Startlap fórum:: Megvilágosodás.. - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Megvilágosodás..

#-19 Istengyongye

  • Csoport: Guests

Elküldve: 2015. április 06. - 16:25:23

VAN ISTEN!!!

Égi haragját már nemcsak milliók kegyetlen, embertelen, tragikus sorsában mutatja meg nekünk, hanem viharok,természeti katasztrófák, balesetek árán is.Nem is értem hogy nem látjuk évezredek óta a fától az erdőt?.Dolgozunk és pénzek megszámlálhatatlan tömkelegét költjük tüneti kezelésekre, olyasmire, aminek semmi értelme nincs. Külföldre küldünk segítséget, holott nálunk is akadnak rászorulók. Másrészről meg kéregetünk…Az EMBER, akit Isten teremtett nem szorul könyöradományra, nem koldus, oly mértékben tökéletes-bárki is legyen a világban-mint a tengerek legmélyén lapuló gyémánt. Mindene megvan, amire szüksége van, hiszen megkapta ezt a tehetséget, hogy felhőtlenül boldog, lelkiekben és anyagiakban gazdag életet éljen. Isten előtt teljesen egyformák vagyunk. Születésünk pillanatában ugyanazt az Isteni szeretetszikrát kaptuk útravalóul, mint bárki, akit pillanatnyilag ellenségünknek érzünk. Nincs sötétség, csak a fény hiánya,nincs bánat, csak az öröm hiánya, nincs rossz, csak a jónak hiánya.Örvendezzetek szívvel, lélekkel. Isten értünk haragszik, nem

ellenünk. Az életünkben soha semmi nem történik véletlenül még a viharok,balesetek sem. Ezek mind az általunk termelt negatív energiák kisülése, amelyeket bőven sok figyelmeztető, intő, óvó jelzés előz meg és persze ha nem járunk nyitott szemmel, nem látjuk az összefüggéseket. Nincs az az elhangzott mondat, nincs az a hiábavaló, monotonnak tűnő évek egymásutánja,aminek ne lenne célja lelki fejlődésed, emberi mivoltod csiszolásában.

Mindennek megadott pontos helye, ideje, értelme van.Bármi, ami rossznak, kilátástalannak,

megoldhatatlannak,elviselhetetlennek tűnik nem az,csak mi magunk tettük azzá önzőségünkkel,irigységünkkel, haragunkkal, gyűlöletünkkel,nagyravágyásunkkal, elégedetlenségünkkel, kicsinyességünkkel, kishitűségünkkel…és hosszú a sor.

Az Isten tökéletes feltétel nélküli szeretetrendszerében megadott, pontos helyünk van. Rengeteg-évezredek során-rosszul beidegződött sémát kell levetkőznünk.Pl: Mindenki pótolható….NEM,NEM, NEM.!!! Az életben senki nem pótolható és soha nem is volt az. ..

Amit rossznak élünk meg csak azért van,mert hibáinkkal szembesít és az igazság nagyon tud fájni. Rosszul értelmezünk dolgokat. Ellenségünkben ördögöt látunk, pedig ördögök nincsenek. Illetve az angyalok és az ördögök egyszerre kapnak helyet bennünk, mindannyiunkban. Felelősségünk ezen áll, hogy melyiknek adunk teret. Ismerjük fel, hogy ellenségünk a legigazibb barátunk, aki iránt hálával tartozunk, hiszen ő végzi a legkeményebb, szégyenteljes munkát sötét lelkünk megtisztításáért. Megtalálja azt a rést a pajzson, amiről legszívesebben megfeledkeznénk. Csak azért tud hatni ránk, mert azonosulni tudunk vele, tehát nem vagyunk tökéletesek, külömben ellenállók lennénk. Ő-mint olyan-mint ellenség nem létezik. Bármi és bárki jön szembe velünk életünk során, azt mi magunk vonzottuk be, mi magunk teremtettük meg Isten csodálatos segítségével. Ha jó hozzád téged tüköz, ha rossz akkor is. Ha egy ellenséged van egy feladatot kell megoldanod, ha sok a haragosod sok a megoldandó feladat is. A feladatok megoldását nem úszhatja meg senki. Ha nem tudjuk megoldani gondjainkat itt és most, akkor addig fogunk újjászületni, míg ezt megtesszük. Hiszen bármit kérhetünk Istenünktől, ha őszintén, tiszta szívvel tesszük, megadja nekünk. Mindannyiunkhoz saját szintünkön szól és senkitől nem vár el teljesíthetetlent. Milyen érdekes..Bármiről gondolhatod, hogy sikerül és igazad van, ha azt gondolod, hogy ez nem sikerül, akkor is igazad van. Nem csodálatos ez?

Ezért nincs szegény vagy gazdag. Egyetlen külömbség, ami miatt ezt a szakadékot mélynek és áthidalhatatlannak érezzük, az a mentalitásunkban rejlik. Addig, amíg irigyeljük a gazdagabbat, amíg a szomszéd kertje zöldebb, amíg neki könnyű, amíg a másik felesége, férje, gyereke, autója háza szebb, addig mérföldkő távolságra járunk az Isteni
0

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó