Szakoktatóknak (másnak belépni tilos! :-)
Elküldve: 2009. október 08. - 13:30:43
Elküldve: 2009. szeptember 11. - 17:34:03
Visszatérve a másik problémára. Szélmalomharc. Nem az a fő gond, hogy szélmalomharc hanem az a gond, hogy ebben az országban még mindig létrejöhet ez a szélmalomharc.
Mindent a korrupció, a pénz és a protekcionizmus határoz meg. Mi meg ha véletlen (oktatók) gyorsabban veszünk levegőt odavágnak 50.000ft büntetést. Nálunk legalábbis így van! Gondolom a hatósággal való levelezgetés szélmalomharc mert minden kreált jogszabályba belekapaszkodva válaszolgatnak. De ha összefognánk és a nyilvánosság elé terjesztenénk ezt az egész vizsgáztatási rendszert kapna médiát nekem az a véleményem gyorsan meg lenne változtatva ez az egész dolog. Egyébként csak érdekességképpen nálunk ma megint ment emiatt a dolog miatt a balhé. Most már nem is annyira fű alatt megy ez az egész!
Elküldve: 2009. szeptember 10. - 10:23:22
Elküldve: 2009. szeptember 10. - 09:17:20
A helyzet az, hogy szerintem Pdtdi 50 nem jókedvéből foglalkozik ilyenekkel.
Készerhelyzetbe került, és szeretne kimászni belőle. Ötletem sincs, hogyan lehetne.
Elküldve: 2009. szeptember 04. - 14:10:16
Fontosabb témát említenék amit már korábban egyoktató3 kollégám elkezdett. Nálunk is egyre jobban teret hódít ez a másodállású vizsgáztatás. Gyerekek! Tényleg nem lehet ez ellen tenni semmit? Komolyan így van? Itt egyre nagyobb a zúgolódás már persze csak fű alatt. Ez akkora összeférhetetlenség amit még világ nem látott. Van pl. olyan oktató aki vibi is és az ugyanilyen oktató és vibi barátjával járnak éjjel dorbézolni másnap meg egymás tanulóját vizsgáztatják. Elhiszitek nekem, hogy ez sohasem lesz reális vizsga? Aki nem ezt mondja az hazudik! Olyanokat hall, lát, tud az ember, hogy ihaj. Sokak szerint nem lehet az a tanuló sem egészen nyugodt aki ilyen másodállású oktatónál tanul, vizsgázik mert sokszor állítólag pont ezért történik bukás (nem vett pótórát, egyéb konfliktus stb.) Lehet hallani sok mindent. Na de ne a saját oktatója döntse el már, hogy mi lesz azzal a tanulóval hanem a vizsgán nyújtott teljesítmény legyen a döntő. Fejétől bűzlik a hal! A hatóság állandóan úgy tűnik, hogy a vizsgák tisztaságáért küzd. Hogy küzdhetnek ilyenért mikor a legnagyobb összeférhetetlenségek, összefonódások tőlük indulnak ki. Könnyebb az oktatókat, iskolákat, iskolavezetőket állandóan egzecíroztatni ezáltal magukról elterelve a figyelmet. Ott kéne először is a saját házuk táján a sepregetést megkezdeni. A közlekedési minisztérium is sír, hogy ilyen meg olyan rossz a baleseti statisztikák. Persze rossz! Ha olyan emberek kikerülhetnek akik semmit nem tudnak csak épp a haver vizsgáztatta a haver tanulóját. Nem mindenféle KRESZ és képzés módosítgatásokat kéne hozogatniuk hanem ilyen és az ehhez hasonló problémákat gyökerestül kiirtani! Lehet egy fogfájósnak fájdalomcsillapítót adni de míg az a fog nincs kihúzva addig fájdalomcsillapítón fog a beteg élni! Remélem értitek! Hogyan lehet egyáltalán ezt a dolgot megengedni? Miféle jogszabály az ami ennek a dolognak zöld utat ad? Mert akkor gyorsabban módosíttatni kéne mint ahogy azt gondoljuk.
Nálunk szinte elvétve van egy-két főállású szinte csak másodállású van de az egy rakat! Ebből olyan összeférhetetlenség alakult ki, hogy elmondani nem lehet! Millió kiskirály stb. Köszönöm, hogy a véleményemet elmondhattam itt! Szívesen várok ötleteket, gondolatokat, észrevételeket.
U.I.: Nem volt kuka ember az sem aki a „Nem stimmel valami a vizsgával” topicot nyitotta. Jó rálátása van a dologra csak nem tudta pontosan mi az. Pl. emiatt a dolog miatt is van az, hogy valami nem stimmel a vizsgával!
Elküldve: 2009. szeptember 01. - 09:03:35
Egy focimeccs eredménye miatt senkit nem gázoltak még el, és nem szivattak feleslegesen.
Azt nem értem, hogy miért kell egy vizsgának utólag ellenőrizhetetlennek lennie. Még találgatni sem merek.
Elküldve: 2009. augusztus 30. - 10:41:27
Az én autómban van webkamera, ami csak az utat veszi. A tanuló, ha kéri, a gyakorló óráját megkapja pendrive-n.(persze ezt ő hozza magával) A vizsgán meg néha kéri a VB, hogy mutassam meg, hogy nem működik!
Egyébként tényleg sok esetben jó lenne egy felvétel az adott szituról, de egy esetleges rossz döntés a VB részéről a végeredményt akkor sem befolyásolja. (Láttál már olyat, hogy a focimeccs után, a felvétel alapján megváltoztatták a végeredményt?)
Elküldve: 2009. augusztus 28. - 07:37:41
Miután egy ige-igen szűk kör számára engedélyezett, hogy az autóban üljenek, amikor vizsga van, azt nem nevezném nyilvánosnak. Csak azt mondja meg nekem valaki, ha az elméleti vizsgánál kamerával figyelik a "versenyzőket" a forgalmin miért nem lehet az utat.
KÉRDÉS( hátha hozzáértő is olvassa):
Miben különbözik az elméleti vizsgán, és a forgalmi vizsgán résztvevő tanuló személyiségi joga? ( mert ugye rrre hivatkozva nem lehet a forgali vizsgát rögzíteni)
Elküldve: 2009. augusztus 18. - 21:48:21
Én még a hangot is felvenném, hiszen nem mindegy, milyen utasítást hajt végre a vizsgázó (pl. "első lehetőségnél forduljon jobbra" ezután behajt a lakó-pihenő övezetbe, vagy balra kanyarodik - amúgy szabályosan). Vagy "álljon félre", "parkoljon le" megállásra alkalmas helyen álljon meg" - micsoda különbségek. Persze, ezzel a vb és az oktató s vizsgázna egyszerre...
Elküldve: 2009. augusztus 17. - 11:07:06
A személyiség jogokra hivatkozva nem engedték? Akkor sem értetem, most sem, hogy miért...?
Elküldve: 2009. június 16. - 20:25:49
Elküldve: 2009. május 06. - 23:35:17
Megosztom a titkot Önnel, mellyel akár
ÖTÖDÉRE IS CSÖKKENTHETI NYOMTATÁSI KÖLTSÉGEIT!
Kattintson az alábbi linkre!
Iratkozzon fel a hírlevélre, nagyon hasznos és ingyenes!
www.refillparadise.euceg.hu/?saref=5sa387
Elküldve: 2009. április 21. - 09:57:45
E kategóránál is kell annyit vezetni mint c-nél csak az E nehezebb szerintem.
Elküldve: 2009. április 21. - 07:48:03
Elküldve: 2009. április 20. - 14:45:51
Én nem tudom, hogy át lehet-e passzolni másnak, elég érdekes szitu.
Ha nem lehet én pl. azt csinálnám, hogy elhívnám az apját, nézze meg, hogy vezet a gyerek. Aztán vizsgára is.
Vagy elküldeném PÁV-ra is.
Ha direkt bukik meg akkor tényleg nem normális...
Nekem az lenne a kérdésem, hogy E kategóriából szeretnék vizsgázni, és annál miből kell kevesebbet vizsgázni?
Vezetni is kevesebbet kell már ott?
Elküldve: 2009. április 16. - 17:26:17
Nemrég találtam ezen oldalra és nagyon örülnék neki ha válaszolnátok mielőbb mert olyan probléma tárult elém amivel 30 éves praxisom során nem volt példa. Egy kis iskolát vezetek Békéscsabán. Egy tanulómmal elég sokat küzdöttem de soha nem hallgatott rám mindig okosabb volt nálam. Persze vizsgákon 2őn eddig megbukott. Felhív az édesapja, hogy én nem tanítom meg vezetni mert ha én megtanítom hova soroljon pl akkor az a gyerek oda fog sorolni de higgyétek el nekem nem így van pl.én megtanítom hova soroljon mit csináljon ő vizsgán direkte másik sávba sorol csakazértis és mindig mást csinál. Persze valamit ezáltal mindig elszúr. Édesapja követeli vissza a pénzt küldeni akarja a verőembereket. Mit lehet tenni? Én is bonthatok szerződést? Kiállíthatom az átjelentőt? Elég érdekes szitu. Még soha nem találkoztam ilyennel. Megérthetitek így már én nem vállalom tovább a tanulót. Ha lehet sokan írjatok!
Elküldve: 2009. április 08. - 13:47:34
Uram-bátyám viszonyok, egymás lenézése. Ez hiányzott semmi más. Szép lassan azért sikerül szétcseszni a járművezető képzést. ( vagy nem is olyan lassan). Mitől van ennyi baleset, miért gázolnak halálra csecsemőket a zebrán...Ki érti?
Miért van, hogy a taxisok nem rúgnak egymás alá, mi meg igen!?

Súgó