Startlap fórum:: Jogositvany meghosszabbitasa - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
 • 5 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »
 • Nem indíthatsz témát.
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Jogositvany meghosszabbitasa

#21

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2008. január 26. - 21:18:15

Sziasztok,
Sajnalatos modon tobb, mint 2 eve lejart a jogositvanyom. Utoljara meg akkor igazoltattak, amikor ervenyes volt, igy nem vettem eszre. Most boszen keresem az informaciot, hogy ilyenkor mi a helyzet? A hetkoznapi ervenyesitesi eljarassal tisztaban vagyok. Ismesorom azonban azt mondta, hogy mivel tobb mint 2 eve lejart, ezert ujra kell vizsgaznom. A jogositvanyom lejarta nem csak az egeszsegugyi alkalmassagomrol szol, hanem a vezetoi kepessegemrol is?
Errol nem talalok informaciot. Ti mit tudtok errol?
Koszi!
Zoli
0

#22

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2008. január 18. - 17:32:29

Üdv!

Van 1. és 2. egészségügyi csoport. A jogosítványba az orvosi alkalmassági papíron lévő adat szerint jegyzik be. Az előbbi azt jelenti hogy munkát nem vállalhatsz vele (úrvezetői). Ezt jelenti a 101-es kód. Általában 10 évre adják. Munkavállaláshoz az utóbbi kell (hivatásos). Ezt általában 5 évre adják és szigorúbb. Ekkor a 101 helyén 102 van.

Az orvosi papír szerintem felhaszálható addig amennyi időre érvényes. Szerintem. Nemrég cseréltettem ki a jogsimat mert elrontottak benne ezt-azt. 104-es és 105-ös korlátozó kódot írtak bele minden ok nélkül, csak eddig nem tudtam mit jelent. A kijavításhoz kérték az orvosi papíromat ami már 2,5 éves volt. Gond nélkül elfogadták.

Remélem tudtam segíteni.
0

#23

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2008. január 17. - 21:54:58

Üdvözlöm a fórum tagjait és BUÉK!
Kérem segítsen megfejteni valaki, mit jelent a jogsiban a 101 (=1. egészségügyi csoportban alkalmas, de igy sem tudom, mit értenek alatta)
Üdv.: Wekerle
0

#24

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. december 06. - 17:25:57

Megtudja valaki mondani hogy a hosszabításhoz kiváltott orvosi papír meddig érvényes a killíttásától számítva?????
0

#25

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. november 11. - 21:05:19

Ahhoz, hogy "C" kategóriás vezetői engedélyed legyen, nem kell 102!!! Ahhoz, hogy "D"-re vizsgázz, ahhoz kell a 102, akkor is, ha nem vállalsz munkát!!! Azt is kéne tudni a felügyeletnél vagy az okmányirodában, hogy a kollégád munkát vállal, vagy pl. csak a saját teherautójával viszi a vándorcirkuszt?
0

#26

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. november 11. - 19:00:44

Tudom, hogy a PÁV nem lesz benne.(egyébként ez a PÁV is megérne egy misét, de most akkor ne menjünk bele.. :)
A C-hez is 102 kell. Már legalábbis, ha dolgozni is akar vele az ember. A kollegámnak is kategóriabővítés volt, és benne is volt a 102 a jogsijába, ennek ellenére kérték tőle a papírt. Na ezért paráztam én, hogy mi van ha papír nélkül megyek oda :) Aztán le lettem itt baszva, hogy hülye vagyok, ne okoskodjak, nem kell vinni a papírt :) Mert a vizsgaigazoláson minden rajta van. Nos, nincs rajta. Ennek ellenére sztem sem kéne a papír, hisz a felügyeleten tudják hogy milyen orvosi és meddig érvényes. Lásd a PÁV-om is tudták az irodán, pedig nem vittem a PÁV papírt. Tehát szvsz itt az okmányiroda hülyeségéről lehetett szó, hogy kérték a kollegámtól a papírt. Amire én számítottam is(mármint a hülyeségre :), hisz biorobotok dolgoznak ott :)
0

#27

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. november 11. - 14:35:27

"Mondjuk, KRESZ-vizsgázni sem engednek, ahol aztán tényleg 2 perc lecsekkolni, hisz ott van a vizsga a felügyeletnél :)"
Szerinted a vizsgabiztos előtt lévő számítógép össze van kötve azzal a rendszerrel, amiből bármit is lehetne csekkolni?? Ennél sokkal komolyabb jogosultsági rendszer van kiépítve, pont a résztvevők és az objektivitás érdekében. Nem tudom ezen miért kell fennakadni, arról nem is beszélve, ha a vibi mindenkinek csekkolná az el nem hozott igazolványainak a meglévőségét, akkor meddig tartana ez 20 embernél, akik együtt vizsgáznak. Másrészt tárgyilagosan le van írva, és ez szerencsére meg is köti a vibi kezét: 24/20005 GKM rend. 8. mell. 5.5: A vezetői engedéllyel rendelkező vizsgázónak a vezetői engedélyét a vizsgán be kell mutatnia, ennek hiányában a vizsga nem tartható meg.
Ez annyira világos és nem tudom miért baj ez! Ennyi erővel minek magunknál tartani vezetés közben a vezetői engedélyt: csekkolja le a rendőr számítógépen, ha akar valamit. Nem?


Más: jobb ha tudod, a PÁV 2 nem fog belekerülni a vezetői engedélyedbe.
Kollégádtól kérték az orvosit az okmányirodában: kategória bővítésnél nem is kell orvosi, ha érvényes a vezetői engedély, kivétel, ha másfajta orvosi kell. A "C" kategóriához elég a 101-es, de "D"-hez mindenképp 102-es kell. Szerintem laikusként kár másban keresni a hibát, mégha esetleg van is.

Hidd el, elkezdhetnéd az iskola figyelmetlenségéből a tanfolyamot, de vizsgára már nem mehetsz. Az iskola nem hatóság, nekik bárki letagadhat bármit, nem tudják ellenőrizni. Amíg 8 általános kellett legalább egy vezetői engedélyhez, addig sem kérhetett bizonyítványt az iskola, de a hiányának a gyanúja felmerült, akkor a felügyelet már kért.
Szerintem nem olyan nagy feladat, hogy mindenki igazolványokkal együtt menjen vizsgázni, már így is túl sok szó esett róla.
További balesetmentes közlekedést!
0

#28

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. november 09. - 22:17:22

Én nem hiszem, hogy elkezdhetnám figyelmetlenségből a tanfolyamot. Elvégre a felügyeletnek le kell adni mindent, ott meg csak megnézik, nem? Tehát nem múlhat az iskola figyelmetlenségén.
0

#29

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. november 09. - 22:15:19

Mondjuk, KRESZ-vizsgázni sem engednek, ahol aztán tényleg 2 perc lecsekkolni, hisz ott van a vizsga a felügyeletnél :)
a Tanár úr meg azt mondta, nem kell vinni orvosi papírt, mert a vizsgaigazoláson minden rajta van. Ez sem állja meg a helyét teljesen. Egyébként az tudták, hogy van PÁV 2-m, mert amit adtak lapot, azon rajta van, pedig nem is vittem a PÁV-papírom.. Tehát nyilván eddig tartana megnézni bármilyen adatot is az emberről, pár percnél nem tarthat tovább. Ma már számítógépen van minden. Amúgy kb. 5 percet ültem az ügyintéző előtt az okmányirodában. Továbbra sem értem, miért kérték a kollegámtól, amikor a jogsijába is benne van. Igaz, hogy jövő januárban lejárt volna neki, de ez legyen az ő gondja.
A vizsgaigazoláson pedig nincs rajta.
0

#30

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. november 09. - 17:13:01

Smily! Miért írod azt, hogy a Tanár úrnak nem volt igaza?? Szerintem még most is felületesen olvasol, és néha ellentmondásokat is leírsz.
Tanár úr írta, hogy a VIB (vizsgabizottság) adja ki a szükséges papírokat, amivel az okmányirodába kell menni, és nem a vizsgabiztos (ő mégsem járhat egy szekrényrevaló papírral).
Te ezt írtad: " A vizsgaigazoláson sincs rajta az orvosi. Mást meg nem ad a "VIB"." - azaz saját magadnak is ellentmondasz. A VIB ad mást: visszaadja az orvosit!

Másik furcsa szemlélet: "Ahogy C vizsgaigazolás nélkül sem mehetek buszvizsgára. Hiába egyértelmű, hogy megvan(hisz máskülönben el se kezdhetném a busztanfolyamot), csak otthonfelejtettem, hiába tartana 2 percig lecsekkolni a felügyeletnek, nem engednek anélkül vizsgázni."
A busztanfolyamot elkezdheted, ha egy autósiskola figyelmetlen ügyintézője beiskoláz. De a vizsgán biztos nem vehetsz részt, ha nincs vizsgaigazolásod, vagy érvényes "C" vezetői engedélyed, aminek ott is kell lenni!! Ugyanis ha azt a vezetői engedélyt történetesen a vizsgád előtt bevonták, akkor már nincs is a vizsga időpontjában. Nem? És miért kéne azt bárkinek is lecsekkolni 2 perc alatt???? Az a Te dolgod, hogy elvidd a vizsgádra. Egyébként a 2 percet biztos nem gondoltad komolyan. Szerinted a gyakorlati vizsga helyszinén a vibi hogy csekkoljon le egy irat létezését, ami nincs ott??
Balesetmentes közlekedést kívánok!
0

#31

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. november 08. - 13:32:50

VAlószínű én is megszívtam volna, ha orvosi papír nélkül megyek oda.. Az egy dolog, hogy a felügyeleten tudják, de az tökre nem érdekli az okmányirodát. Ahogy C vizsgaigazolás nélkül sem mehetek buszvizsgára. Hiába egyértelmű, hogy megvan(hisz máskülönben el se kezdhetném a busztanfolyamot), csak otthonfelejtettem, hiába tartana 2 percig lecsekkolni a felügyeletnek, nem engednek anélkül vizsgázni.
0

#32

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. november 08. - 13:28:08

A lényeg, hogy nem volt igazad és kész, felesleges az arcoskodás, én se nagy arccal jöttem ide. A vizsgaigazoláson sincs rajta az orvosi. Mást meg nem ad a "VIB". Különben miért kérték az okmányirodában a kollegámtól?? Bár lehet, hogy ott voltak hülyék.
Mellesleg, azt is mondhattad volna, ne aggódjak, mert az igazolással együtt visszakapom az orvosit is. De ezt se mondtad, lehet hogy nem is tudtad.
Mindegy, én nem haragszok rád, nem akarok vitázni veled, csak leírtam hogy nem biztos hogy úgy van az, ahogy itt nagy arccal előadtátok.
0

#33

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. november 07. - 22:38:27

No akkor utoljára!
Sosem írtam, hogy a vizsgabiztos adja ki azt a papírt!!!
Azt írtam 68, 70 szám alatt is, hogy a VIB adja ki a vizsgaigazolást!!!
Látom olvasni nehéz, ezért elmondom, hogy a VIB, így csupa nagybetűvel, egy mozaik szó, amely vizsgabizottságot rövidíti.
Te jöttél ide kérdezni, mi válszoltunk neked, amit te nem fogadtál el.
Az ilyen okos emberek miatt hal ki minden szakmai fórum, mert a normálisan kérdezőknek sincs már kedvünk válaszolni, a felesleges viták, szájtépések miatt.
További sok sikert!
Feketebárány
0

