valami nem stimmelt a vizsgával!!!!!!!!!!!!
Elküldve: 2005. február 02. - 12:50:44
Elküldve: 2005. február 02. - 12:47:05
Szerintem mehetsz, de ha rájukcsörögsz, a 371-30-30-as számon, akkor nem kell egy potya utat megkockáztatnod.
félfogadás: H-Cs 8-15 P 8-12
Balesetmentes közlekedést kívánok. Egy jótanács a végére. Ha kellemetlen forgalmi helyzetbe kerülsz, és valaki anyáz, kérj elnézést, és küld neki egy puszit. Erre nem nagyon lehet mit lépni.
Elküldve: 2005. január 27. - 12:54:10
A decemberi leveledet akár én is írhattam volna szó szerint minden egyezik.
Azóta én már voltam a 4. vizság is, és persze az sem sikerült. A jövő hét után megyek az 5.-re.
Kíváncsi vagyok te azóta hol tartasz?
Elküldve: 2005. január 26. - 12:44:00
A kresz szerint is lényeges a láthatóság ezért még véletlen sem időpontot ír a kresz a lámpák használatára hanem időjárási viszontagságot amit úgy fejez ki hogy a látási viszonyoknak megfelelően. De ehez még annyit, hogy a láthatóság is fontos, hogy az érkező járműveket mások is észre vehessék.Ezért érdemes a világítást használni. Aztán hogy ezért a vizsgán elbuktatnak vagy sem azt a vb.határozza meg és széllel szemben nem lehet p...
Elküldve: 2005. január 25. - 11:36:29
Elküldve: 2005. január 18. - 12:52:14
Irukanji: ha hétfőn vizsgáztam és azt mondták, hogy 4 nap, akkor szted mehetek már pénteken?
Elküldve: 2005. január 18. - 12:43:43
Bocs!
Elküldve: 2005. január 18. - 12:40:47
Látom, sokan küzdtök problémákkal a jogsi terén. Én is voltam itt, Irukanji sokat segített. Okulás képpen röviden a történetem:
Tavaly januárban iratkoztam be az autósiskolába. Akkor még azt hittem, nyárra simán meglesz. Aztán a harmadik sikertelen Kresz vizsga után kezdtem elveszteni a reményt (ebből kettő 11 pontos lett). Aztán negyedszerre ez is sikerült. Juhúú, gondoltam, innen már gyorsan megy majd. Na persze... Olyan bunkó, arrogáns női oktatót kaptam, hogy a sikertelen rutinom után bementem az igazgatóhoz, és bepanaszoltam (hülye elkényeztett ribancnak hívott, folyton csapkodott, üvöltözött - mindig gyomorgörccsel mentem vezetni, volt amikor már elsírtam magam és utáltam az egészet). 3 hónapomba telt, mire kaptam egy másik oktatót. Az iskola ezt azzal magyarázta, hogy sokan vannak akik beiratkoztak, így várni kell a SOROMRA. A rutin egyből meglett az új oktatóval, nagyon jól kijöttünk, egy hullámhosszon voltunk. Aztán autót cserélt. Újabb egy hónap várakozás, de megérte, mert egy Swiftből beülni egy új Yaris-ba azért nem volt semmi. Az első forgalom vizsgámon megbuktam, de én voltam a figyelmetlen (nem néztem a táblát, így azt hittem egy irányú utcában vagyok és amikor a vb azt kérte forduljunk balra, szépen kihúzódtam balra - ekkor bejelölte, hogy szembe mentem a forgalommal és bukta). A második forg.v. már sikerült - épp tegnap. A vb nagyon rendes volt. Nem tudtam normálisan beparkolni egy helyre és azt ajánlotta, hogy ne próbálkozzam tovább - keressek egy nagyobbat! Ilyenkor már vb-k már rég megúztak volna.
Szóval mindezt csak azért írtam le, hogy igenis meg lehet csinálni a jogsit mindenféle kenőpénz nélkül (az oktatóval jól kiveséztük ezt a témát, ő tudja, hogy kiket lehet megkenni és kiket "kell", azaz illendő). Az oktatót nyugodtan kérdezd ilyenről, hiszen ha benne nem bízhatsz, akkor kiben? És ha problémád van vele, akkor nyugodtan cseréld le, sőt menj el egész az iskola igazgatójáig. És ne higgyétek, hogy minden vb bunkó (persze biztosan vannak, de én nem találkoztam velük).
Tehát mindenkinek sok sikert és Irukanji: neked külön ezer köszönet!
Üdv: Popocici
Elküldve: 2005. január 03. - 13:41:35
Én is ugyanezt a hibát elkövettem, de nem ezért buktam meg, ezt csak hibapontként húzta alá a vb.
üdv Margó
Elküldve: 2005. január 03. - 10:37:49
Először is MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET!
Én már kétszer voltam forgalmi vizsgán és mind a kétszer megbuktam.Az elsőn jogosan mert tényleg nagy hülyeségeket csináltam.A második bukásom viszont nem volt jogos szerintem.Reggel 1/4 8-kor vizsgáztam és már elég világos volt, a lámpát nem kapcsoltam fel és ezért megbuktatott a vb.
Más oktatók is azt mondták, hogy ezért csak hibavonal járt volna.Ti mit szóltok ehhez?
Elküldve: 2005. január 03. - 10:01:09
Boldog újévet!
Hogy nem követted a kanyarodó főútvonalat, az még nem bukásik ok. Legfeljebb egy hibavonal. Szerintem azon húztak el, mert nem adtál közben irányjelzést. AZ autó ugyan fizikailag egyenesen ment, de a kresz szerint bizony kanyarodónak számít, és ezt minden esetben jelezni kell. Az irányjelzés elmulasztása bizony szarvas hiba.
Nem ismerem a helyzetet, de gondolom az oktatód csak annyit mondott, hogy fordulkj meg egykörívben. És nem ezt, hogy ITT fordulj meg egykörívben! Hogy az adott helyen ez lehetséges-e azt már neked kell tudnod.
Tudom, ez nem vigasztal, de legalább tudod, hogy nerm kicseszésből váhgtak meg, hanem 2 alkalmasint életveszélyes hiba miatt.

Súgó