Külföldön szerzett jogosítvány
Elküldve: 2010. március 06. - 18:45:42
Elküldve: 2009. november 03. - 16:30:04
András jogsiját nem elvették, hanem honosíttatni szeretné spanyol honban...
Elküldve: 2009. november 03. - 16:24:09
NEm kötözködésképp, de komolyan gondoltad, hogy valaki meg fogja tudni mondani itt afórumon, hogy mi a helyzet a spanyol közigazgatásban!?
De, hogy ne csak kötözködjek: nén felhívnám a spanyol nagykövetséget, és megkérezném.
Elküldve: 2009. november 03. - 13:25:15
Elküldve: 2009. augusztus 14. - 05:23:19
Magyar jogsim van és Spanyolországban élek. Ott ezt elfogadják, oké, nem ez a gond, hanem az, hogy szeretnék spanyol jogsit (hosszú az oka). Na most ehhez mire van szükségem? Egyszerűen bemegyek egy spanyol "okmányirodába" és ott kicserélik nekem spoanyolra vag ymegtarthatom mindkettőt vagy netán vizsgáznom is kell vagy hogy megy ez?
Köszönöm előre is a választ!
ha lehet erre a címre:
tamashungarian@gmail.com
Elküldve: 2009. július 31. - 09:55:25
Én azt szeretném megtudni, hogy a két éve lejárt magyar jogsimat tudom-e honosíttatni Angliában, vagy előbb Mo.-on meg kell újíttatnom?
Előre is köszönöm a válasz(oka)t.
Elküldve: 2009. május 06. - 23:34:26
Megosztom a titkot Önnel, mellyel akár
ÖTÖDÉRE IS CSÖKKENTHETI NYOMTATÁSI KÖLTSÉGEIT!
Kattintson az alábbi linkre!
Iratkozzon fel a hírlevélre, nagyon hasznos és ingyenes!
www.refillparadise.euceg.hu/?saref=5sa387
Elküldve: 2009. május 06. - 13:03:03
Elküldve: 2009. február 20. - 00:21:37
Szeretnel ingyen pokerezni valodi penzre itt a megoldas... Ingyen Poker
Itt egy par poker szoba ahol adnak ingyen valodi penzt jatszani uj jatekosoknak!
Ingyen Poker
PokerStartegy 50$+100$ Ingyen
Vc Poker 10$+25$ Ingyen
Titan Poker 150$ Ingyen
Cd Poker 50$+100$ Ingyen
AbsolutePoker 50$ Ingyen
Party Poker 100$ Ingyen
PitbullPoker 10$ Ingyen
Itt megtalalhatod ezeket a szobakat!PokerStartegy Ingyen Poker
En szemelyesen kiprobaltam oket es mindegyiknel megkaptam az ingyen penzt. Es par szobanal sikerult szep osszeget elernem majd pedig atutaljam bankartyamra!
Ingyen Poker Ingyen Poker Ingyen Poker Ingyen Poker
ENG:Free Poker Money Free Poker Money Free Poker Money Free Poker Money
RO:Jocuri De Poker Jocuri De Poker Jocuri De Poker Jocuri De Poker
Elküldve: 2009. február 16. - 18:24:04
A segítségeteket szeretném kérni.
Szlovákiában szeretném kiváltani a korlátlan motoros jogsim ugy h Magyarországon letelik a 2év az A korátozottal.Mivel itthon ujra kell vizsgázni gyakorlatból, (ugyanazt kell mégegszer megcsinálni, arról szól az egész hogy mégegyszer fizessük ki tanfolyam díját), ezért szeretném kikerülni a hazai bürokráciát.Szlovákiában ha megvan a 2év akkor egyből kiállítják a jogsit.
Mi ennek a módja, mi kell hozzá hogy szlovákiában vizsgázhassak le, azaz állíttassam ki a korlátlan motoros jogsim?Tudja valaki esetleg hogy mennyibe kerülne?
Elküldve: 2009. január 22. - 14:47:05
Abban a "szerencsében" volt részem, hogy a napokban ellopták az összes iratomat, többek között a Romániában szerzett jogosítványomat.
10 éve kettős állampolgár vagyok, de a jogosítványomat nem honosíttattam.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e mód a honosításra így, hogy nem tudom felmutatni a külföldi eredetit. Logikusan azt gondolnám, hogy Úniós országokról lévén szó, le tudják kérni egymástól az adatokat.
Érvényes itt a fenti logika, vagy valami jogszabály ezt külön szabályozza?
Köszönöm a választ!
Elküldve: 2008. december 12. - 19:09:21
Pontos infóért próbáld meg a NKH képzési és vizsgáztatási osztályát a XIV.Komócsy u. címen!
Egyébként az okmányiroda ilyen ügyekben nem illetékes.
Elküldve: 2008. december 08. - 21:37:42
Köszi az infóért, nagy segítség volt, mert még az okmányirodában sem kaptam értelmes felvilágosítást. A D-s katergória miatt nem annyira aggódok, csak a teherautó kategória kellene amúgy is.
Mégegyszer köszi,
bm
Elküldve: 2008. december 07. - 14:16:26
Szerintem nem értettem félre, de sajnos nincs lehetőséged az USA-ban szerzett B+C+D jogsidat úgy honosítani, hogy ezek a kategóriág a magyar jogsidban is megjelenjenek.
A mostani szabályozás szerint talán arra lenne lehetőséged, hogy u.n. különbözeti vizsgát tegyél "C" kategóriából, a "D"-re lehetőség sincs.
Azért "talán lenne", mert ennek a különbözeti vizsgának az ára+ az USA jogsid jogi hátterének a hatóságok elött elfogadható (magyarul: hivatalos fordítás, névjegyzékben szereplő fordítóval, hitelesítés) igazolása valószínüleg többe kerülne, és tovább tartana, mint egy tanfolyam+ vizsga.
Remélem tudtam segíteni!
Elküldve: 2008. december 01. - 18:57:25
Szerintem félreértetted az írásomat. Van magyar B-s jogsim, és van amerikai B-s jogsim is. DE! Az USA-ban a B-kategória az egyenértékű a magyar B+C+D-vel. Itt kint van jogsim személyautóra, teherautóra és buszra is, de otthon csak a személyre. Azt szeretném megtudni, hogy "átmenthetném" e a teherautó és busz kategóriámat a magyar jogsimba valahogy?
Elküldve: 2008. november 24. - 17:31:06
Ha van magyar B-s jogsid, akor nincs mit honosítanod, hiszen van egy honos is!
Az USA-ban szezett B-s jogsidat is csak a magyar B-nek megfelelő kategóriákra tudnád honosítani (szgk, 3500 kg-nál kisebb tgk, moped, kerti tratktor, mgv), de ennek így nincs értelme.
Elküldve: 2008. november 20. - 19:37:21
Lenne egy kérdésem, remélem tud valaki segíteni. Kettős állampolgár vagyok, USA/HU, és jövőre szeretnék hazaköltözni végleg. Van magyar B kategóriás jogsim, és amerikai B kategóriás is, (New York állam), amivel itt kint mindent vezethetek csak nehéz pótkocsis teherautót nem. Annyi lenne a kérdésem, hogy ha hazamegyek, akkor tudom e majd honosítani a személyautó feletti kategóriákat a magyar jogsimhoz, vagypedig újra kell majd járnom mindent? (itt most ezzel a jogsival tudok vezetni autót, teherautót, kamiont vontatmány nélkül, és buszt)
Előre is köszönet a tanácsokért!!!
üdv, bm
Elküldve: 2008. október 27. - 10:11:02
Vki meg tudja mondani, hogy a 16 éves fiam USA-ban, Minnesota-ban megszerezhető gk. jogsija itthon különös herce-hurca nélkül honosítható-e?
köszi
vargabi
Elküldve: 2008. június 12. - 21:06:01
felkaptam a fejem arra, amit írtál a külföldi jogsi fórumon, mert nekem egy OH jogsim van, amit próbálok honosíttatni, és 2 okmányirodában voltam személyesen, 3at meg telefonon hívtam fel és mindenhol azt mondták, hogy kell KRESZ és gyakorlati vizsgát tennem, nem állítják ki automatikusan a magyar jogsit. Ti melyik Okmányirodában intéztétek a honosítást? Lehet, hogy oda kéne nemkem is mennem.
Visszavonták az eredeti jogsit? (Mert ez a másik, amivel "fenyegetnek". Totál felháborító, hogy a magyar állam szorgos szolgái egy másik állam okmányát be akarják vonni. Nem is értem, hogy ehhez hogyan veszik a bátorságot, de mindegy.)
Köszi, ha válaszolsz! Életet mentenél, mert már nagyon el vagyok keseredve, hogy ennyi utánajárás és idő lesz nekem a magyar jogsi megszerzése, amikor évekig vezettem kint.
Üdv, Nóra (nora_cselotei@yahoo.com)

Súgó