengés-csökkentő hatása ebben az esetben nem jelentkezik, vagy csak mérsékelve, szal tovább, kevesebb veszteséggel rezeg a húr meg ilyenek. Monnyuk tényleg nem szól rosszul valahogy ebben a kategóriában, állítólag ugyanaz az elektronika van benne mint a félmillás Peavey-kben csak a parametrikus közép helyett állandó frekin vágó van.. na ennyit a reklámról. Meg amúgy meg kényelmes is na.. :) meg 35" ös is. Szal szeretném még sokáig használni... no ennyi.
0

Elküldve: 2010. december 16. - 10:12:06

írtad, hogy aktív a PU is, szóval lehet az is a gond, meg a hangszín rész is, meg a jack is... ha elhozod, akkor simán megnézzük, melyiknek mekkora az áramfelvétele, szóval kiderül.
egy fórumon fantomtáplálás témakörben olvasgattam, és pont egy Peavey-s lelkesedett az ötletért, mert neki is gyorsan merülnek az elemek....
tényleg, mondtam már, hogy az elóm fantomtápról is megy? :)
igaz, elég kevés erősítőt ismerek, ami alapból tudná ezt, az EBS ilyen, meg a most készülő legújabb Prolude-ok...
0

#11 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. december 16. - 09:25:46

hát ez azért elég durvának tűnik 2-3 havonta 2 elem... mondjuk peavey-kről már hallottam, hogy szeretik az elemeket ygorsan megenni... én arra gyanakodnék, hogy az aktív elektronikának valami beállítási gondja van... az aljzat is lehet hibás, de lehet, hogy elért benne valamelyik alkatrész, és ezt próbálja kompenzálni a nagyobb áramfelvétellel.... sok hibaforrás lehet, de a pu vszeg az utolsó dolog, amire én gondolnék, ha azzal lenne a gond, azt hallanád.
0

#12 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. december 16. - 01:00:54

A pickup? Nem gondolnám. Az egy elég egyszerű dolog, tulajdonképpen egy tekercs drót egy mágnesen, nemigen tud magától áramot szívni.
0

#13 Felhasználó nem aktív   cola 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. december 15. - 20:33:06

Köszi a tippet! Amikor megvettem 1-2 hónapot bírt… visszavittem garanciális javításra, akkor azt mondták az volt a baj amit mondtál. Folyamatosan kapcsolt az aljzat. Megcsinálták és az 1-2 hónapból lett 2-3. Ráadásul igazad van: nem játszok sokat és gyakorolni is többet kéne… Szal valami nem ok az elektronikával, vagy a hangszedőkkel. Erre Zolkow bejelenti, hogy készít ilyen cuccot is, így először ezen a nyomon indulok el, bár nagy a gyanúm hogy a PUa ludas… az lesz a következő lépés. .. ha lesz.
0

#14 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. december 15. - 19:07:23

Az nem normális. Valami szívja az elemet. A jackdugót ugye kihúzod, amikor nem gyakorolsz?

Lehet, hogy az aljzat nem vált vissza offba, mikor kihúzod a kábelt. Én is erre fogok gyanakodni az én hangszeremnél, ha még pár elemet gyorsan leszív.
0

#15 Felhasználó nem aktív   cola 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. december 14. - 21:36:42

Bizony valami nem ok. 2-3 havonta kinyiffan 2db - 18V elektronika -jófajta elem. Lehet számolgatni a nemolcsó minőségi elemárakkal...
Egy ideje erősítő nélkül gyakorolok, vagy másik hangszerrel...
0

#16 Felhasználó nem aktív   cola 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. december 14. - 21:17:59

köszi, mail ment.
0

Elküldve: 2010. december 14. - 16:51:40

én jóféle alkálit szoktam venni, de EMG elóval volt, amikor 2 évig is bennvolt, gond nélkül. akkor kicseréltem, de csak elővigyázatosságból..
a saját elómnak ez a verziója (lesz még bőven, remélem :) 3x annyit eszik, mint az EMG, de még az is elég sok hónapra elég kell, hogy legyen... majd meglátjuk.
bár az az EMG csak kétsávos volt, de arról van csak ilyen gyakorlati adatom.
0

#18 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. december 14. - 16:33:54

Valami hiba lehet. Én 2008-ban azonnal elemet cseréltem az Eshben, amikor "meghozta az Ebay", egy Periont raktam bele, és ugyanazt az elemet egy hangszerész cserélte ki "önkényesen" most, 2010. őszén (tehát két évre rá), mikor elvittem hozzá kontakthibával a hangszert. Pedig nem volt lemerülve az elem két év után sem. (Megkockáztatom, "Cola" úr nem használja annyit a hangszerét, mint én.)

Egy Maxell lett beletéve, viszont tegnap a próbán elkezdett torzulni a hang, de csak EGYFÉLE pickupállásban a 16-ból, persze richtig abban az egyben, amit használni szeretek. Elemet cseréltünk sebtiben, és jó lett.

Tanulság: egyik elem évekig bírja, másik egy hónapig sem.
0

Elküldve: 2010. december 14. - 12:23:23

10e elemre évente??? az nagyon sok...
0

Elküldve: 2010. december 14. - 12:21:45

írj ide: zolkow kukac gmail.com
a nevem melletti ősrégi, és nem lehet megváltoztatni :(
írnék én, de a tiedet nem látom.

a találkozó regisztrálós, de ha jól olvastam, a helyszínen is lehet, személyi ig.szám ellenében.
apró kellemetlenség, de megéri :)
csak a nagy értékű cuccok miatt van rá szükség.
0

Topik megosztása:

• 11 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó