Startlap fórum:: Saját zenék, ötletek, komponálás - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 12 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Saját zenék, ötletek, komponálás

#1 Felhasználó nem aktív   Starlet 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 13

Elküldve: 2012. január 07. - 14:11:17

ÉNEKTANÍTÁS, HANGKÉPZÉS
magánórák kezdőknek és haladóknak egyaránt.Klasszikus ének tanítás.Ha komoly ambícióid vannak, vagy csak szeretsz énekelni, és szeretnéd fejleszteni magad jelentkezhetsz 12 éves kortól!!!
Profi, külföldön 20 évig szerepelt ,előadóművész-zenész tanárnál(zeneszerző, szövegíró)s (évekig a hamburgi stúdióban volt art (művészeti) director.
Képzés helye: Budapesten (XXI.ker-ben,Puli sétány)
1. énekoktatás, HANGKÉPZÉS, beszédtechnika, előadóművészet.
2. Művészeti iskolába való (felvételi)előkészítés.
3. Stúdió -Hangfelvétel, nagy tapasztalattal, egyénre szabva.(hangnem , vocal stb.)
4. Ajándék és DEMO CD-készítés[ bárkinek,bármilyen alkalomra.( ének és próza is.) 0-100 évesig :)Borítókészítés-tervezés- kivitelezés.
"Saját hangja vigye haza" vagy "Ajándékozd el":) céllal is.

Az első alkalom az oktatási szint felmérése és elbeszélgetés ( nem fizetős!) (egyébként: hangképzés, vagy hangfelvétel,vagy egyéb munka (mixelés) , minden, óránként:1700Ft.
e-mail: lotters@freemail.hu 06-36-1-(284-6149) vonalas telefon. vagy 06-20-3420-237 mobil
0

#2 Felhasználó nem aktív   fulben 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2011. február 21. - 12:15:54

hello,

most vettünk fel pár új számot, ha ráértek hallgassátok meg és mondjatok véleményt!köszi

link
0

• Csoport: Guests

Elküldve: 2010. október 17. - 13:28:12

Ismered Mick Karn-t? Ha nem, ideje hogy utánanézz!
Budapesti zenekar keresi kreatív, lehetőleg fretless-es basszusgitárosát. Állandó tagot keresünk, de épp demózunk, így minden lehetőségre nyitottak vagyunk (az eddigi bassz külföldre távozott...). Zenei linkség: link
Küldj Te is anyagot, ha van!
Kontakt: tinystreamsband@gmail.com vagy 06-70-538-7361
0

Elküldve: 2010. szeptember 07. - 00:43:09

Sziasztok!

Én csak úgy beállítok ide... de miért is ne? :)

Itt egy szám, egy feldolgozás:

link

Ha van véleménye valakinek a basszus szandról, vagy a nótával kapcsolatban bármiről, arra kíváncsi vagyok!

Köszi!
0

#5 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. április 15. - 05:53:50

biztosan van, de azokat kevésbé ismerem...
Nem fontosabb egyik sem, koncerten is meg kell szólalnia úgy, ahogy egy felvételen, de ha koncerten félrejátszom valamit, nem fogjuk újrakezdeni a számot...
0

Elküldve: 2010. április 14. - 21:23:55

Nem voltál még elég jazz-koncerten ha azt hiszed, hogy ott nincs félrejátszás :-)

"a demónkból a legjobbat akarjuk kihozni, hogy úgy szóljon, ahogy kell, minden helyen legyen, míg koncerten előfordul a félrejátszás, bénázás..."

Nem értem, hogy miért fontos az egyik ha a másik nem?
0

#7 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. április 14. - 21:11:52

sztem egy átlag rock és hasonló bandáknál (punk, alter, metál...) ez igaz szerintem a mai napig, mert pl mi is heti kétszer próbálunk, zenélgetünk, de nem vesszük véresen komolyan, de a demónkból a legjobbat akarjuk kihozni, hogy úgy szóljon, ahogy kell, minden helyen legyen, míg koncerten előfordul a félrejátszás, bénázás...
0

#8 Felhasználó nem aktív   SzunaP 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 6

Elküldve: 2010. április 14. - 15:53:20

"egy koncertfelvétel mindig őszintébb"
Hát a régiekre még igaz is talán... :)
0

Elküldve: 2010. április 13. - 20:39:02

Az ember a háromszázezredik youtube videó után megtanul elvonatkoztatni az ilyesmitől :-)
0

Elküldve: 2010. április 13. - 20:38:19

"egy koncertfelvétel mindig őszintébb..."

Persze de azért vannak alapfeltételek. Ha belegabalyodik az ember egy bonyolultabb részbe, pláne ha improvizálva van vagy van kis koszolás itt-ott, apró pontatlanságok vagy néhány rossz hang stb. azért senki sem szól. Betudható az izgulásnak vagy annak, hogy nem lett annyit próbálva a dolog.

De a hamis ének nem ilyen kategória. Ez olyan mint ha te rendre rossz hangot játszanál a gitár akkordjaihoz képest, vagy ha a dobos képtelen lenne egy breaket pontosan ütni.

Olvastam egy cikket ahol azt írta a fazon, hogy a zenében lehetnek relatív hibák és abszolút hibák :-)

Egy nem megfelelő helyen lévő disszonáns hang, például egy improvizált szólóban relatív hiba. A hamis ének abszolút hiba.
0

#11 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. április 13. - 20:01:38

elsősorban a felvétel minősége miatt érdekelte, hogy ezen jobban hallható az ének, nem recsg, nem torzít, és hogy itt mennyire tűnik hamisnak/mennyire hamis...
0

#12 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. április 13. - 19:55:46

sztem az első verzió... na mindegy...
érdekes hallgatni egy ilyen koncert videót, van otthon pár koncertvideóm, de nem sűrűn nézem meg őket, nagy ritkán leveszem a polcról, hogy megnézzem, hogy hogyan játszottam x évvel ezelőtt, mert a stúdió mindig csalóka, ott az a lényeg, hogy a legjobbat add magadból, és kell 10szer feljátszod, de egy koncertfelvétel mindig őszintébb...
pár hónapja néztem meg egy 2005-ös koncertem DVD-jét. hát elkerekedett a szemem... Te jó ég, ilyen bénán játszottam!?!?! és emberek elé álltam ezzel... szörnyű... aztán ha megnézem utóbbi időkben készült videókat, büszke vagyok magamra, hogy általában nincsen gond, na majd 5 év múlva ezeken szörnyűlködök:D:D
0

Elküldve: 2010. április 13. - 19:39:43

Én véleményezzem? :-) Nem értem pontosan, hogy azért kéri, hogy mondjak róla véleményt mert szerinte ez jobb és ebből majd kiderül, hogy ő jobb annál mint ami az előző videón van, vagy tényleg érdekli. Persze lehet, hogy paranoid lettem a sok zenei vitától :-)

Általánosságban azt mondom, hogy ne az én véleményem érdekelje elsősorban én nem vagyok ráállva a vokális zenékre csak meghallom ha valami nincs rendben. Igaz, hogy ehhez speciel egyáltalán nem kell zenét tanulni, mert bármilyen laikus meghallja ha egy ilyen előtérben lévő dolog objektíve nem stimmel. Számtalan hihetetlenül jó énektanár van akik sokkal jobban meghallják a problémákat mint én, és ők tudnak is segíteni. Én énektechnikai dolgokban nem tudok segíteni, magyarul hallom, ha valami nem jó de fogalmam sincs mit kell gyakorolni ahhoz, hogy jobb legyen. Azt csak énektanár tudja, szóval egy ilyen embert érdemes megkérdezni.

Mindenesetre :

Ugyanaz a probléma. Hamiskás végig. A lánnyal együtt is és külön-külön is hamisak. Ebben a zenében egyébként, ez még nagyobb luxus mert itt még torzított gitár sincs, ami jóval hangosabb és elfedi a dolgokat. Továbbá : Az énektéma monoton lüktetéséből adódóan néha "elfelejt énekelni". Értem ezt úgy, hogy néha átmegy ritmusos beszédbe ha kifogy a levegőből. Ha kicsit feljebb megy a szólam már hamiskás vagy a felfelé lépésnél, vagy amikor visszacsatlakozik az eredeti lüktetésbe.

Szerintem ezek technika dolgok. Semmi különös probléma nincs, csak gyakorolni kell és akkor jó lesz.

De nem győzőm hangsúlyozni, hogy NE a számot magát gyakorolja hanem az éneklést mint olyant :-) És majd utána lehet elővenni újra a dalokat. Szerintem ő is meg fog lepődni, hogy mekkorát fejlődött.
0

#14 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. április 13. - 17:31:42

hahó. na az énekesünk mondta, hogy mutassam meg ezt a linket is, ez a régi zenekara, hogy véleményezd az éneket.
link
0

#15 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. április 13. - 11:00:56

kaptunk még pár kritikát, körbe érdeklődtünk azok között, akik ott vtak, és zenélnek, vagy értenek hozzá.
A zenekar többi részéről hasonló problémákat nehezményezték, mint te, meg mi:)
Ők ott vtak végik, szóval rólam is lett véleményük:
gyakorolnom kell a kiállásokat, mert kicsit unalmasak, hogy 6-7 hangot variálgatok, majd nekiesek, és csinálok szép kis kiállásokat, plusz szólóznom kell :D a közönség hozzáértő fele erősen nehezményezte, hogy nem szólózom, meg hogy mennyire a háttérben vagyok, ahhoz képest, hogy nem játszom olyan rosszul... majd nekiesek, és írok szólókat magamnak, hogy örüljön a nép:D
0

#16 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. április 13. - 06:42:55

köszi az észrevételeket, van benne pár dolog, ami eddig nem tűnt fel (gitár). Az énekre, vagyis annak pontosságára, előadási módjára az első koncert óta nagyobb hangsúlyt fektetünk, akkor jött ki jó hangosításon, hogy vannak problémák, de szerencsére Gergő vevő az építő kritikára, és elkezdett gyakorolni.
a slep-nél valóban néha csúszom, felvételen kevésbé hallani, szóló alatti téma meg még nem született meg a fejemben, megvan egy váz, de még részletesen nincs kidolgozva, mert nem találtam olyan témát, ami igazán oda illene...
sztem objektívség sikerült, nincs sértődés, szerintem abszolúte építő jellegű volt a kritika. Amit írtam:
"el tudom magamat, és a zenekaromat is helyezni hogy szerintem milyen szinten van, mik a hibák, hiányok" mostmár több ilyen apróságról tudok... majd továbbítom a zenészpajtiknak.
0

Elküldve: 2010. április 12. - 23:59:34

Rendben.

(Csak a száraz, zenészi dolgokba megyek bele)

Az első és legfontosabb dolog egy ilyen zenekarnál az ének. Úgy vettem észre, hogy (akár hozzáértő a hallgató, akár nem) ha egy ilyen stílusú zenében az ének rendben van, neadjisten különlegesen jó, az akár egészen durva zenészi vagy zeneszerzési hibákat is el tud fedni. Annyira előtérben van és annyira erre van kiélezve az egész történet, hogy muszáj rendben lennie. Nos, az előbb említett dolog visszafelé is igaz, ha nem megfelelő az ének (akár zenészi akár énekszólam) szempontból az alapjaiban rontja el az összképet. Itt sajnos ezt halljuk. A barátunk olyan hamis néhol, hogy összerezzentem a székben. Zenekarszinten ez lenne az első és legfontosabb fejlődési irány, ugyanis mint mondottam ez tényleg egy olyan kérdés aminek muszáj rendben lennie, különben minden hiába.

Ez a dolog hasonlóan igaz egyébként más "előtérben lévő" dolgokra, konkrétan az egyéb felsőszólamokra. A gitáros kollégának sem a nyújtások, sem az akkordozás nem mennek. Folyamatosan fél hangokat téved a nyújtással. A bend szintén tipikusan olyan hiba amit nem lehet NEM meghallani. Továbbá : A 2. témánál (kb 0:35) amikor bejön a gitár, mindketten hamisak az énekessel. Biztos, hogy stimmelnek azok az akkordok oda? No mindenestre, ilyen dinamika meg frazír dolgokra bele sem megyek. A gitárszólót sem kommentálom, szerintem nála még nincs itt az ideje az ilyesminek.

Ti nagyjából rendben vagytok a dobossal. Amikor gyorsabb a slapp ott vannak kisebb pontatlanságok, meg talán a gitárszóló alatt is feltűnt valami de szerintem ez betudható az izgulásnak. Szóval ami azt illeti, itt ebben a helyzetben ti rendben voltatok. Tulajdonképpen még felüdülés is volt ha csak rátok figyeltem.

A megoldási javaslatom az lenne, hogy ne együtt a zenekarral, hanem a gitáros és az énekes KÜLÖN, OTTHON, ALAPRA gyakoroljanak rengeteget. És ne csak a számokat, hanem technikát, hallásfejlesztést, dinamikát mindent ami csak létezik. Ha rajtam múlna én elve azt mondanám nekik, hogy felejtsék el ezeket a számokat egy kis időre és csak a saját hangszerükkel kapcsolatos alaptételekkel foglalkozzanak és ha azok mennek akkor utána lehet újra előszedni. Véleményem szerint ezen a dolgon nem segít az ha többet próbáltok. Ezek személyes felelősségi kérdések. Kapcsolódik ehhez egy "alázat" faktor is, miszerint: Nem vállalok be több perces gitárszólót ha még a kéztartásom se jó nem, hogy az egyéb dolgok. Ha a feljebb leírtakat megteszi a gitáros, lehet, hogy nem 1 hang nyújtásával tölt ki 1,5 percet gitárszóló címen (és hamisan).

Igyekeztem objektív lenni, remélem nem bántottalak meg de ezek voltak az észrevételeim.
0

#18 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. április 12. - 23:17:00

ha nem érdekelne, nem írtam volna. el tudom magamat, és a zenekaromat is helyezni hogy szerintem milyen szinten van, mik a hibák, hiányok, de én csak ""belülről" hallom, kívülről sokkal másabb, és ha egy hozzáértő véleményezni, az érdekes, és értékes lehet. Ne kímélj, had jöjjön. nem fogok megsértődni, hisztizni, kinőttem ebből, szóval hajrá:)
0

Elküldve: 2010. április 12. - 22:27:37

Építő jellegű lenne természetesen.
0

Elküldve: 2010. április 12. - 22:27:19

"kérem a véleményeket!!"

Tényleg elmondhatom?
0

Topik megosztása:

• 12 Oldal +