Startlap fórum:: jogositvány - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 12 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

jogositvány

• Csoport: Guests

Elküldve: 2007. május 08. - 12:44:34

Szerintem igen.
0

Elküldve: 2007. május 07. - 20:50:07

Köszönöm szépen az információkat!
Hálistennek végül is nem került sor vontatásra (vettünk egy kistehereautót és necces volt hogy a saját lábán nem fog hazajönni, de végül csak egy kicsit meg kellett tolni); mindenesetre - lehet most nagyot tévedek - de én veszélyesebbnek gondolom a vontatott jármű vezetését, mint vontatni...bár azért az sem lehet semmi....
Mindenesetre ezt jó tudni, köszönöm még egyszer :)
0

Elküldve: 2007. május 07. - 07:02:45

Átnéztem az idevonatkozó rendeleteket és értelmezéseket. Az egyértelmű, hogy vontatni nem szabad, de arról egy szó sincs, hogy őt vontathatják-e.
0

Elküldve: 2007. május 06. - 20:28:19

Két évig kezdő vagy,addig nem. :-(
0

Elküldve: 2007. május 06. - 14:17:51

Amiről viszont fogalmam sincs, hogy kezdő jogsval vezethető-e vontatott jármű.
0

Elküldve: 2007. május 06. - 14:13:08

A korlátozás a következőképpen szól: A kezdő vezetői engedéllyel az "A" az "A" korlátozott kategóriára és az "A1" alkategóriára érvényesített bejegyzéssel utas nem szállítható, a "B", "C", "D" kategóriára és a "C1", "D1" alkategóriára érvényesített bejegyzéssel - a fegyveres erők kezelésében lévő járművek kivételével - pótkocsi nem vontatható. Ha pótkocsit vontat, szabálysértést követ el, a maximum 30 ezer Ft-ig terjedő szabálysértési bírság megfizetése mellett a jogosítványa kezdő minősítésének két éve újra kezdődik.
Valóban igy szól a szabály, de az értelmezésnél űgy is fogalmaznak, hogy semmit nem vontathat.
Ha merev rúddal vontatsz az olyan, mintha pótot vontatnál.A kötéllel vontatás ennél bonyolultabb, logikus, ha az egyszerübbet tiltják, akkor a veszélyesebb se megengedett.
0

Elküldve: 2007. május 06. - 00:10:12

Egy újabb kérdésem lenne:
Kezdő vezetői engedéllyel vontathatok másik (pl. lerobbant) autót? Én úgy tudom, hogy igen, de gondoltam azért megkérdezlek titeket is, hátha mégis rosszul tudom....(én úgy tudom hogy kezdő jogsival utánfutót nem lehet vontatni, autóra nem emlékszem.)
0

Elküldve: 2007. április 21. - 05:43:19

Tapasztalatom szerint a legtöbb ember "tartalékszemüvege" az a régi, ami helyett újat kelett készíttetnie a látásromlás miatt.
0

Elküldve: 2007. április 20. - 07:21:19

Kedves "Tanár Úr" Miután több oktató is panaszkodott a vizsga elmaradása miatt, szerintem volt ilyen és bármikor előfordulhat újra. Azért irtam ezt le hogy más tanuló ne szívjon miatta.
Ha meg már a személyeskedésnél tartunk, tudhatnád, hogy lassan fél éve nem inditok tanfolyamot, mert az élet egy egész más területén ténykedem.
0

Elküldve: 2007. április 19. - 21:55:25

Pilóta!
Ilyen még nem volt, és nem is lesz!
Legközelebb hangvillával jönnek, és aki nem hallja a
143,34 MHZ a felharmónikus hangzást, az nem vizsgázhat :-)
üdv: Feketebárány
0

Elküldve: 2007. április 19. - 21:50:02

EMBER!
Neked beteg a fejed!
Az olvasáspróba az SZEMVIZSGÁLAT !!!
Ezt végzi az orvos mikor a táblát kell olvasni!
Hol van az leírva, hogy hány méterről, mekkora rendszámot kell látni a vizsgázónak???
Itt osztod az észt, azhelyett, hogy dolgoznál, ha erre alkalmas lennél, még tanulóid is lehetnének!
üdv: Feketebárány
0

Elküldve: 2007. április 19. - 20:57:15

Nem nézzük tök hülyének öket.
Csak a tanulók "pénztárcáját" is figyelembe véve megpróbáljuk a legjobb megoldást találni a helyzetre.
Szégyelheti magát az a vibi, aki olvastatta a tanulót.
Bár szakmailag nem lehet belekötni..
Emberileg...
0

Elküldve: 2007. április 19. - 17:54:56

A vizsgabiztos nem szemészorvos, de nem illik tök hülyének nézni sem.Laáttam már olyat, hogy megkérte a tanulót, hogy a tarcsi szemüvegben olvassa le a husz méterre lévő tanulóautó rendszámát. Aztán ez az oktató olvasószemüvegável nem jött össze, és a vezetésre alkalmatlanság miatt ugrott a vizsga. Szerintem jobb ha van tart. szemüveg.
0

Elküldve: 2007. április 19. - 07:02:58

Jó, de én úgy gondoltam, hogy ha rajtam van a JÓ szemüveg, és ha kell megmutatom a másikat, amiben semmit sem látnék, akkor ugye nem kell a ROSSZat felvennem? Csak megmutatni, hogy ott van.
0

Elküldve: 2007. április 18. - 23:09:43

Hülyeségeitek a köbön!
Sem a rendőr, sem a vizsgabiztos NEM szemészorvos!
NEM jogosult szemet, szemüveget vizsgálni!
Semmi gond, ha más szemüvegével kell vizsgázni.
Vedd fel, és told le az orrodon, azt sehol nem írja semmilyen jogszabály, hogy hogyan kell viselni :-)
Üdv: Feketebárány
0

Elküldve: 2007. április 18. - 20:19:29

Van egy olyan dioptria nélküli szemüvegem, ami napsütésre sötétedik. Én azt szoktam odaadni a tanulóimnak, ha ilyen probléma merül fel :)
0

Elküldve: 2007. április 18. - 18:46:54

Na, szerintetek jó lesz, ha vizsgára elviszek egy másik szemüveget, mi sajna nem az enyém, mert olvasó szemüveg =) De ha kérik... Meg tudjam mutatni mégis. De ugye nem kell felvennem majd azt?
0

Elküldve: 2007. április 17. - 22:46:48

Hát, így jogsiszerzés közben tényleg nem esik jól az ember pénztárcájának új szemüveget csináltatni, de előbb-utóbb muszáj :( Arról nem is beszélve hogy ha pl. leejtem vagy valami és eltörik, mondjuk egy parkolóban, akkor nem szeretnék busszal hazamenni :))

más: az én autóm már szegény öreg, idén lesz nagykorú, és már 200e kilométer legalább van benne, szóval nemtom meddig fogja így birni :(
Amúgy érdekes, hogy még csak most kezdegetem úgy érezni, hogy kezd összeállni a kép vezetés közben; most érzem nagyjából, mekkora a kocsi, milyen helyzetbe lehet és milyenbe nem lehet belemenni, és ha hosszabb ideig (3 nap) nem vezetek, rendesen görcsben van a gyomrom ha autóba kell ülni :) Nem is azt szoktam mondani hogy tudok vezetni, hanem hogy gyakorlok :) A tudásról majd talán 10 év után lehet beszélni, de gyanítom még akkor is csak talán :)
0

Elküldve: 2007. április 17. - 19:31:27

Hát igen. Elég szívás. Főleg, hogy nincs másik szemüvegem! Ezt is csak a vezetés miatt csináltattam. Mert az alkalmasságin azt mondta a doki..
Csodálkoztam is, amikor anno rutin vizsgán kérdezte az oktató, hogy van-e másik szemüvegem. Csak lestem! Mondom, miért kellene lennie? Szerencsére nem kérte a VB ... Mázlim volt. Nem tudom most mit fogok csinálni... Majd elviszem valakinek a szemüvegét, és előveszem megmutatni, ha kell, hogy van nálam másik. Csak az a baj, hogy itthon mindenkinek olvasó szemüvege van, nekem meg távolra látó kell =)
0

Elküldve: 2007. április 17. - 14:27:49

Mindenkinek kell tartalék szemüveg.
A múltkor egy kontaktlencsés lánnyommal kivetette a VB a kontaktlencsét,és szemüvegben kellett vezetnie, mert az alkalmasságiján csak szemüveg szerepelt, kontaktlencse nem.
Szóval vedd komolyan, mert szivatós a dolog.
0

Topik megosztása:

• 12 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.