Startlap fórum:: Elsösegély - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 3 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Elsösegély

• Csoport: Guests

Elküldve: 2010. december 25. - 13:54:27

Én most fogok meni januárban vizsgázni kíváncsi leszek mert jártam országos elsősegély nyújtó versenyekre majd elválik mert én tudok nagy port kavarni hát meg az a baj hogy az ország a csőd közelébe van és valahonnan pénzt kel csinálni és csak az utakon levőkből tudnak mert hát a rendőrségnek is meg van határozva hogy menyi büntetést kel egy évben kiszabni ugyan így van ez a vizsgabiztosoknak is hát csak magyar ország az a hely a világon ahol eltűrik az emberek a lehúzást vissza kéne hozni a kasza és a kapa egyenesítést a kor lehet jobb volna az ország és nem az arc szerint buktatnának
0

Elküldve: 2010. június 08. - 13:24:34

Sziasztok!

Debrecenbe vizsgáztam. Mindenki olyan véleménnyel volt az ottani vizsgabiztosokra hogy szörnyű. Gondoltam hogy hozzám Debrecen van a legközelebb emiatt ott fogok. Na bemegyek 8órára. 3/4 9-re kerültem sorra. Egyedül voltam és szerencsére volt egy szimpatikus srác aki bejött velem. Szegény teljesen le volt sápadva hogy nem tudja majd a dolgokat. Sajnos ez így volt. Egy nagyon rossz indulatú vizsgabiztost fogtunk ki. Neki az volt a fontos h minél több pénzt betudjon szedni. Mivel a társam még a tételét sem tudta elmondani, azt mondta nekem a vizsgabiztos h mondjam el helyette! Na most én elmondtam az ő 2 tételét is és az én 2 tételemet is. Megbuktam. Mindezt amiatt mert az utolsó tételem az volt h ismertessem a tüneteit annak aki sok vért vesztett és az ellátását. Belső vérzések... Hasi sérülésnél ellátás: Fejet és lábát megemelem (ezt mondtam) nem fogadta el mert a lábat megemelem és kitámasztom. Ezek után megcsak ő beszélt, de már nagyjából 10perce engem hallgatott összesen 4 tétellel. Nagyon ideges vagyok emiatt hogy ilyenek. És még kiveszi a másik vizsgabiztos a kis cédulát h átmentem, erre a kis szemüveges elrakatja vele h ezt elrontottam. Még a másik vb. is kinevette hogy ez nevetséges. 15.én megint megpróbálom, remélem nagyobb lesz a siker élményem. Ja és holnap forgalmi vizsga is :)
0

#3 Felhasználó nem aktív   moderátor@jogositvany 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2009. december 12. - 22:20:12

Igen, ez a helyzet nálunk borsodban is. Aki tegnap tanulta az megöli a sérültet, de aki az új könyvből tanúlt, az már kész mentőorvos!

Csak pénzbeszedés, főleg, ahogy borsodba adják elő!
0

Elküldve: 2009. december 09. - 16:39:41

ma voltam vizsgázni és nem sikerült, pedig nem vagyok egy buta ember de hát pénz beszél kutya ugat.
annak az oka hogy nem sikerült a kompresszió volt.
mikor beléptem már ketten bent voltak két lány az egyikük már végzett, és épp a vizsgáztatóval veszekedett.
a vita témáját az képezte hogy hiába magyarázta a lány hogy ő még augusztusban volt elsősegély tanfolyamon és neki még nem tanították a szívmasszázst sőt kifejezetten mondták hogy nem szabad alkalmazni ezért nem tudta hova kell pontosan tennie a kezét, és még a könyvben sincs benne amiből tanult.
erre a válasz a következő volt hogy az a tankönyv amiből tanult nem érvényes mert azt csak lemásolták (ellopták) a közúti gépjármű oktatók és a tanfolyam sem jó mert itt is csak beszedik a pénzt az iskolák de nem hiteles az oktatás.
csak az a tanfolyam jó amit a vöröskeresztnél végez el az illető ami mellesleg 10-12 óra.
én csak azt nem értem hogy miért kap az ember előre kitöltött csekket sorszámmal a vöröskereszt által ha nem állnak kapcsolatban.(miért nem jelentik ki hogy az iskolák által biztosított oktatás nem érvényes)
magyarul ez így néz ki "nem nekem lóvéztál , már nem ér amit tanultál, lóvézz ujjra ,jöhetsz ujjra
0

Elküldve: 2009. november 26. - 16:17:06

ez nem felháborodás volt,csak közlés.

mivel biológiával foglalkozom, nyilván tudom a kórságösszeszedős sztorit. :)
De! odajönni,h mit segítsen, mivel felkeltem egyedül, még lehet, h mivel nem tudtam már mivel nyomni el a vérzést esetleg összeszedi a biciklimet ilyenek és megnyugtat,h hív orvost v vmi.

Ezzel ellentétben egyik kezem kotor a táskámban vmi hasznos dologért, megpróbálok nem útban lenni a mellettem elhaladóknak,(!) stb.
Szerencsére a bácsi összeszedte a bicómat...
plusz telefonáltam,h jöjjenek értem.
(sok eszem volt, nem hívtam magamra mentőt... :( )
0

Elküldve: 2009. november 25. - 23:36:08

A közönyt aláírom.

De adjuk meg nekik a visszavonulás lehetőségét, még ha nem is érdemlik meg, hogy sajnos senkinek nincs a homlokára írva, hogy mi van a vérében. És manapság elég ocsmány kórokat össze lehet szedni.

Én azt tanítom, hogy az EÜ doboz legfontosabb tartozéka, egy igazi égszínkék háztartási gumikesztyű. Akiből dől a vér, és alig él, annak tök mindegy, hogy rajtad van-e vagy sincs, de neked adott esetben az életed mentheti meg.

Mindezek ellenére a felháborodásod ( nevezzük annak) megértem.
0

Elküldve: 2009. november 25. - 08:36:19

pénzhajhásznak eleget ezzel a vizsgával kapcsolatban, hidd el.

Az elsősegély nyújtással meg az az alapvető probléma, h a magyar emberek többsége baromi közönyös.
Tudom, mert tapasztaltam. Dőlt belőlem a vér, kb a tizedik bácsi jött oda,h mit segítsen. Addig meg mentek el mellettem az emberek. (gondolom, mivel látszott,h élek, leszarták.)
0

Elküldve: 2009. november 24. - 08:08:43

Sziasztok!

Én pécsi vagyok, és tegnap voltam vizsgázni. Náluk épp az ellenkezője ment. Öreg bácsika, szöszi nő. Ketten mentünk be egyszerre, tökéletes volt a stabilunk és az újraélesztésünk is. Elméletet húztunk, és vártunk. Addig bejött két férfi, és velük is megcsináltatták a 2 gyakorlatot. Azt hittem, lelövöm magam. Az egyikük semmit nem tudott. Nekem fájt nézni, ahogy töri a baba bordáit, és fogalma sincs, hogy mit kell csinálni (ötletek: felemelem a kezét, stabilba rakom...) Valahogy rávezették negyed óra alatt, hogy mit is kéne csinálni ilyenkor. Utána elmondtuk mi az elméletet, és amíg nekem a papíromat írták, addig ő közölte, hogy nem tudja egyik kérdést sem.
És tudjátok, mi a legnagyobb röhej? Hogy szerintem, még őt is átengedték! Jó érzés tudni, hogy ha valami történik az emberrel, akkor lehet, hogy egy ilyen fog ellátni, és lehet, hogy azért halsz bele egy apró sérülésbe, mert hiába van vizsgája, semmit se tud. (mert ő még azt se tudta megnézni, hogy lélegzik-e a sérült...)
De olyat is hallottam például, hogy tippelgetve kitalálják egy normál ember pulzusszámát... Szerintem EZ alapműveltség. Általánosban tanítják!
Emellett nem értem a Vörös Keresztet, mert az hagyján, hogy a hitelük óriásit zuhan, de nem gondolnak bele, hogy ha talán az ilyeneket meghúznák, még több pénzük is lenne? Utálom a pénzhajhász embereket és cégeket, de nekik kifejezetten tanácsolnám. Mert akit megvágnak, úgyis megy még egyszer, mert a jogsihoz kell, és kénytelen lesz megcsinálni.
Ennyit akartam csak mondani!
0

#9 Felhasználó nem aktív   moderátor@jogositvany 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. november 18. - 23:42:25

Szerintem az összes sérelmes esetet le kell ide írni, nekem is voltak ma a tanulóim vizsgázni, és ők is hasonlóakat mondta a vizsgáról. Ha hagyjuk szó nélkül a történteket, akkor mindig ez lesz!
0

#10 Felhasználó nem aktív   moderátor@jogositvany 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. november 18. - 23:36:46

Sziasztok!

Nálunk Miskolcon is egy arogáns vizsgáztató szórakozik a tanulók idegrendszerével...
Már többször tettem panaszt a Vöröskeresztnél, de azt mondták, hogy jó ismerősei vannak, azért ő jár vizsgáztatni!
Ja, és azt, írták, hogy felhívták a figyelmét a vizsgaszabályzat betartására! (mert szegény nem tudta addig elolvasni)

Míg a Vöröskereszt ebben a "sportban" egyeduralkodó, addig annyi vizsgadíjat kérnek amennyit nem szégyelnek, illetve annyiszor rúgjk ki az embereket, ahányszor csak akarják! 3perces vizsgákért 4300.-at kérni...
0

Elküldve: 2009. február 20. - 00:21:46

INGYEN POKER PENZ - POKER KEZDOTOKEK! Ingyen Poker

Szeretnel ingyen pokerezni valodi penzre itt a megoldas... Ingyen Poker

Itt egy par poker szoba ahol adnak ingyen valodi penzt jatszani uj jatekosoknak!

Ingyen Poker

PokerStartegy 50$+100$ Ingyen
Vc Poker 10$+25$ Ingyen
Titan Poker 150$ Ingyen
Cd Poker 50$+100$ Ingyen
AbsolutePoker 50$ Ingyen
Party Poker 100$ Ingyen
PitbullPoker 10$ Ingyen

Itt megtalalhatod ezeket a szobakat!PokerStartegy Ingyen Poker

En szemelyesen kiprobaltam oket es mindegyiknel megkaptam az ingyen penzt. Es par szobanal sikerult szep osszeget elernem majd pedig atutaljam bankartyamra!

Ingyen Poker Ingyen Poker Ingyen Poker Ingyen Poker

ENG:Free Poker Money Free Poker Money Free Poker Money Free Poker Money

RO:Jocuri De Poker Jocuri De Poker Jocuri De Poker Jocuri De Poker
0

Elküldve: 2008. november 28. - 12:20:57

Sziasztok!

Egy tanulóm nem rég volt a Mester utcában. Azt mondta, nagyon normálisak.
0

Elküldve: 2008. november 28. - 12:19:52

Sziasztok!
Úgy látom megoszlanak a vélemények!én tegnap voltam a Moszkvatéren vizsgázni.Érkrzési sorrendbe kell bemenni,de azért oda rendelnek 13:oo-ra.Sokan voltunk.Avizsgáztató melett van ügye egy vizsgabiztos,ez jelemn esetbe egy hőlgy volt.Nagyon szinpatikus!Kijött valamiért szólni a kint ülő hölgynek és ezt mondta:Ez mindenkit megbuktat.És tényleg ahogy mentek be négyesével az emberek,úgy jöttek ki,hogy kettőt tuti megvágott.A kis csoporttársammal mi is bementünk két másik lánnyal.Szörnyen arrogáns és idegbeteg férfi fogadott minket!Az egyik lány a baba újraélesztésénél "elvérzett".Még esélyt se adott neki,hogy próbálkozzon!Én végig csináltam hibátlanúl a 3 kötelezőt,majd tételt húztam.Az első kérdés kis nehézséggel de ment.A másodiknál már mindenbe belekötött.Pedig ahogy elmeséltem több embernek jól csináltam.Na mindegy majd a következő!
0

Elküldve: 2008. augusztus 22. - 21:39:24

sziasztok
Múlthéten voltam vizsgázni a Moszkva téren.Valahogy nem találtal megfelelőnek a vizsgáztatás,az előttem lévő lányok szinte a semmire átmentek volt akitől a tételt seh kértké ki,utána fiúk mentek és 4ből 4et meghúztak.Ma Cegléden voltam és nagyon rendes volt a vizsgáztató nem kivételezett senkivel.
0

Elküldve: 2008. május 22. - 22:50:44

Sziasztok! Egészen pontosan miket kell gyakorlatban tudni? Annyit tudok, hogy van stabil oldalfektetés, lélegeztetés, heimlich, rautek.
Valaki írta, hogy pl bukósisakot is le kell venni...(Marha jó, hogy ezt nem tanítják a tanfolyamon.)
Én ezeket találtam, "bukást jelentő hibák listája" lap alja:
link

Tényleg kell tudni az összes fajta kötözést?

Előre is köszönöm a válaszotok!
0

#16 Felhasználó nem aktív   moderátor@jogositvany 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. április 06. - 22:29:01

Az elsősegélynyújtást is tanfolyamkötelessé kívánja tenni a Magyar Vöröskereszt! Természetesen azt szeretnék, hogy csak ök legyenek jogosultak a tanfolyamok bonyolítására, és a vizsgák szervezésére (a mentősökkel együtt). Cikket itt olvashatjátok:

link

Felénk is volt már gond a vizsgékkal, írtam is a vöröskereszt elnökének is, illetve a főtitkárának is mailt!

"T. cím!

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy a 2006.12.12-én Mezőkövesden lezajlott Közúti elsősegély-nyújtás vizsga kapcsán vizsgálják felül az ott megjelent vizsgabiztos ténykedését, mivel a vizsgabiztos a vizsgán a vizsgaszabályzatot nem tartotta be, a jelenlevő vizsgázóknak nem hagyta elmondani a húzott tételhez kapcsolódó dolgokat, a számára szimpatikus vizsgázónak viszont elég volt 1-2 mondat a sikeres vizsgához!
Természetesnek tartom, hogy a vizsgán csak azok kapjanak megfelelt minősítést, akik az alapvető elsőse-gély-nyújtási ismeretekkel tisztába vannak, és azt megfelelően el is tudják a vizsgán mondani, hiszen magam is vizsgabiztosi képesítéssel rendelkezem a saját szakmám területén, és tudom, hogy kevés az, ha a vizsgázó csak tudja a dolgokat, de nem tudja megoldani-elmondani.
A vizsgabiztosnak viszont kötelessége lenne a vizsgázó részére legalább az esélyt megadni, azzal hogy a vizsgázó –egyébként feszült- lelkiállapotát valamelyest csökkentve, a vizsgán megfelelő légkört teremtve vizsgázhat.
A vizsgázókhoz való viszonya a jelzett vizsgán a vizsgabiztosnak alapvetően ellenséges és elutasító volt, többen panaszkodtak, hogy folyamatosan –önérzetsértő módon- „cikizte” őket a többiek előtt!
Az esetet azért teszem szóvá, mert nem egyedi, több autósiskola vezetőtől és máskor és más helyen vizsgázóktól kértem a vizsgákról információt, és mindenki hasonlóan nyilatkozott az érintett vizsgabiztosról.
Természetesen átlátom ennek a vizsgának a szükségességét, de feltétlenül meg kell jegyeznem, hogy a Vöröskeresztet nem csak tevékenysége alapján, hanem a munkatársai alapján is minősítik!
Azt gondolom, hogy fölösleges lenne az a kérésem, hogy a sikertelenül vizsgázóknak az újabb vizsgára (mely feltehetőleg már a vizsgaszabályzat szerint fog zajlani) ne keljen újabb vizsgadíjat befizetni, mivel nem csak a sikertelen vizsgázók, hanem a sikeresen vizsgázók is szabályellenesen kapták kezükbe a vizsgáról az igazolást!
Ha szabad még megjegyeznem, akkor nem csak a jelzett napon, hanem minden alkalommal, (az akkor és ott vizsgázók beszámolói alapján) így történt, amikor ez a vizsgabiztos járt el a Vöröskereszt nevében!

A honlapjukon közölt minőségcélokkal teljesen ellentétes eljárás, az ügyfelekben ellenérzését válthat ki, valamint minden jó érzésű embert elgondolkodtat a humánus viselkedés teljes hiánya."

A lasztit visszadobták a miskolci vöröskeresztes főnökhöz, az meg "alapos" kivizsgálás után 40 nap múlva tájékoztatott, hogy felhívták a vizsgabiztos figyelmét arra, hogy legalább köszönjön, ha bemegy valahova...
0

Elküldve: 2008. március 10. - 22:44:33

Gratula laca101!
Hát nem csak felétek vannak bukások! Nekem a vöröskeresztes oktató azt mondta hogy keményítettek, viszont az ismerősök azt hogy könnyű. Nekik hittem aztán elsőre meg is buktam, majd másodszor is. Pedig tanultam arra már. Jövő héten újra próbálkozom, szerintem akárhányszor lehet bukni, persze a pótvizsgadíjba nem mindegy!
0

Elküldve: 2008. február 24. - 08:50:06

Na sziasztok sikerült a vizsgám :) Tök jófej volt a vizsgáztató (egy másik) aki megy mostanában annak sok sikert :)))
0

Elküldve: 2008. február 20. - 14:38:52

Sziasztok, Szekszárdi vagyok és a múlt héten megvágtak EÜ-ből... 1-2 szót nemtudtam és kampec! És rájöttem hogy mondták hogy van egy vizsgáztató aki megkérdezi hogy első vizsga? és aztmondja: megbuktál!! hát kifogtam... és most fizethetem be újra... na mind1 mostmár nem ahhoz a vizsgabiztoshoz megyek! :) HOLNAP LESZ A PÓTVIZSGA, szorítsatok :)))))))))
0

Elküldve: 2006. december 18. - 22:49:11

Nem kell parázni, az elsősegély lájtos ;)
0

Topik megosztása:

• 3 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó