Startlap fórum:: Citroen TUNING - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Citroen TUNING

• Csoport: Guests

Elküldve: 2006. szeptember 13. - 16:48:23

CITROEN márkaszerviz Debrecen

A Metabond környezetbarát kopásgátló-súrlódáscsökkentő és fémnemesítő szer minősítését, ill. tesztelését a CITROEN Márkaszerviz fenti telephelyén végeztük el, egy 1986-os évjáratú 125.000 km-t futott CITROEN BX 19GT típusú személygépkocsiban.

Mivel a Metabond termékcsalád kopásgátló és fémnemesítő szer, alkalmazásával a forgó és kapcsolódó alkatrészeken kialakul egy rendkívüli keménységű és simaságú védőernyő, egyetlen molekula réteg vastagságban, amely az érintkező felületeket szétválasztja egy homogén olajfilm segítségével.

A mérések elvégzése után megállapítottuk, hogy a gépkocsi motorja a Metabond szer beépülése után:

· Csendesebben üzemel, a motor rugalmasabb lett,

· A kompresszió végnyomása hengerenként 0,2 Bar nyomással emelkedett – nagyobb lett,

· Emiatt a motorfékhatás is jobb lett, erősödött,

· A káros égési termék kibocsátása mintegy 25%-kal javult,

· Az üzemanyag-fogyasztás minden sebességtartományban mintegy 0,35 l/100 km-rel csökkent,

· A motorolaj-fogyasztás, a jobb tömítettség miatt lényegesen csökkent, vagy megszűnt, mert a mérések megkezdése, 1994. 09. 06. és a jkv. kelte, 1995. 04. 18. közötti időszak alatt teljesített mintegy 5000 km út megtétele után az olajnívó pálcán az olajszint nem változott,

· A Metabond kezelés hatására az 1994. év téli és az 1995 tavaszi hidegek, indítási nehézséget nem okoztak,

· A sebességváltó kezelésénél a téli hidegindítás merevségét nem lehetett észrevenni,

· A hidraulikus szivattyú üzemi zaja is lényegesen csökkent.

Info by www.akciosbolt.hu
0

• Csoport: Guests

Elküldve: 2005. május 02. - 08:41:13

Sziasztok !

"Boltba, munkába járós" 2002 Citroen Xsara 1.6i 16v SX 110 ló

autókámat szeretném olyan szintre hozni, hogy a városi csoszogás ne bosszantson fel. (szerintem rosszul van hangolva, 180-nal is röhögve megy 98 -as benzinnel, autópályán (kilendülve, persze nem 0-ról), de 1-es 2-esben, mivel nem szeretem rugni neki (dieselből szálltam át) csúsztatni kell a kupplungot, hosszúak a sebességek!)

szóval, erre kérném az őszinte tanácsokat, mire szánjak, ha alacsony sebességfokozatban rugalmasabbra szeretném, ennyi!

- rezonátor kell-e? szivesen teszek bele ha meggyőznek

-direkt légszűrő segítene-e?

-gyertyacsere ? azt is betenném

-lendkerék kikönnyítés, az min változtat? elég nagy szerelés, majd kupplung /váltó piszkálásnál

mi a legolcsóbb kipuffogó piszkálás ami nekem segítene? nem tervezem megbontani nagyon..

- érdekesség, hogy van 2 BURN-R hidrogén-oxigén durranógáz bejuttató

készülékem, benne is volt sokáig (5.000 km) de 20 % fogyasztáscsökkenést ígért és fél litert sem hozott) (bár, könyörgöm, 6,1- 6,8 liternél..)

szóval már kivettem belőle, de működik!
köszi, emailban is várom a válaszokat ,

martin5@freemail.hu
0

Topik megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó