Startlap fórum:: 1,6-os 460-ba 1,7-es computer? + váratlan lerobbanások - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1,6-os 460-ba 1,7-es computer? + váratlan lerobbanások

• Csoport: Guests

Elküldve: 2007. november 26. - 21:41:26

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy kigyulladt a szervíz lámpa a műszerfalon,
hogy lehet ezt reszetelni? (Astránál: Km gomb + gyújtás egyszerre)
Másik kérdés:
Balra indexelve gyorsabban kattog mint jobbra.
Valóban a baloldali oldalsó lámpácska kiégett.
Kicseréltem, nem világít és továbbra is gyorsabban kattog.
Mi lehet a gond?
Segítségeteket előre is köszi:
Somcy
0

Elküldve: 2007. november 26. - 21:40:55

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy kigyulladt a szervíz lámpa a műszerfalon,
hogy lehet ezt reszetelni? (Astránál: Km gomb + gyújtás egyszerre)
Másik kérdés:
Balra indexelve gyorsabban kattog mint jobbra.
Valóban a baloldali oldalsó lámpácska kiégett.
Kicseréltem, nem világít és továbbra is gyorsabban kattog.
Mi lehet a gond?
Segítségeteket előre is köszi:
Somcy
0

Elküldve: 2005. augusztus 16. - 05:43:03

Szia!

Csak most tudtam elolvasni a leveled.
Hivj fel! 06-70/3311655
(061)266-0053

Ha behozod az autót díjmentesen megvizsgáljuk, utána dönthetsz!

Üdv:
András
0

Elküldve: 2005. augusztus 11. - 10:02:25

Szia!
Telefonon beszéltem velük,azt mondták,hogy 1,7-es computerrel be sem indulna a kocsi(max 1,8-al).Máshonnan meg azt hallottam,hogy beindulna,csak nem lenne túl jó (amiket te is írtál).Azt mondták,hogy ez 1,6-os computer,csak azért van ráírva hogy "1,7",mert az a verziószáma.Ez lehetséges,vagy ennyire hülyének néznek?
Mondtam,hogy esőben továbbra sem jó a kocsi,közölték,hogy semmit nem tudnak vele csinálni,max minden gyújtás dolgot kicserélnek(kb 150e Ft)..Köszi..Amúgy egy csomó minden ki lett cserélve fél éve kb (nem Ivanics).Mondták,hogyha esik és érzem hogy lerobbanok akkor gyorsan vigyem oda..:) Ezen már mosolygok..Esetleg valami ötlet?
Üdv,Ben
0

Elküldve: 2005. augusztus 10. - 16:18:09

Szia!

Az eredmény magáért beszél.
Nálam naponta fordul meg autó ilyen hibával. Az ügyfeleimet nem szoktam ezzel a dilettáns magatarttással "megvágni.
Tegnap csináltunk egy Volksvagent, egy nagy cég nagy igazgatójának a kocsiját ugyan ezzel a hibával. Mondanom sem kell a gyújtásrendszer hibája volt. Egy óra alatt megjavítottuk. Ennyi.
Ha gondod van, hívj: 06/70-3311655

Üdv:
and953
0

Elküldve: 2005. augusztus 09. - 07:48:07

Szia!
1,Gondoltam,hogy nem lehet összecserélni,de nekem az Ivanicsék nem mondták,hogy 1,7-es computert tesznek bele,annyit mondtak hogy sikerült találni.Teljesen véletlenül derült ki,lecsavartuk a panelt,és láttuk hogy a computerre 1,7 van ráírva...

Menjek vissza 1 hónap után,hogy bocsi,de ebben 1,7-es van?? (és sztem tényleg többet fogyaszt,bár lehet hogy csak bebeszélem magamnak)

2,Igen,az volt,hogy nem volt gyújtás,ezért sem(?) tudta megcsinálni első alkalommal az autómentő.Én csak azt mondhatom,amit nekem mondtak,nem értek hozzá sajnos.
A szerelőm közölte,hogy computer hiba,így kerültem egy computereshez,aki megcsinálta,DE nem a kiváltó okot,mint később kiderült.Az Ivanicsék pedig egyértelműen mondták h rossz a comuter,ennyi,attól állt le..De nem értem hogy miért esőben,félek,hogy most sem csinálták meg a kiváltó okot,csak kaptam egy 1,7-es computert az 1,6-ba...
Emlékszem,régebben egy Astránknak volt computer hibája,DE az nem állt le soha,csak rángatott néha,hülyén ment.
Sajnos,ha most visszaviszem,úgysem csinálnak vele semmit (közölték,hogy ha darabokra szétszednék,akkor többe kerülne nekem mint a kocsi) ,kénytelen vagyok megvárni,hogy lerobbanjak vele valahol újra,és akkor mehetek vissza,csak elég gáz így autózni,pláne vidékre,külföldre nem is merek,pedig kéne...
Üdv!
0

Elküldve: 2005. augusztus 08. - 20:41:31

Szia!

Ha megengeded egy-két gondolatot elmondanék erről.

Először is.
A vezérlőegységeket NEM lehet összecserélni.
Lehet, hogy az autó látszólag jó, de a fogyasztás, a teljesitmény nem ugyan az. A vezérlőket az adott motorokhoz tervezik.

Másodszor.
Ha nagy esőben az autód leáll elektromos zárlat miatt történik. 99%-ban megszűnik a gyújtásjel és ha nincs gyújtásjel leáll az elektromos tápszivattyú.

Gyanitom, hogy az eredeti vezérlő nem is volt hibás.
A motorvezérlő akár milyen bonyolultnak is tűnik csak vezérlőjeleket ad ki. Ha meghibásodik, a motor el kezd bizonytalanná válni, vagy össze-vissza jár. Szinte nem létezik, hogy a motor emiatt megálljon.

Az én praxisomban (18 év) nem fordult elő.

Üdv:
and953@axelero.hu
0

Elküldve: 2005. augusztus 08. - 09:21:00

Sziasztok!
Sajnos több probléma volt a kocsival,volt(van?) egy rejtett hibája,valami kisütötte a computert menetközben.Ez fél év alatt háromszor ismétlődött meg (elvileg mindig "megcsinálták"),de nem jöttek rá,hogy mi váltotta ki.Amit megfigyeltem,mindig nagy esőben,eső után történt a leállás.Elég kellemetlen,mert a helyszínen nem lehetett megcsinálni,mindig vontatni/trélerezni kellett...A 4.alkalom után elvittem Ivanicsékhoz,ők azt mondták,hogy szimplán computer hiba (de az értékek jók voltak 1 héttel előtte,ezt sem értem),ki kell cserélni,használtat akartam,új ára 200e Ft.Egy hét után vissza is kaptam a kocsit,szereztek egyet korrekt áron,de most vettem észre,hogy ez 1,7-es kocsiba való.Ez nem baj?!Nekem azt mondták régebben,hogy így megnő a fogyasztás,még 1,6-os computerekből is van több féle,nem mindegy milyet teszünk bele..
Múltkor nagy esőben mentem,és elkezdett rángatni a kocsi..Nem normális,de nem robbant le,úgyhogy nem tudom,hogy a régi hibával kapcsolatos,vagy valami más volt,de gyanús,mert nagy eső volt..Amúgy ha jó,akkor nagyon jó a kocsi,remekül megy,csomó minden új lett benne,de sajnos már mindig félek nekiindulni egy hosszabb útnak,és tanácstalan vagyok,mert "elvileg jó"..
Hallottatok hasonló esetet?Esetleg vmi ötlet?Na és persze a computer..?
Üdv!
0

Topik megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó