Klikk ide!
Kit miért húztak meg forgalmin... Tanuljunk mások hibáiból:)
Elküldve: 2011. április 13. - 19:49:51
Nekem első próbálkozásra nem sikerült. 4x buktam meg, pedig minden stimmelt. Klíma az előadóteremben, klíma az autóban...De mégsem.
Aztán vártam néhány évet, s mindenből elsőre átmentem. Szerintem a klíma az oka... :-)
Elküldve: 2010. október 07. - 13:24:27
Nekem se sikerült elsőre.csak harmadszóra,május végén kaptam kezembe a jogsimat,azóta kb.6600km.! vezettem és nem csak városban.Többször jártam Bp.-en(tőlünk 300km.)Győr,Pécs..
Ja és 3x Bécsben is,és mindig egyedül.
Gyakorlás,gyakorlás,gyakorlás...
Ha nekem sikerült,neked is fog!:-)))
Pánikolni és túlzottan idegesnek lenni soha nem szabad,akármilyen hülyékkel találkozol az utakon.
Én is csináltam kisebb hülyeségeket pláne az első hónapban(jogsival a kezemben)2x lefullasztottam a kocsit,néha vacakoltam a váltással...ilyesmiket,de veszélyes helyzetben szerencsére soha nem voltam,óvatos és megfontolt vagyok...
Benzines kicsi kocsin tanultam vezetni,és nekünk egy 2x nagyobb dízel autónk van,furcsa volt kezdetben hogy még gázt se kell adnom csak lassan felengedni a kuplungot és már megy is.:-)Rövidebb idő alatt gyorsul,nem lomha...és ezért is az elején elég gyakran néztem a km.órát hogy ne hogy a megengedettnél gyorsabban hajtsak:-)
Most már a kocsi hangjából is tudom hogy megfelelő-e a sebesség.:-)
Sok esetben mások agyával is kell gondolkodni...hogy az ember elkerüljön egy kisebb koccanást...
Autópálya külső sáv Bp.-től 10-20km-re,mész 130-al villogtatnak rád,mert az idiótának min.150-el kell haladnia...sok ehhez hasonló van,sajnos.
Bécs külvárosában "csak" 30-al mentem (nem sokat max.200m.)mert kerestem egy utcát(nem volt nagy forgalom reggel 7-kor)erre a hülye p@csa már rám is dudált.
Pedig gondolhatta hogy idegen vagyok(magyar rendszámmal)és keresek valamit...ja és simán kitudott volna kerülni,mert semmi szembe forgalom nem volt egy csont egyenes utcában,oké főúton...de akkor is.
Sok türelmetlen és idióta van,de ilyen dolgok miatt nem érdemes idegeskedni,vagy legalább is nem sokat... :-)
Mindig legyél türelmes,segítőkész,ha kell engedékeny,és persze kellően megfontolt és figyelmes is!
Különben nekem a biciklisek többségéből van elegem....de nagyon.Fő úton az út közepén bicajozni ráadásul egymás mellett,hallják és sok esetben látják is hogy van mögöttük autó,de vissza kell kapcsolnom sok esetben 3-ba sőt nem egyszer kettőbe,mert a hülye bVrmok nem húzódnak le,mert megy a duma.
Előzni/kikerülni pedig nem mindig tudom őket mert legtöbbször nagy a szembe forgalom..a gyalogosokról pedig inkább nem írok semmit mert csak felhúzom magam...
Elküldve: 2010. október 06. - 17:37:38
Tud valaki valamit a Csepel Autósiskoláról és persze az oktatókról? Kit ajánlanátok, vagy épp kit nem? És miért?
2 sikertelen rutinvizsga után most fogok iskolát váltani (nem a kudarc, hanem az oktató miatt...), és nagyon nem szeretnék mellé nyúlni.
Elküldve: 2010. október 06. - 12:29:47
Elküldve: 2010. október 05. - 13:59:46
Tulajdonképpen csodával határos módon olyan nyugodt voltam, mint még soha... Az oktató utólag még meg is dicsért hogy talán ilyen jól még soha nem mentem...
Teljesen laza voltam, ők beszélgettek, teljesen ki tudtam őket kapcsolni, csak figyeltem az utat... Erre megyünk, jobbra kellett volna kanyarodni, nyílik a kanyarodósáv, de rögtön ahogy nyílik, zebra van... Mondom nem megyek át, sávváltás zebránál tilos... Teszem az irányjelzőt ahogy kell, zebra után váltanám a sávot valami hülye kisteherautó meg elkezd 80-al repeszteni mellettem, bevágott elém én meg majdnem ráhúztam a kormányt.
Balesetveszél, vége.. Történt ez kb a 15. percnél. Könnyű útvonalat húztam, a vizsgáztató egész normálisnak látszott... Utólag az oktató azt mondta, be lehetett volna menni a sávba, hiába van zebra, ott kezdődik és bemehettem volna... Hát, késő...
Pedig addig tök hibátlan voltam. És még csak nem is elsősorban az én hibámból buktam meg, ez borzalmas...
Újabb 4+1 pótóra, 15ezer, még egy vizsgadíj, 11ezer... Szóval a kisteherautó hülyesége miatt(lehet aztán hogy utána csináltam volna hülyeséget, nem hibáztathatom csak őt), fizethetek 25ezer forintot újra, és korántsem biztos, hogy a következő sikerülni fog...
Inkább dühös vagyok, mint elkeseredett, de nagyon rossz érzés megbukni... Már úgy a kezembe tartanám a jogosítványt, ááá :(
A jó hír az, hogy már tudom, vizsgahelyzetben nem pánikolok be, kifejezetten tetszett hogy az oktató nem csesztet, újra kedvet kaptam a vezetéshez.. Csak ne a hülye tanulóautót kéne már nyúznom :(
Elküldve: 2010. október 05. - 11:21:56
kifejezetten jó, amikor csak a basztatást kapod.
Próbáld kikapcsolni, nekem néha sikerült... :)
Elküldve: 2010. október 05. - 08:24:51
Ma vizsgázok 12:30-kor, de szinte biztos vagyok benne hogy el fogom cseszni.
Egyrészt izgulós vagyok, másrészt az oktató teljesen lerombolta az önbizalmam...
Tudjátok, mennyire lélekromboló, amikor heti 2x2 órában azt hallgatom, hogy "ez se jó, hát ez se, nem tökéletes ám, ezt se csináltad jól", triplán lecsesz mindenért és ez a 2 óra rémálommá válik, már szinte utálok beülni mellé és vezetni, elment a kedvem az egésztől...
Tegnap vezettünk, másfél hét kihagyás után, elkönyvelem, hogy sokat szöszmörögtem és például sok váltás nem volt jó, úgyhogy előre félek...
Szerintem tudjátok miről beszélek. Megyek forgalmi vizsgára, közben bennem nem az van, hogy na jó magabiztosan, megcsinálom, hanem hogy hát szinte biztos hogy megbukok... Letöri az embert, és hiába próbálok optimista lenni, magabiztosan csinálni, egyszerűen nem megy, olyan szinten kész vagyok idegileg...
Most próbálok nyugtató teát főzni meg élesztőt enni (B vitamin nyugtató hatású), meglátjuk mi lesz, de már most tudom, ha nem leszek képes lehiggadni és ELFELEJTENI A KAPKODÁST, akkor izgalmamban úgy fogok kapkodni hogy biztos becsúszik egy durvább hiba...
Borzalmas az egész, én úgy kezdtem neki, hogy jaj legyen már jogsim, végre vezethessek, úgy szeretnék már végre... Most inkább azon vagyok hogy "csak tegyem már le, legyen már végre vége, hagyjanak békén, ne kelljen már foglalkoznom az egésszel"... Nem örömből csinálom, hanem kínból... Ez nagyon rossz. És most az a baj hiába próbálom nyugtatni magam hogy "örüljek, hogy vezetek, nem nézzük az órát, szép nyugodtan, lazán csináljuk amit kell, kapcsolódjunk be a forgalomba, nem hajt a tatár"
Csak le szerettem volna írni érzelmeimet, remélem a düh és a kétségbeesés kiadása javít valamelyest a lelki állapotomon. Még az is lehet hogy remegni fogok a vizsgán, az meg alapból bukás... Nem tudok nem arra gondolni, hogy az oktató miatt semmi önbizalmam sincs és mindent elszúrok...
Ráadásul tegnap állandóan belenyúlkált. Párhuzamos parkolás, elkezdte nyomni a féket, azt mondja mindjárt nekimegyünk a szegélynek. Hát még vagy 5 centire voltunk tőle és már nem is közeledtünk felé... Meg sárgára váltott a lámpa beletaposott a fékbe pont akkor amikor én is. Azt mondja "ha nem lépek a fékbe eszedbe se jut, mi?". De hát én már nyomtam!!! Nem vagyok hülye... Félek hogy ma is belenyúl valamit igazságtalanul, vagy elkezdi ott mellettem rázni a fejét vagy cicceregni, én meg elszúrok valamit..
Azt sem tudom hogy képes leszek-e rendszeresen figyelni a tükröket, néha sikerül néha meg tök elfelejtkezem róla... Pedig már 12 pótórát vetetett velem...
Elküldve: 2010. május 02. - 23:38:43
Na ilyen szűk utcába én is voltam a 2.forgalmi vizsga alatt-szintén nagy jobb kanyar után-parkoltak mindkét oldalon,ráadásul kétirányú utca volt és szembe jött egy másik autó,amit szerencsére időben észre vettem.Na és mivel az én sávom volt éppen úgymond foglalt a parkoló autók miatt)félre is kellett húzódnom.Közben a másik autós látta hogy tőle pár méterre nagyobb hely van ahová betudok ideiglenesen állni villantott nekem 2x rendes volt tőle...
Különben szerencse is kell a sikeres vizsgához,és akárki akármit mond igenis fontos hogy szimpatikusak legyünk a vb-nak.
Különben én már úgy vagyok vele hogy le se sz@rom a következőt vizsgát,előbb-utóbb úgyis sikerülni fog.:-))))
Igaz hogy nem kevés pénz a forgalmi vizsga de ha idegeskedik az ember annál rosszabb,és tudom hogy tudok vezetni(rutinom évek múlva lesz)csak feszült voltam a vizsga alatt,hibázni pedig azok is hibáznak akiknek 30-40éve van jogsija....
Baráti körben és a rokonságban is mindenki azt mondta hogy ne vegyek több órát,mert felesleges,inkább vizsgázzak mindnél hamarabb...
Ha tudnád hogy hány ember elfelejti kitenni az irányjelzőt,vagy időbe vissza...
Arról nem is beszélve hogy hányan nem tudnak nagy ívben balra kanyarodni.:-)
Na meg amikor a zöld lámpánál kereszteződés előtt több sávos főúton,záró vonalon áthajtva sávot váltott előttem egy idióta,belsőből a külső sávba,és nem 50-el ment.
Ja és index nélkül!
Én 45-el mentem,tehát nem lassan!
Elküldve: 2010. május 02. - 14:34:53
Nekem sajnos másodjára sem sikerült:( Első alkalommal már csak 1 egyenes útszakaszon kellett volna végigvezetnem és sikerül a vizsga, szal nem lehetett volna elrontani, de a vizsgabiztos kitalálta hogy menjünk még pár kört a városban....Ekkor már tudtam h. gáz lesz. Na lett is addig vezetettet, amíg 1 záróvonalon átmentem és BUKTA:(
Második alkalommal másodikként vizsgáztam, elsőnek 1 lány volt, aki sikeres vizsga után büszkén mesélte h. 2x nem engedte át a gyalogost, lefulladt 1x, majdnem átcsúszott a stopvonalas záróvonalon, de mégis SIKERÜLT... No, hát jöttem én, a vizsgabiztos a tanáromnak elmondta az útvonalat, akkor még nem is gondoltam h. hova kell mennem. Mindenhol felújítások, munkások ezrei, jobbra kerüld ki őket, aztán balra, közben megemlíti a tanáromnak, h. két nappal ezelőtt valaki itt halt meg, mert ráomlott a föld (TEHÁT TUDTA H. MILYEN ÚTSZAKASZRA VISZ...) Na hát erre kis utca, arra másik utca, aztán jött 1 nagy jobbra kanyar, 1 másik utcába, ahol mindét oldalt autók parkoltak, már az utca kezdeténél is, szal jobbra irányjelző és szélesen vettem a jobbra kanyart mert máskülönben belementem volna a leghátsó kocsiba. Kért a vizsgabiztos 1 leállást, ez megtörtént és megkért h. állítsam le a motort....Gőzöm sem volt h. mi a baja, de elmondta h. amikor jobbra kanyarodtam, azonnal balra is kellett volna irányjelzőznöm, mert a sorban parkoló autók mellett mentünk el és a bal oldali kerék az úttest közepét kissé átlépte. Hozzá teszem ez egy 50 m-es kis utca volt. DE MEGHÚZTAK :( Az nem volt baj hogy az előttem levő vizsgázó lány 2x nem engedte át a gyalogost, 1x lefulladt, majdnem átcsúszik a záróvonalon, nem ez nem volt bukás, de az 1 "INDEX hiány" az igen (hozzáteszem 1 ismerősöm sem szokott ott balra irányjelzőzni)... Nó, hát ez az én szerencsém. Már előre félek a köv. vizsgától :S
Elküldve: 2010. április 20. - 21:02:38
Főleg oktatóktól kérdezem a következőket:
Forgalmi vizsga előtti pillanatokban miért idegesebb az oktató mint a tanuló????
Amikor pedig utólag megkérdeztem tőle akkor tagadta,mint ahogy sok minden mást is.:-(((
Amikor azt láttam hogy ideges,feszültebb lettem,arról nem beszélve hogy én és több volt tanulója észre vettük hogy tart a vb.-től,mintha neki kellene vizsgázni.
Sikertelen forgalmi vizsga után kell kötelezően vezetésből órákat venni az oktatónál?
Mivel nem először nyers és lekezelő volt velem,és úgy érzem hogy csak a pénzről szól az egész...
Gyakran türelmetlen,triplán lecsesz mindenért,amikor pedig megpróbálom vele megbeszélni a dolgokat-normális hangnemben-egyszerre támadásnak veszi,megsértődik,és elkezd másról beszélni.Türelmes ember vagyok,de egy idő után besokallok.
Többször panaszkodott nekem az oktatóm hogy az elmúlt egy évben több tanulója megbukott forgalmi vizsgán,és a következő vizsgáig nem vettek plusz órákat....aztán sikerült végül is mindeninek másodszorra vagy harmadszorra a vizsga.
Nagyon elegem van,kezdek arra felé hajlani hogy oktatót váltok.Elméleti rész nagyon jól letudja/letudta adni,sikerült is mindegyik elsőre,de ez a forgalmi..
Na meg az szerintetek normális ha az oktatóm egyik tanulója másodszorra is sikertelen forgalmi vizsgát tesz akkor az iskola vezetője mindig elbeszélget az oktatómmal.
Állítólag arra kíváncsi az iskola vezető
hogy a tanulót felkészítette-e normálisan a vizsgára...
Ja és beakarják vezetni azt a sulinál hogy a tanulók előre fizessenek be mindig 10óra vezetést,és csak utána vezethetnek,ill.vezethetik le azt a 10órát.
Hát azért mert hogy sok a kintlévősége az iskolának.
Megjegyzem 3500.- egy óra,35ezer a kresz elmélet,10ezer az elsősegély.
Elküldve: 2010. április 20. - 20:38:30
Tudod egyszer Én is elkezdek egy ilyen témájú blogot írni,nekem is lesz miről írnom....
Rendszeresen olvasni fogom a blogodat.:-)
Elküldve: 2010. április 20. - 20:33:09
Megosztom a saját kis történetemet veletek.
Sajnos már 2x sikertelen volt a forgalmi vizsgám,az én hibámból elismerem.
Először az elsőbbséget nem adtam meg egy védett úton jobbról érkező gépkocsinak;
előtte sajnos egy lefulladás miatt ideges lettem.
Másodszor pedig egy párhuzamos közlekedésre alkalmas fő úton balra kellet volna kanyarodnom úgy hogy a külső sávból besorolok a belső sávba.Sajnos nem így tettem,úgy kb.50méterem volt a sáv váltásra de sajnos folyamatosan jöttek a belső sávban hiába indexeltem nem engedett be senki amikor pedig elfogytak akkor gyorsan bekanyarodtam balra de ugye rossz sávból.
Mondta hogy a vizsgabiztos hogy meg kellett volna állnom időben,majd sávot váltani és úgy bekanyarodni.
Hát ez az utóbbi hiba kb.40perc vezetés után volt,már csak parkolnom kellett volna.:-(
Előtte volt 3kisebb hibám,amik nem buktató hibák.
Utólag mondta az oktatóm hogy a rossz sávból való kanyarodás miatt nem kellett volna megbuktatnia.
Ti ezt értitek hogy ezt miért mondta?
Szerintem jogosan buktatott meg a vizsgabiztos.
Amikor már tudtuk hogy sikertelen lett a vizsga még utána egy dupla helyre parkolnom kellett,ami szerintem jól sikerült(pedig sokak szerint ez a nehezebb parkolás)még belém kötött a vizsgabiztos hogy miért nem megyek közelebb a járda szegélyhez,megjegyzem ugyanúgy álltam be mint máskor,és soha nem szólt az oktató....
Úgymond nem lógtam rá az útra,még beljebb álltam meg mint az előttem ás mögöttem parkoló autók.
Tehát nem elég hogy a sikertelen vizsga miatt le voltam törve,még csesztetett is a vizsgabiztos.
Hivatalosan vezettem eddig a rutinnal együtt 50órát,és az oktatómnál nem hivatalosan kb.30-35órát.
Hát kb.260ezernél tartok és örülök ha 300ezerből megúszom az egészet.:-(
Sajnos ma még feszültebb voltam mint az első forgalmi vizsgán,mondjuk ez egy másik történet hogy miért.....
Többen ültek már mögöttem-amikor az oktatómmal vezettem-akik már 15-20éve vezetnek,és mindenki szerint tudok már vezetni,csak egyszerűen nem oldódik a feszültség bennem amikor vizsgázok.
Mindenki véleménye érdekel,akár pozitív akár negatív.
Tanuljunk egymás hibáiból.:-)
Köszi!:-)
Irukanji!
" Jobbra néz, balra pillant. Nagy okosság ez. Mondjuk a balra lévő utcába hamarabb belátsz, mint a jobbkezesbe. A dolog lényege az időzítés. Ha a jobbost saaolod, mire odaérsz nincs gond."
Nagy igazság!
Már Én is így teszek!:-))))
Köszi!;-)
Elküldve: 2010. április 20. - 09:51:12
Kérem hogy az oldalukon www.feketebarany.eu frissítse a vizsgadíjakat,mert már rég nem annyiba kerülnek.
Köszönöm!
Elküldve: 2010. április 02. - 12:17:31
Nem írhatok le neveket, mert akkor megsértem a személyiségi jogaikat. Amit leírtam, az igaz, nem rágalmazás. Ezt tapasztaltam. De! Írtam a másik oktatómról, aki az előzővel szemben rengeteget segített. Tehát nem általánosítok.
Az ingyen óra lehetősévégel köszönöm, nem élek, mert már megvan a jogosítványom, és tisztában vagyok a képességeimmel. Tudom, hogy nagyon kezdő vagyok, és rengeteget kell tanulnom, gyakorolnom. Épp azon vagyok.
Elküldve: 2010. április 02. - 10:33:18
Végig olvastam a blogodat, sajnos vegyes érzelmekkel töltött el :-(
Becsülöm az elszántságod, és a kitartásod!
De ez így nem igazán korrekt!
Voltam egy étteremben ahol büdös volt a hús, a pincér többet számolt...
Ez ugye minden becsületes vendéglátós szemét csípi!
Így vagyunk ezzel mi is, akik próbáljuk normális mederben tartani az oktatást. Az általános rágalmazás nem igazán helyénvaló!
Kérlek, vagy írj le konkrét dolgokat, neveket, vagy hagyd ezt abba!
Szeretnélek figyelmeztetni a hamis vád következményeire!
A bizonyítási kényszer rajtad van!
Felajánlok egy INGYEN órát, azért, hogy igazán tisztában legyél a saját képességeiddel.
Feltétele, hogy változtatás nélkül közzéteszed itt és a blogodban is az általam leírtakat! (bírálni, kifogásolni lehet)
Üdv: Feketebárány
www.feketebarany.eu

Súgó