Férfiakhoz és nőkhöz szóló beszéd.
Én hozzátok beszélek, ti férfiak akik apák vagytok és hozzátok akik ezenkívül férjek vagytok. Én hozzátok beszélek, ti nők akik anyák vagytok és hozzátok akik ezenkívül feleségek vagytok. Figyeljetek rám, mert én mindnyájatokhoz beszélek, bármelyik országhoz, társadalomhoz vagy néphez is tartoztok!
Ti férfiak és nők: ne foganjatok és szüljetek addig gyermeket, amíg nem tudjátok őket eltartani; mert tudjátok meg, hogy ugyanaz a felelősségetek, ugyanaz a kötelezettségetek minden gyermek iránt, ha ők a ti társadalmi törvényes házasságotokon belül vagy kívül fogamzottak és születtek is.
Ne hozzátok könnyelműséggel a ti gyermekeiteket a világra anélkül, hogy ti anyagilag gondoskodni tudnátok róluk, hogy boldogulni tudjanak az életben. Sohasem hagyjátok őket, hogy egyedül, segítség nélkül, védelmezés nélkül legyenek; mert ha ti nem gondozzátok őket, ha ők beleesnek a Sötétség kísértésébe, ha ők lesüllyednek a gonoszságba és a szenvedélyekbe, ha ők bűnözők és gonosztevők lesznek, akkor rátok hárul a bűnözésük, akkor ti viselitek a felelősséget, akkor nektek segíteni kell őket az eljövendő földi életben jóvátenni mindazt, amit ők elkövettek, mielőtt ti saját magatok tovább tudtok vándorolni.
Figyeljetek rám, ti apák: ha ti így megtagadtatok néhányat a ti gyermekeitek közül, engedtétek, hogy ők egyedül álljanak anélkül, hogy ők tudnák ki az, aki az életet adta nekik, akkor gyorsan keressétek fel őket és tegyétek jóvá mindazt, amit ti bűnöztetek ellenük. Igen, valóban, én mondom nektek: ti teljesen gondoskodjatok a felnevelésükről és adjatok nekik annyi örökséget, mint azoknak a gyermekeknek, melyek a törvényes házasságban születtek, mert ez igazsággal megilleti őket.
És nektek, ti hajadon anyák, én azt mondom: sohasem vonjátok ki magatokat a ti anyai kötelezettségeitektől. Ne engedjétek meg, hogy a ti gyermekeitek idegen kezekben szenvedjenek anyai, szeretetteljes gondozás és ápolás hiánya miatt. Gondoskodjatok arról, hogy a ti gyermekeitek apái, ne mulasszák el az apai kötelezettségüket. Igen, őrizzétek és óvjátok a ti gyermekeiteket minden gonosztól és tisztátalantól ami az életben van.
Ti férfiak és nők: ha ti annyi gyermeket hoztok a világra a házasságban és a házasságon kívül, hogy ti nem vagytok képesek mindnyájukat ellátni ennivalóval, ruházattal és lakással, jó és elegendő tudással, akkor ti semmiképpen sem mondhatjátok, hogy ez Istennek az akarata szerint történik; mert én mondom nektek: amilyen keveset kötelez a mi Atyánk benneteket, hogy ti tegyetek természetellenes ígéretet, épp olyan keveset kötelez Ő benneteket arra, hogy ti termékenyítsetek és szüljetek annyi gyermeket, hogy többen vagy sokkal többen legyenek, mint amennyit ti el tudtok látni. Ezért sohasem engedjétek meg, hogy a ti gyermekeitek éhezzenek, fázzanak vagy tudás nélküliek legyenek azért, mert ti nem vagytok képesek uralkodni a ti testi vágyaitok és a kívánságaitok felett.
Ti apák és anyák! Szeressétek az összes gyermekeiteket mély és bensőséges szeretettel. Legyetek jóságosak és odaadók velük szemben, akiknek ti életet adtatok. Próbálkozzatok teremteni nekik világos és boldog gyermekkort, hogy ők így emlékezni tudjanak mindig az otthonra és rátok bensőséges örömmel.
Legyetek megértők, de ne gyengék, bolondosak és engedékenyek, amikor látjátok, hogy ők hibáznak és bűnöznek. Sohasem kínozzátok és bántalmazzátok őket, sem lelkileg sem testileg. Neveljétek fel őket szerető türelemmel, támogassátok őket határozott kezekkel és vezessétek őket nyugodt tekintéllyel. Tanítsátok a gyermekeiteket, hogy szeressék az embertársaikat annyira, mint saját magukat. Tanítsátok őket, hogy gyermekies bizalommal forduljanak az ő Mennyei Atyjukhoz, hogy Ő támogatni és segíteni tudja őket akkor, amikor ti nem vagytok képesek erre. Neveljétek fel a ti gyermekeiteket úgy, hogy jók, őszinték, dolgosak, nagy tudásúak és igazságos emberek legyenek. Tanítsátok őket úgy, hogy tiszták és bűntelenek legyenek az elméjükben és a gondolataikban. Segítsétek őket, hogy ők erősíteni tudják az akaratukat, hogy könnyen tudjanak győzni a testnek a tisztátalan vágyán.
Tanítsátok a fiaitokat, hogy hűséges, kíméletes igazi férjek és szerető, kötelességteljesítő apák legyenek; és tanítsátok a lányaitokat, hogy hűséges, értelmes feleségek, szeretetteljes és kötelességtudó anyák legyenek.
Igen, figyeljetek rám: neveljétek a gyermekeiteket úgy, hogy ti őszintén tudjátok nekik mondani: ha ti beleestek a Sötétségnek a csábításaiba, a bűnözésbe, a káros szenvedélyekbe, akkor ez a ti saját hibátok; akkor tinektek saját magatoknak kell viselni az egész felelősséget.
Ti férjek és feleségek, szeressétek egymást teljes szívetekből! Mutassatok elnézést egymásnak a hibáin és gyengeségén, igazra és jó útra vezessétek egymást türelemmel és szerető érzékkel. Osszátok meg a mindennapi életnek a sok nehézségeit és bántalmait, osszátok meg a vágyaitokat és a boldogságotokat. Sohasem mérgezzétek meg a ti gyermekeitek érzelmi világát szégyenteli perpatvarral és tettleges cselekedetekkel. Ne tegyétek, hogy a szerelem más férfihez és más nőhöz eltávolítson benneteket egymástól, vagy szétválasszon benneteket. Legyetek hűek egymáshoz, még akkor is amikor az életkor meghajlítja a testeteket és megszürkíti a hajatokat.
Igen, vándoroljatok hűséggel kéz a kézben addig, amíg a halál meg nem szakítja a házassági egyezményt; és azután próbáljátok szeretettel megtartani mindazokat a sok emlékeket amelyeket megéltetek, hogy ti örömmel tudjatok találkozni a Mennyei lakásokban.
Ti férfiak és nők, gondoljátok át pontosan azt, amit én itt mondottam nektek. Kérjétek a mi Mennyei Atyánkat, hogy Ő veletek legyen, támogasson és segítsen benneteket, hogy ti sohasem cselekedjetek az ellen, amire a ti lelkiismeretetek felszólít, hogy ezeket cselekedjétek.
Én hozzátok beszélek, ti fiatal férfiak. És hozzátok, ti fiatal nők. Figyeljetek rám, mert én mindnyájatokhoz beszélek, bármelyik államhoz, társadalomhoz, vagy néphez is tartoztok ti!
Szeressétek, becsüljétek és óvjátok azokat, akik életet adtak nektek. Kövessétek azokat a tanácsokat és azokat a figyelmeztetéseket, melyeket nektek adnak, amíg beérkezik az idő, amikor ti egyedül lesztek felelősek a ti összes cselekedeteitekért.
Legyetek elnézéssel az idősek iránt köztetek és legyetek tiszteletteljesek velük szemben, hogy az a nemzedék amely utánatok fog jönni, ez elnéző tudjon lenni irántatok és tiszteletteljes tudjon lenni veletek szemben, amikor ti közeledtek a sírhoz.
Ne adjátok oda magatokat a bűnöző és a tisztátalan vágyaknak. Sohasem adjátok el a testeteket fajtalankodásra.
Ti férfiak, sohasem erőszakoljatok meg és csábítsatok el!
Ti nők, ne öljétek meg a gyermekeiteket, melyeket ti megszültök! Ne is pusztítsátok el akarattal azt az életet, amit ti fogantatok; mert én mondom nektek: mindezek a gonoszságtól erednek! Ezzel csak saját magatoknak okoztok sok szenvedést.
Legyetek irgalmasak az állatokkal szemben, sohasem kínozzátok őket, ne üldözzétek és ne pusztítsátok ki őket, ha ez nem szükséges.
Legyetek óvatosak minden szeszesitallal és elernyesztő méreggel, mert tudjátok meg, hogy ti viselitek a teljes felelősséget, azokért az esztelen, gonosz és rossz cselekedetekért, amelyeket ti elkövettek, amikor ti figyelmetlenségből vagy rossz megszokottságból elveszítitek az uralmat a ti eszetek és az akaratotok felett.
Próbáljátok mindenkor meggazdagítani a lelketeket hasznos és tanulságos ismeretekkel. És amikor ti egyszer kikerültök az életbe, akkor sosem szegjétek meg az igazságnak és az igazságosság törvényeit, bármilyen munkátok is van, ha a törvényhozókhoz, a vezetőkhöz vagy az ítélkező szervekhez tartoztok is, vagy ha a ti cselekményeitek más hatáskörben vannak; sohasem cselekedjetek a ti lelkiismeretetekkel szemben.
Ne tegyetek nagyobb nehézségeket a ti alattvalóitokra, mint amennyit ők képesek elviselni és fizessétek az ő munkájukat azzal az összeggel, amit ti magatoknak követeltetek volna, ha ti lennétek az ő helyükben.
Legyetek hűek és megbízhatók mindenben amit ti műveltek. Ha ti elégedetlenek lennétek azzal a foglalkozással ami a tiétek és ha ti otthagyjátok azt a munkát, amit ti elválalltatok, sohasem kényszerítsétek a munkatársaitokat, hogy kövessenek benneteket; mert így megszegitek a szabad akaratnak a törvényét és így magatokra vesztek egy nagy felelősséget.
Ha ti gazdagságot szereztek a ti lelketeknek a gondolataival, a ti kezeteknek a tevékenységével, örökség által vagy más becsületes módon, akkor ez igazsággal a tiétek, de én kérlek benneteket, hogy gondoljatok arra és támogassátok azokat, akiknek csak kevés van vagy semmijük sincs.
És tinektek, akiknek kevés vagy semmi sincs ennek a világnak az ingóságaiból, én ezeket mondom: ti ne irigyeljétek azokat, akiknek több van, mert az ő felelőségük sokkal nagyobb mint a tiétek. Sohasem követeljétek, hogy részesedjetek és osztozkodjatok másnak a jogos vagyonán; mert nincs jogotokban, hogy ilyent követeljetek. Örüljetek annak, ami a tiétek és annak amit ti kaptatok, de sohasem követeljétek azt, ami nem a tiétek.
Ha ti uzsorolás- vagy csalás által, lopás- vagy rablás által gazdagságot gyűjtögettek, akkor a ti jövendő földi életetekben bizonnyal vissza fogjátok adni mindezeket az igazi tulajdonosoknak – igen, valóban, ti vissza fogjátok adni mindezeket kamatostul!
Gyönyörködjetek mindenben ami szép és gyönyörű a világban, használjátok ki sokféleképpen a sok ajándékot, amit kaptatok a mi Atyánktól és mindnyájan gyülekezzetek a cél körül: hogy közösségben és jó megértésben utat nyissunk egy örökös, megszeghetetlen békének, a Földnek a sok országa és állama között.
Igen, figyeljetek rám, ti fiatal férfiak és ti fiatal nők! Gondoljátok át pontosan azt, amit én itt nektek mondottam; mert nektek jusson eszetekbe: ti vagytok az eljövendő idők létrehozói, a jövő idők vívői.
Kérjétek a mi Atyánkat, hogy segítsen benneteket, hogy ti az Ő útmutatása által le tudjátok rakni az első alapköveket az új világépítményhez. Igen, kérjétek a mi Atyánkat, hogy Ő veletek legyen, hogy az eljövendő nemzedékek bensőséges örömmel tudjanak visszatekinteni arra az időre, ami a tiétek volt és köszönettel lenni azért a jóért, amit ti véghezvittetek.
Továbbá én azokhoz az emberekhez akarok beszélni, akik gyűlölnek és sokféle módon üldözik azt a népet, amely között én egyszer születtem, mint Názáreti Jézus. Figyeljetek rám, mert én mondom: nektek nincs jogotokban, hogy gyűlöljetek és üldözzetek egy népet, azokért a bűnökért és rossz cselekedetekért, melyeket az ő elődeik tettek! Ezért vessetek véget a ti üldözéseiteknek és vessetek véget a gyűlöletnek; mert ha ti nem ezt teszitek, akkor a zsidó nép bizonyára legközelebb fog állni az én szívemhez.
Igen, sohasem engedjétek meg, hogy a fajgyűlölet megvakítson és elkülönítsen titeket; mert jusson eszetekbe, hogy a mi Atyánknál ti mindnyájan egyformák vagytok. Ő minden népet, minden fajt szeret: színeseket, fehéreket, a kicsit és nagyot, ugyanazzal a mély és határtalan szeretettel. Ő mindnyájatok iránt ugyanolyan türelmet és irgalmasságot mutat, és Ő mindnyájatokat egy napon szeretettel fog fogadni az Ő Országában.
Végül én minden emberhez fordulok az egész Földnek a területén; és én kérlek mindnyájatokat: próbálkozzatok szánalmat érezni a mi Legidősebb (volt elesett) testvérünk iránt, próbáljátok megbocsájtani neki mindazt, amit ő ellenetek elkövetett, hogy azokat az átkokat melyeket ő kiszórt, ezeket meg tudjuk szakítani és meg tudjuk semmisíteni!
Igen, bocsássatok meg neki a ti teljes szívetekből; akkor ő a mély köszönetében énmellettem fog állni és segíteni fog engem az ő teljes erejével, hogy vezessünk benneteket a mi Atyánkhoz.
Az én fáklyámat magasan a ti fejetek fölé emeltem úgy, hogy ennek a világos sugarai rá tudjanak világítani azokra az utakra, amelyek a mi Atyánknak az Országába vezetnek. Kövessetek engem, ti összes szenvedő, ti kereső és ti kételkedő emberek! Kövessetek engem; mert én megígértem, hogy én vezetlek titeket és én nem engedlek el benneteket, mielőtt én az utolsót közületek el nem vezettem a pihenéshez, a mi Atyánknak az Ölébe!
Atya! Én kérlek Téged, áldjad meg szavaimat, hogy ezek elérhessék az emberek fülét és a szívét. Atya, légy velünk mindnyájunkkal! Ámen.
A fenti szöveg a Krisztus beszédéből van idézve, lásd a ”Haladj a Világosság” felé c. könyvet.
Üdv. Pali (Ha van kérdeznivalód):
Eposta: pali_3000@hotmail.com
Oldal 1 / 1
Férfiakhoz és nökhöz szóló beszéd.
Topik megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó