Startlap fórum:: Megvertek egy vizsgabiztost - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 3 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Megvertek egy vizsgabiztost

• Csoport: Guests

Elküldve: 2010. április 20. - 21:05:37

Sziasztok!

Főleg oktatóktól kérdezem a következőket:
Forgalmi vizsga előtti pillanatokban miért idegesebb az oktató mint a tanuló????

Amikor pedig utólag megkérdeztem tőle akkor tagadta,mint ahogy sok minden mást is.:-(((

Amikor azt láttam hogy ideges,feszültebb lettem,arról nem beszélve hogy én és több volt tanulója észre vettük hogy tart a vb.-től,mintha neki kellene vizsgázni.

Sikertelen forgalmi vizsga után kell kötelezően vezetésből órákat venni az oktatónál?

Mivel nem először nyers és lekezelő volt velem,és úgy érzem hogy csak a pénzről szól az egész...
Gyakran türelmetlen,triplán lecsesz mindenért,amikor pedig megpróbálom vele megbeszélni a dolgokat-normális hangnemben-egyszerre támadásnak veszi,megsértődik,és elkezd másról beszélni.Türelmes ember vagyok,de egy idő után besokallok.

Többször panaszkodott nekem az oktatóm hogy az elmúlt egy évben több tanulója megbukott forgalmi vizsgán,és a következő vizsgáig nem vettek plusz órákat....aztán sikerült végül is mindeninek másodszorra vagy harmadszorra a vizsga.

Nagyon elegem van,kezdek arra felé hajlani hogy oktatót váltok.Elméleti rész nagyon jól letudja/letudta adni,sikerült is mindegyik elsőre,de ez a forgalmi..

Na meg az szerintetek normális ha az oktatóm egyik tanulója másodszorra is sikertelen forgalmi vizsgát tesz akkor az iskola vezetője mindig elbeszélget az oktatómmal.
Állítólag arra kíváncsi az iskola vezető
hogy a tanulót felkészítette-e normálisan a vizsgára...

Ja és beakarják vezetni azt a sulinál hogy a tanulók előre fizessenek be mindig 10óra vezetést,és csak utána vezethetnek,ill.vezethetik le azt a 10órát.
Hát azért mert hogy sok a kintlévősége az iskolának.
Megjegyzem 3500.- egy óra,35ezer a kresz elmélet,10ezer az elsősegély.
0

Elküldve: 2010. április 20. - 21:04:34

Sziasztok!

Megosztom a saját kis történetemet veletek.
Sajnos már 2x sikertelen volt a forgalmi vizsgám,az én hibámból elismerem.
Először az elsőbbséget nem adtam meg egy védett úton jobbról érkező gépkocsinak;
előtte sajnos egy lefulladás miatt ideges lettem.
Másodszor pedig egy párhuzamos közlekedésre alkalmas fő úton balra kellet volna kanyarodnom úgy hogy a külső sávból besorolok a belső sávba.Sajnos nem így tettem,úgy kb.50méterem volt a sáv váltásra de sajnos folyamatosan jöttek a belső sávban hiába indexeltem nem engedett be senki amikor pedig elfogytak akkor gyorsan bekanyarodtam balra de ugye rossz sávból.
Mondta hogy a vizsgabiztos hogy meg kellett volna állnom időben,majd sávot váltani és úgy bekanyarodni.
Hát ez az utóbbi hiba kb.40perc vezetés után volt,már csak parkolnom kellett volna.:-(
Előtte volt 3kisebb hibám,amik nem buktató hibák.
Utólag mondta az oktatóm hogy a rossz sávból való kanyarodás miatt nem kellett volna megbuktatnia.
Ti ezt értitek hogy ezt miért mondta?
Szerintem jogosan buktatott meg a vizsgabiztos.
Amikor már tudtuk hogy sikertelen lett a vizsga még utána egy dupla helyre parkolnom kellett,ami szerintem jól sikerült(pedig sokak szerint ez a nehezebb parkolás)még belém kötött a vizsgabiztos hogy miért nem megyek közelebb a járda szegélyhez,megjegyzem ugyanúgy álltam be mint máskor,és soha nem szólt az oktató....
Úgymond nem lógtam rá az útra,még beljebb álltam meg mint az előttem ás mögöttem parkoló autók.
Tehát nem elég hogy a sikertelen vizsga miatt le voltam törve,még csesztetett is a vizsgabiztos.
Hivatalosan vezettem eddig a rutinnal együtt 50órát,és az oktatómnál nem hivatalosan kb.30-35órát.
Hát kb.260ezernél tartok és örülök ha 300ezerből megúszom az egészet.:-(
Sajnos ma még feszültebb voltam mint az első forgalmi vizsgán,mondjuk ez egy másik történet hogy miért.....
Többen ültek már mögöttem-amikor az oktatómmal vezettem-akik már 15-20éve vezetnek,és mindenki szerint tudok már vezetni,csak egyszerűen nem oldódik a feszültség bennem amikor vizsgázok.
Mindenki véleménye érdekel,akár pozitív akár negatív.
Tanuljunk egymás hibáiból.:-)

Köszi!:-)

Irukanji!

" Jobbra néz, balra pillant. Nagy okosság ez. Mondjuk a balra lévő utcába hamarabb belátsz, mint a jobbkezesbe. A dolog lényege az időzítés. Ha a jobbost saaolod, mire odaérsz nincs gond."

Nagy igazság!

Már Én is így teszek!:-))))

Köszi!;-)
0

Elküldve: 2010. április 06. - 00:37:08

link
0

Elküldve: 2010. április 02. - 12:38:08

Kedves Oktatók!

Még mielőtt bárki megkövezne, tisztelem az oktatókat a tudásukért és a türelmükért, mert nagyon nehéz dolgotok lehet a tanulókkal. Hatalmas a felelősségetek, ezt nem vitatom...

Lehet, hogy én gondolkodom rosszul, de amig én becsületes vagyok, nem csalok, addig ezt elvárom másoktól is. Tök mindegy, hogy az illető oktató, vagy kolléga. Az egész életemet végigtanultam, és soha nem fizettem le senkit azért, hogy átengedjenek a vizsgán. Valószínűleg ezért háborított fel a dolog. És ne nekem kelljen emiatt kényelmetlenül éreznem magam. Egyszerűen csak meg szerettem volna tanulni vezetni. Ennyi.

A másik... Biztos vagyok benne, hogy egy oktatónak nem probléma, hogy diesel vagy benzines autót vezet, de egy kezdőnek nehéz több hónapnyi diesel vezetése után beülni egy benzinesbe.
0

Elküldve: 2010. április 02. - 11:03:00

Szia tanar.úr!

A kiegészítéssel egyetértek, köszönöm.
Énnem ast mondtam, hoyg az oktatásban spórolni kell, hanam a 2 üzemanyaggal hajtott autó közti különbségről mondtam el a véleményem.

Az való igaz, hogy csak guruló autóban lehet megtanulni vezetni.
0

Elküldve: 2010. április 02. - 10:57:45

T. Fórumlakók!

Általában Irukanji véleményével 100%-ig egyetértek, de most egy picit kiegészíteném...

Dízel vs benzines?

Teljesen mindegy, hogy mi a hajtóanyag!
Ami itt lényeges: mekkora a teljesítmény ( a kerekekre levitt hajtóerő) (NM),
a jármű tényleges össztömege, a vízszintes képes bezárt szöge.

"Keveset fogyaszt"
Ez nem igaz, mert én is kb 10 litert fogyasztok!
Az az elv, hogy az oktatásban úgy kell spórolni, hogy üzemanyagot takarítunk meg, csak a CSALÓ iskolák taktikája!

Üdv: Feketebárány

www.feketebarany.eu
0

Elküldve: 2010. március 30. - 18:56:50

Szia Forma33!

Valóban nem egszerű dieselről benzinesre átszokni. Az oktatónak jó, mert nem fogyaszt, és strapabíró a motor. A tanuló meg többet tud törődni a forgalommal(és valljuk be, ez a gyakorlat lényege), mert sokkal kevésbé kell igényesen vezetni, mit a benzineseket.

Ami a barátnődet illeti, bizony nem kis bátorság kell ám, hoyg valaki kocsiba üljön, és elinduljon a forgalomba. Az egész családom oktató, és aprólékként már elkezdtek tanítgatni, mégis volt bennem egy csomó para, amikor először egyedül indultam útnak.

A megoldás a fokozatosság. Szerintem először nappal, kis foirgalmú időszakban autózgasson a barátnőd, akár adott útvonalat végigjárva, hogy amikor egy kicsit forglamasabb időszakban kell arra mennie, jobban tudjon figyelni a többiekre. Ha nem egyedül ül a kocsiban, az is biztonságérzetetad. ( mondjuk itt nem a gyerekülésből sasoló kistesóra gondolok :-) )
Nagyon jó gyakorlás lehet, egy esetleges közös kirándulás is. Mondjuk előtte célszerű a rutinosabb utasokkal megbeszélni, hogy kicsit lassú lesz, helyenként bizonytalan, de attól még nem kell a produkciót mindenkinek azonnal vélaményeznie, meg zúdítani a a tanácsokat. A vezetőnek aaz "öreg motoros "jelenléte biztonságérzetet ad, ami sokszor elég, hogy épp annyival növelje az önbizalmát amennyivel egy szép, emlékezetes kirándulás lesz.
Majd megérkezés után meg lehet nbeszéálni egy tál gulyás mellet. Jó utat!
0

Elküldve: 2010. március 29. - 23:30:23

Kedves igazsagert!

"Ha engem ezért meghúztak, akkor a csoporttársamat mér nem? Ő is felment a patkára. Ráadásul a műszakit sem tudta elmondani."

Hát ez érdekes tényleg....

"Az az autó, amin kezdtem tanulni, diesel volt. "

Miért baj?

állítólag jobb azon tanulni,mert kevésbé lehet lefullasztani...

"A fent említett csoporttársam a mai napig nem tud elindulni benzinessel."

:-DDD

Na én ezért is tanulok benzines kocsin....hogy bármelyikkel eltudjak indulni,és biztonságosan tudjak közlekedni...

Pedig nekünk itthon diesel autónk van ráadásul elég erős motorral...

Blogodat elolvasom!:-)

Barátnőm akkor kezdte a tanfolyamot amikor én,de neki sikerült elsőre a forgalmi,2hete meg van a jogsija,de csak a külvárosi Tescóig mer elmenni a kocsijukkal,ami tőlük kb.3km.-re van az egyik főúton mellett.
Pedig oda tud figyelni a forgalomra,nem ideges típus,csak még is fél valamitől...
0

Elküldve: 2010. március 29. - 23:22:53

Kedves Irukanji!

Igazat adok neked,igaz én "csak" tanuló vagyok...
2hét múlva vizsgázok forgalmiból.
0

Elküldve: 2010. március 26. - 17:52:55

Kedves Irukanji!

Azért a fizetés hiánya benne volt, hidd el nekem.

Ha engem ezért meghúztak, akkor a csoporttársamat mér nem? Ő is felment a patkára. Ráadásul a műszakit sem tudta elmondani.

Az az autó, amin kezdtem tanulni, diesel volt. A fent említett csoporttársam a mai napig nem tud elindulni benzinessel. Érdekes...

Nem tudom, belenéztél-e a blogomba, de az az oktató még arra sem volt képes, hogy megmutassa a vizsgapályát...
0

Elküldve: 2010. március 26. - 08:34:34

Kedves Igazsagert!

Igen, ez olyan durva hiba, amiért még a legjóindulatúbbb vizsgabiztos is kivág. A rutinvizsgának rész az is, amikor az egyik feladattól, a másikig eljutsz.
Nem, nem azért húztak meg, mert mert nem fizetél. Ami a megyei VB-ket illeti ott is van 1-2 érdekes alak.
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az oktatónak a képzésed során el kellett volna mondania, hogy ha patkázol, bárhol, véga a vizsgádnak. Én azt mondom, hoyg nem megfelelően készített fel,és a VB-re kente.
0

Elküldve: 2010. március 25. - 18:33:25

No, én nem vagyok oktató, csak most szívom föl magam a forgalmi vizsgára, de sztem igen, megbuktathat....

A szegélyre menés sztem durva hibának számít...
(én is csináltam már ilyet... :( )
0

Elküldve: 2010. március 25. - 15:25:33

Sziasztok!

Az oktatókhoz lenne egy kérdésem:

Rutinból vizsgáztam. Az első három feladatot hibátlanul megcsináltam. A negyedig feladatom a garázsba hátra betolatás lett volna. Éppen mentem a feladat helyére, amikor a jobb hátsó kerékkel fölmentem a szegélyre. Ott rögtön leállított a vizsgabiztos. Tehát még el sem tudtam kezdeni a feladatot.

A kérdés a következő: abban az esetben is megbuktathat, ha az egyik feladat helyéről megyek a másikra, vagy csak akkor, ha a konkrét feladatot rontom el? Mert a feladathoz hozzá se tudtam kezdeni...

Megjegyzem, a vizsga előtt megkeresett az oktatóm, hogy mivel pesti a vizsgabiztos, meg lehet kenni. Nem fizettem. Ez volt a bosszú?

Ezzel a vizsgabiztossal még egyszer vizsgáztam új oktatóval, ott már nem "kellett volna" őt lefizetnem, de valószínű emlékezett a nevemre, így még egyszer megvágott...

Szerintetek nem érdemelne meg egy kiadós verést a régi oktatómmal egyetemben?

link
0

Elküldve: 2010. március 23. - 22:12:53

itt letölthetsz:

-musical, zenék, filmek, játékok, hacker,- és sima programok, jelszó feltörő programok, egyszerűen mindent és mennyiért??? Mennyi pénzést? mi az ára?

SEMMI, INGYENES, itt az oldal: www.downloadfree.eoldal.hu
0

Elküldve: 2010. február 12. - 18:41:20

Sziasztok!

Tanulóként írok ide,szerintem mindenki számára tanulságos lesz a következő történet:

Sajnos van olyan oktató(k) akik forgalmi vizsga előtti pillanatban még majdnem hogy jobban megijed a vizsgabiztostól mit a tanuló.
Az Én oktatómat ma délelőtt kiverte a víz amikor meglátta hogy ki lesz a vizsgabiztos,mondta hogy a megye legszigorúbb vb.-a....erre én is ideges lettem,nem is kicsit.
Pedig utólag kiderült hogy emberből van a vb.is és nem olyan "harapós" minta ahogy az oktatóm elő adta.
A vizsga végén(amikor már félre állított)elég jól elbeszélgettem a vb.-al,mondta hogy még 10 percet vezettem volna nagy hiba nélkül akkor sikeres lett volna a vizsga.
Utólag persze mondta az oktató hogy azért igazságos isa vb.,ezt mondhatta volna vizsga kezdés előtt is.
Hibámból sikertelen lett a forgalmi vizsga,jogosan állított félre a vb.Idegességemben(kicsit remegett a lábam)2x lefullasztottam a kocsit amit az előző hetekben soha nem tettem,(megjegyzem 1,1-es benzines)és volt pár olyan kis hibám amit szintén nem szoktam csinálni....
Ideges voltam,ezért kapkodtam,30 perc vezetés után későn vettem észre a jobbról érkező autót a védett úton,egy másik útról úgy kanyarodott ki és elég gyorsan is jött,fékeztem(nem satu fék volt,ép hogy elindultam)de velem egy időben az oktató is.
Tanulságos volt számomra a mai vizsga,legközelebb kevésbé leszek ideges(már tudom hogy mi vár rám)
különben alapjában nyugodt és türelmes ember vagyok.
Az oktató mellett soha nem voltam ideges,akkor se ha egy másik tanuló ült mögöttem vagy 20éve vezető család tagom...
Különben mérges vagyok magamra hogy ilyet hibáztam,mert tudom(mások is mondták)hogy elég jól megy(tanulóként)a vezetés,de majd legközelebb sikeres vizsgát teszek.:-)

Ja különben összesen 60 órát vezettem eddig(hivatalosan 40-et)nem 20éves vagyok,nagy igazság hogy mindnél idősebb valaki annál nehezebb megtanulni vezetni.
0

Elküldve: 2010. február 09. - 21:58:45

Köszönöm válaszod.Igazából nem is tudok többet hozzátenni a gondolataidhoz, mert telj. egyetértek a meglátásoddal.Figyelmedbe ajánlom IKI Úr 2009.nov.12-i nyilatkozatát.( Hamar megtalálod a vezetunk. hu oldalon.)Teljesen elkeserít, hogy az oktatói társadalmat becstelennek tartja, és szerinte a BME-n frissen végzett szakoktatói gárda lesz a mo.Vajon ezek a több 100e ft-ért kiképzett emberek 1130-ért fognak majd gályázni?Nem hiszem el, hogy ez mehet így a végtelenségig!Az oktameterről nem is beszélve.(Mire megoldás egy mérőműszer?)Akkor aztán végkép aláteszik a tanulónak a lovat, mert ő tényleg azt hiszi még , hogy a km számít és nem a megbeszélt , kielemzett helyzetek.(Ha vki a Fót úton le- fel ingázik az még nem tanul meg vezetni...)Remélem az urak már csomagolnak!!!Mi még utánuk is itt leszünk :P
0

Elküldve: 2010. február 09. - 10:45:06

Szia Poise!

Sajnos egyre ritkábban fordul elő, hogy ilyen dologgal visszajönnek a volt tanulók, bár nekem van olyan volt atnítványom, aki 5 év távlatából is rendszeresen felhív, e-mailt küld a vele történtekről. És nem szégyenli azt sem elmesélni, amikor bizny nagyobb lett a mellény mint a tudás, és ennek következtében kismértékű folytonossági hiány keletkezett a kocsijában. S azt gondolom, ez mindanyiunkkal előfordult már, függetlenül attól, hogy ki mióta van a szakmában. Ja, és nem mindíg rajtunk múlik..
Visszatérve a mai tanulók hozzáállására: amikor általános nézet szerint minden eladó, ne csodálkozzunk azon, hogy minket is árúnak tekintenek. (Valahol egyszer már leírtam: sokan úgy gondolják, hogy az óradijért MINKET VESZNEK MEG) Ugyanankkor van egy kis réteg, aki hajlandó elfogadni azt, hogy ez nem az a dolog, amit a szülő otthon megtaníthat megfelelő szinten és módon. Én személy szerint nem szoktam tiltakozni, mikor azt kérdezi a tanló, hogy otthon gyakorolhat-e, bár azt is elmondom hogy nem örülök neki (és nem azért, mert igy kevesebb órát tudok neki "eladni")
Más: a minap jelent meg nálam egy vándormadár: én voltam a 3 autósiskola, ahol megfordult, múlt héten jutottunk túl a jk.vizsgán. Mindíg megkérdezem, ha valaki el akar menni: miért gondolta meg magát. A válasz egy kicsit elkeserített: az az oktató, akit megtalált, megkérdezte, nálam mennyi az óradij és 100.-Ft-tal olcsóban vállalta. (Megjegyezném, az iskola honlapja szerint sokkal olcsóbbak) Mindezek mellett a gyerek gyakorlatból nem volt rossz, a kötelező óraszámmal lazán megcsinálta a vizsgát.
Szóval itt tartunk, és azt hiszem ez nem tölthet el minket túl nagy optimizmussal. Egyre inkább úgy látom, hogy sokkal kevesebb olyan oktató van a pályán, aki hozzánk hasonlóan gondolkodik, és egyre többen csak a pénzt látják benne (csak azt nem tudom, hol, mert ebből meggazdagodni...?)
0

Elküldve: 2010. január 27. - 00:05:49

Szerintem a rádörrenéseknél sokkal hatékonyabb, ha a versenyzőt egy rövid célzott kérdéssel rávezeti az ember, mekkora marhaságot csinált. Na, az ég bele igazán a kicsi lelkébe.
0

Elküldve: 2010. január 26. - 21:38:19

Lehet hogy félreértetted a szavaimat:Természetesen nem ordítani kell, hanem nyomatékosítani a fontos helyzetmegoldásokat, hogy azok rögzüljenek. (Akár az életed is mulhat rajta!!!)Volt már tanulóm aki évek múltán felkeresett, hogy megköszönje :mert elkerült egy majdnem bekövetkezett balesetet,mivel anno átbeszéltünk egy hasonló helyzetet .Meg is lepett ezzel a gesztussal.
0

Elküldve: 2010. január 25. - 13:41:42

Kedves Poise!
Egyetértek azzal, hogy kell a kemény szigor, viszont amikor a tanuló már gyomorgörccsel megy vezetni, az sztem nem jól.
Elismerem, hogy az ordítás maradandó nyomokat hagyott bennem, és nem felejtem el, hogy megállás előtt illik a tükörbe nézni.
Mert ugye, amikor a tanuló meg van elégedve magával, hogy talán jól kanyarodik, fékez, meg talán jól váltott, és jó helyre érkezik, és akkor DÖRREN AZ OKTATÓ: a "K..." tükörbe már megint nem nézett bele!!
0

Topik megosztása:

• 3 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó