Startlap fórum:: In memoriam... - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 11 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

In memoriam...

#21 Felhasználó nem aktív   bandibacsi 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 8

Elküldve: 2009. július 01. - 19:13:23

Őszinte részvétem!
0

#22 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2009. július 01. - 18:34:31

Ma reggel meghalt az édesapám.

link
0

#23 Felhasználó nem aktív   bandibacsi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. június 30. - 22:58:08

Ha mások írták a számait, akkor miért mindig pont az lett újszerű és követendő minta a popiparban, amit ő adott elő? Vagy másnak az illetők direkt rosszabbat írtak? Legalábbis az elején, később már volt arra pénze, hogy a legjobbat vegye meg. Valaki azért elég jól válogatott. Elvis, vagy a Beatles is rengeteg szerzőtől játszott dalokat, de azon dalok szerzőit a kutya sem keresi, mindig az előadók aratják le a dicsőséget.
0

• Csoport: Guests

Elküldve: 2009. június 30. - 07:10:17

Az összes hozzászólással egyetértek. Csak azt nem szeretem, hogy mostanában elrugaszkodnak néhányan a valóságtól és olyan magaslatokba emelik ezt az embert ahol nem volt :-)
0

#25 Felhasználó nem aktív   SzunaP 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 6

Elküldve: 2009. június 30. - 00:32:09

Nem ismerem az életrajzát behatóan, nem török pálcát se pro se kontra. Tudjuk ugye hogy van egy Quincy Jones nevű úriember is, akinek sokat köszönhet. Van azért egy Steve Lukather nevű úriember is akinek sokat köszönhet és aki sokat köszönhet neki. Júl. 21-én az A38-on biztosra veszem, hogy meg fog emlékezni róla.

Azt hiszem a géniuszát nem vitathatja senki, pl a Billie Jean-t ő írta tudomásom szerint. Lehet hogy más nótákat is, nem vagyok rajongója.

Isten nyugosztalja
0

#26 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2009. június 29. - 21:35:51

szerintem nem ez a legfontosabb, én sem írok zenéket, csak előadom, persze én nem vagyok összehasonlítható jacko-val, de ez is egy példa. minden esetre a popzene egyik igazán angy egyénisége, és ő még nem ilyen playbeck-hulladékot játszott, hanem igazán élvezhető, hallgatható, és játszható zenéket. nem számít ő írta-e, de ő tette híressé, és szerintem megérdemli a tiszteletet.
0

Elküldve: 2009. június 29. - 21:21:21

Ebben az értelemben pl: Maria Callasnak sem volt túl sok köze az általa előadott dalokhoz, mégis elismert, világhírű operaénekes volt. VAlószínűleg sok olyan előadó van akik nem maguk irták azt, amit előadnak. Prózától a zenéig és mégis, ha rászolgáltak, mint előadók, méltán lehetnek híresek / világhírűek. Jacko ebben az értelemben rászolgált, mert ahogy előadta a számokat, az azért nem semmi. Akár csak hallgatod, vagy akár nézed is, azért elég jól csinálta.
0

Elküldve: 2009. június 29. - 13:58:47

háát nemtom több helyen mondták h zenét, szöveget ő irta....h akkor most mi az igazság..... :S
0

Elküldve: 2009. június 29. - 13:52:57

Mostanában mindenhol ilyesmit olvasok.

Michael Jackson zenéjének nem sok köze volt Michael Jacksonhoz ám. Profi zenészek írták neki a dolgok a háttérből (néhányat egyébként ismerünk is más zenekarokból)
ő csak egy előadóművész volt aki jól táncolt meg énekelt, de azért ne essünk túlzásokba.

Maximum a már amúgyis profitorientált popzene alakulását határozta meg, de azért akkoriban már nagyon durva zenék régen megvoltak szóval nem kell őt zenei zseninek beállítani. Különösen, hogy (mint már mondtam) a zene minősége nem az ő érdeme.
0

#30 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2009. június 29. - 11:41:51

Hát Jacko azon kevés pop zenészek egyike, akit mélységesen tisztelek, ő megérdemli a megemlékezést, a megbecsülést, a világ talán első igazi popsztárja, aki zenéjével meghatározta a 80-as, és 90-es évek zenei életét. Én spec nagyon szeretem a zenéit, igazából a funky-témák, és a hangja, nagyon összepasszoltak, és nagyon sok jó számot köszönhet neki a világ...
Szóval: örüljünk, hogy ismerhettük a zenéjét, és nyugodjon békében!
0

Elküldve: 2009. június 29. - 11:27:17

hogy állhat vlkitől távol Jacko zenéje? mármint énse wagyok rajongó de a sokközül igen is wan pár ami teccik... eccerüen annyi stílust átfedett h nemhiszem el h annyira távoli a zenéje :) de izlés dolga.... én pl most fedeztemfel újra a Give in to me c. számát amibe Slash szólózik :).
0

#32 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 11

Elküldve: 2009. június 26. - 20:22:47

Gondoltam, hogy valaki felhozza majd a topikot az eset kapcsán.

Tőlem a zenéje távol áll, de azért ismertem és szinte mindenki ismerte, hiszen egy igen fontos és nagyszerű pop ikon volt... Jó látni, hogy mennyi ember emlékezik meg róla egymásnak válvetve, közösen gyászolva. Nyugodjon békében tényleg!
0

#33 Felhasználó nem aktív   bandibacsi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. június 26. - 20:00:26

Ha már van ez a topik, emlékezzünk meg Jacko-ról is. Megérdemli. Nyugodjék békében!
0

#34 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. március 19. - 09:50:14

Én is ismertem.

Van néhány nála durvább életmódot folytató ember ugyanabban a társaságban, kár, hogy éppen ő...
0

#35 Felhasználó nem aktív   SzunaP 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. március 19. - 03:08:09

Megint aktuális lett sajnos ez a topic:
link

A Sziámi zenei atyja és az Európa Kiadó gitárosa Gasner János kedd reggel eltávozott.

99-től 02-ig játszottam vele A Sziámiban az ország nagyobb fesztiváljain, klubjaiban, nem volt könnyű a munka vele, nehezen kiismerhető ember volt. Ahogy a zenéje is. Ugyanakkor roppant egyedi, sajátos elképzelése volt mindenről, makacsul ragaszkodott elveihez. Sokmindent tanultam tőle, ill. inkább tapasztaltam meg vele kapcsolatban, azt hiszem Müller Péter nem véletlenül ragaszkodott szerzőtársához oly kitartóan.
Váratlanul ért a hír, bár sajnos nem lep meg, már 10 éve sem tűnt 100% egészségesnek, azóta vélhetően tovább rombolta magát (nem tartottam vele a kapcsolatot, bocsásson meg ha tévedek), pedig elvileg boldog házaséletet élhetett. Borzasztóan sajnálom özvegyét, árván maradt gyerekét/gyermekeit, értetlenül állok.

Néhány hónapja ugye a másik Európa Kiadó gitáros, Dénes József esete is hasonló volt, már csak reménykedem, hogy sokáig nem kell ide írnunk/írnom.

GAS - nyugodj békében
0

#36 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. február 24. - 18:34:03

Itt is kifejezem részvétem fórumtársunknak, C. Vilinek, amiért elhunyt a barátnője. Megdöbbentő.
0

#37 Felhasználó nem aktív   SzunaP 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. január 05. - 17:08:01

Sajnos újra írni kell ide, bár nem zenészről van szó.

Karácsonykor elment Balogh Zoli, a Különjárat című rockműsor vezetője, hosszú éveken keresztül tartó szívbetegség után.
Megszállottként és önzetlenül végezte munkáját, dacolva mindennel és mindenkivel, szívügye volt a rockzene népszerűsítése és a fiatal tehetségek bemutatása.

Számomra és a K3-nak is különösen fájó, mivel kb 10 éves ismerettségünk alatt ő készítette a klipjeinket - nem is gondoltunk arra, hogy az Under a Spell lesz az utolsó munkája - számunkra.

Nem hivatalos infók szerint februárban a Wigwam emlékestet tervez.

Nyugodj békében Zoli!
0

#38 Felhasználó nem aktív   SzunaP 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. november 28. - 18:16:18

Ja összekavartam a dolgokat, egyik sem jó dolog.
0

Elküldve: 2008. november 28. - 10:51:12

nem, az valóban a Tunyogi volt a Rocktogonban, a Flipper Öcsi, csak elitta magát...
0

#40 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. november 28. - 01:39:10

Az Tunyogi volt.
0

Topik megosztása:

• 11 Oldal +
  • 1