#34

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. november 07. - 15:33:07

Na, túlvagyok rajta :) Végülis nem volt gond, mert a vizsgaigazolással együtt visszaadták az orvosi papírt is. Ellenben a kollegámtól meg kérték az okmányirodán. Pedig a neki benne van a jogsijába a 102-es EÜ. Persze nem volt nála. És egyébként semmilyen papíron rajta nincs az EÜ, csak a vizsgalapon, amibe írkálják a vizsgaeredményeket, de ott is csak az van, meddig érvnyes, hogy milyen, az nem. És a vizsgabiztos meg pláne nem ad olyan papírt, amin rajta van.
Na ezt csak azért írom le, mert qvázi le lettem qrvázva, hogy merem én kétségbe vonni a Tanár úr szavait, és tessék :) Tökre nem úgy van semmi, ahogy állította..
0

#35

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. október 23. - 12:20:09

Addig nincs baj, amíg nincs baj...
Múltkor egy tanuló elment olyan jogsival vizsgázni nehézpótra, ami már 1,5 éve lejárt... azóta azzal dolgozott. Megúszta, na persze a vizsgát is.
Az oktatók meg sokszor mondanak olyat, ami nem helytálló, de sokszor még az okmányirodában is. Nem kötelessége az oktatónak ilyesmivel naprakésznek lennie, neki az a feladata, hogy kiváló pedagógus legyen!! Ennek a kritériumnak meg ugye mindegyik megfelel... :)
0

#36

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. október 23. - 10:02:48

NA tehát akkor ha megszerzem az új kategóríát, azt nem használhatom az ideiglenes jogsival?
Az én oktatóm azt mondta, lehet vele dolgozni.
0

#37

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. október 20. - 19:51:52

Amit az okmányiroda ad, az csak egy igazolás arra az esetre, ha nem érkezne meg a vezetői engedélyed, akkor tudj reklamálni. Nem ez az ideiglenes vez. eng.!!! Azt külön kérheted 1500 Ft-ért, - azonnal kiállítják az okm. irodában - de csak érvényesség hosszabbításánál, ill. kategória bővítésnél (de csak az eddigi kategóriákra. Hogy ki mit mond, ill. mit fogad el, az más kérdés. Ez a hivatalos verzió.
0

#38

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. október 17. - 12:51:26

Szerintem az más, amikor egy meglévő kategória meglétéről adnak egy igazolást, mint amikor egy frissen megszerzett kategória adminisztrációja folyik.
0

#39

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. október 17. - 08:04:12

Állítólag valami 2 A4 méretű papír..
0

#40

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. október 17. - 08:03:26

Itt a hivatalos szöveg:
"A jogszabály szerint a vezetői engedély eltűnése, megsemmisülése, megrongálódása esetén, valamint a képzés és vizsgáztatás tekintetében a jártassági feltételhez kötött kategória megszerzéséhez a vezetői engedély kiállításáig a közlekedési igazgatási hatóság kérelemre ideiglenes vezetői engedélyt állít ki, ez azonban csak a kategóriabővítés esetére vonatkozik."

Persze hogy ez most konkrétan mit jelent, azt nem tudom. Én már nem emlékszem, hogy amikor cseréltem a jogsim, mert lejárt, hogy akkor kaptam-e. De valami csak kell hogy adjanak, ha a régit le kell adni, nem? Vagy akkor 2-3 hétig nem vezethetsz? Ezt se tudom elképzelni.
Egyébként ezt most hallottam egy gyerektől, akivel együtt jártam tanfolyamra, csak ő hamarabb vizsgázott. Ő mondta, hogy ahogy megvolt a vizsgaigazolás, aznap ment az okmányirodába, és másnap már dolgozott az új kategóriával, nagy cégnél, nem valami kis maszeknál.
0

 • 5 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »
 • Nem indíthatsz témát.
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó