Startlap fórum:: motoros jogositvány - egy vicc! - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
Oldal 1 / 1
 • Nem indíthatsz témát.
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

motoros jogositvány - egy vicc!

#1 Felhasználó nem aktív   Melany 

 • Tag
 • PipaPipa
 • Csoport: Felhasználók
 • Hozzászólás: 36
 • Csatlakozott: 2012. 01. 26.

Elküldve: 2012. január 27. - 09:51:40

sziasztok.

sajnos én is ezt tapasztaltam. egyik autósiskolás vezető nyilatkozta, hoyg szinte deficites nekik z óraadás, nem éri meg 2500 Ft ért adni, de nem tudnak mit csinálni mert a többi pécsi autósiskola is ezen az áron adja. így gyakoraltilag senki sem keres vele, cska a benzinkutas..ezeken a benzinárakon. miért nem lehet egy normális óra díjat kikalkulálni?

egyébként pécsett ugyanannyi mindenhol kb az óradíj, cska az oktatóók személyében van különbség, ami viszont szerintem nagyon nagy dolog. nem mindegy ki oktat és hogyan.
enegem a nebuló autósiskolában egy Zsolt oktató oktatott, de nagyon meg voltam vele elégedve.
nézzétek ti is meg a honlapjukat, ha szeretnétek:

Autósiskola pécs
0

#2

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. október 09. - 13:09:37

Jó látod. Pont az olyanok miatt ahol a gyereked is vezetett alá megy mindenki de csak úgy éri meg neki ha negyede órát menet mindenkivel egyszerre 40emberrel "valahogy" meg majd átmegy. Olcsó húsnak híg a leve!
0

#3

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. október 09. - 10:55:16

Én nem az árat sokallottam, hanem a módszereit nem tudtam elfogadni! Hogy mennyiért oktattok, azt ti dönthetnétek el, ha nem lefelé vinnétek az árakat, egymás alá igérve... Igy látom igy kivülről legalábbis.
0

#4

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. október 09. - 08:22:50

Szia!

Sok dolog nincs rendben, de azt azért túlzás lenne elvárni, hogy egymást utasítgassuk!
Itthon egy szülő, a 2500 Ft-os óradíjra nyög, míg egy 45 perces matek korrepetálásért simán kifizet ennyit. Ott max 1 teát kap a kölök, itt meg egy több milliós kocsit tehet tönkre, kártérítési kötelezetség nélkül, és akkor még az üzemanyagról és a szervízről nem is szóltam.
Annak idején az ilyenek elkerülésére volt egy ötlet, hoyg taxaméterrel oktatnánk, és akkor annyit fizet a tanuló, amennyit vezet. Csak mondjuk taxi tarifával, mert ott az ember a sajátját vezeti, de itt a tanuló másét.
Mindenkinek tetszik, hoyg annyit fizet,m amennyit vezet, csak épp a vér kiszaladna az arcából, amikor egy 80 km-es országúti vezetés után 25.000-t kéne fizetnie.
Vagy színes gyöngyökért kéne oktatnuk!?
0

#5

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. október 09. - 05:20:31

Azt sem tudjuk, melyik autósiskolába járt a gyerek! A rutinpályára hivtak jelentkezni, ott irattak vele alá néhány papírt. Aztán a Balaton partján tanultam vele a KRESZT-t, tanfolyamra nem jártunk, azt sem tudjuk, hova kellett volna egyáltalán. A Petzválban levizsgázott, azután ismét a rutinpályára jártunk, három vasárnap. A vizsgák előtt mindig aláirattak vele pár dolgot. Nyilván azt, hogy milyen sokat vezetett... Nem balhéztam addig, míg a jogosítványt meg nem szereztük, most sem ez a célom, csak muszáj volt kiengedni a gőzt. Hát nagy szemetek ezek, az biztos! Egy összetűzésem volt az oktatóval: az első alkalommal, mikor motorra ült a gyerek, kb. 10-15 percig nem tudott elindulni. Mindig lefulladt. Aztán újra elindította a motort, szeretett volna elindulni vele, de ismét lefulladt. Hát ezt néztem egy ideig, aztán odamentem az oktatóhoz, aki tőle kb. 100 méterre éppen másokkal foglalkozott. Kértem, segítsen a gyereknek. Azt mondta erre nekem fölényesen, hogy tudja ő a dolgát, majd elintézi. Erre én azt mondtam, a te kuplungod, a te motorod, csináld, ahogy akarod. Ezután soha többet nem mentem be a rutinpályára, csak az autóból néztem a nagyüzemi jogosítvány-gyártást. De azért csináltam néhány videófelvételt és fotót unalmamban, elrettentő példának, milyen az, amikor 35-40 tanulót "oktat" egy darab oktató...
0

#6

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. október 08. - 21:37:42

Egyébként ha panaszt szeretnél tenni ezt vagy az iskola vezetőjénél tudod megtenni semmire nem mész vele. Vagy a hatóság ellenőrzési osztályán. De ezt érdemes lett volna előbb megtenni. De érdemes nyitogatni a szemüket.
0

#7

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. október 08. - 21:27:27

Egyszerre rutinon 3 tanulóval foglalkozhat forgalomban meg kettővel de nem a motorozás a fő foglalkozási köröm ha rosszat mondtam javítsatok. Ellenőrzés van büntetnek is de lehet vmi király az illető és nem szólnak neki. Egy B-s vagy C-s oktató nem fog ott szólni és ezt ne is várd ez nem az ő kompetenciájuk ő is tudják mi a helyzet de nem az ő feladatuk ez. Fejétpől bűzlik a hal! Várost mondasz?
0

#8

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. október 08. - 19:55:39

Egész idő alatt a gyereket sajnáltam. Ő komolyan vette a tanulást és nagyon bántotta, hogy pl. a rutin tanulásnál egyetlen-egyszer sem ment oda hozzá az oktató, nem segitette, nem tanitotta, mindent a többi gyakorló tanulótól lesett el. A harmadik vasárnap én mentem oda az oktatóhoz, hogy a gyerek mindhárom kört tudja, mikor vizsgázhat rutinból? Ekkor nagy kegyesen bejelentette a vizsgára. Alig vártuk, hogy vége legyen ennek a rémálomnak. HOGY LEHET, HOGY VASÁRNAPONKÉNT EGY OKTATÓ 40 TANULÓT OKTAT??? Nincs ellenőrzés, nincs felügyelet, senki sincs a portáson kivül?? És az arra tévedő egy-két teherautós oktató, egy-két B-s oktató nem szól. Szerintük is rendben van ez így? Hát negyedennyi baleset lenne az utakon, ha legalább valamennyire megtanítanák a gyerekeket motorozni...
0

#9

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. október 08. - 18:00:21

Ja sorry ha nem fogalmaztam elég egyértelműen aki nincs bent ebben a szakmában nehezen emészti meg ezt az átláthatatlan összefonódásokat de aki benne van hidd el érti miről beszélek.

Az oktatóknak meg annyit, hogy tessék én megmondtam elkezdenek lázadni a szülők azok az emberek is akik nincsenek bent a szakmában egyre jobban látják mi van itt. csak egy média kell az ügynek!

Ákos Ennyit tudtam mondani ha nem ettől van ez az egész dolog akkor nem értem miért? Mert ha nálunk ennyit vezetne a tanuló és így vizsgázna mint amit leírnál úgy kivágnák a marsig meg sem állna. Tehát valami miatt megtörténhetett ez a dolog!
0

#10

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. október 08. - 17:51:59

Szia engedd meg, hogy válaszoljak. Biztos elfogult vagyok egy kicsit vessetek meg nevessetek ki de én úgy érzem igazam lesz. Nem tudom hol kinél merre történt ez a szitu nem is érdekel de én megint csak ott látom a probléma gyökerét amit már a szakoktatós topicban én is sokszor és más kollégáim is leírtak már. Ha hozzám iratkozik be a tanuló olyan szinten meg van tanitva a tanuló, hogy szemed szád tátva maradna legyen ez bármilyen kategória. És még így is könnyedén előfordulhat egy-egy bukás jogosan és sajnos jogtalanul is. Ahova te írattad el tudom képzelni persze nem biztos, hogy így van de a jelek számomra erre utalnak van pár oktató aki másodállású vibi is feldobálja a gyerekeket a motorra annyira, hogy valamennyire megtudjom maradni rajta. Negyed annyit gyakorolnak mint amennyi szükséges lenne és ami elő van írva majd jön a másodállású oktatóvibi és levizsgáztatja a másik oktatóvibi (akik sokszor haverok) tanulóját aki történetesen most éppen a gyermeked. Egy csomó pénz meg így marad a zsebben. Ti meg örültök, hogy megvan a jogsi vagy nem! Nem sűrün buknak le mert ritka az ilyen reklamáció mint a tied mert sikeresség esetén nem nagyon reklamálnak. Nálunk is nagy ritkán de csakis inkább sikertelenség miatt fordul elő reklamáció. Ez legtöbbször a tanuló ill. tanuló szüleinek a hibája de néha előfordul másnak a hibája is .....(nem az iskoláé oktatóé az biztos) de ostor mindig rajtuk csattan! Ennyit tudtam leírni ez az én mondom az én meglátásom, tapasztalatom. De az tény, hogy nagyon sok minden nem stimmel ebben a szakmában ill. vizsgáztatási rendszerben amit nagyon sokan is tudnak csak nem írják le valamiért. Én meg pár kolléga leírja de sokat nem tudunk csinálni! Diktatúrában mit lehet? Ha betörnek a lakásodba és 3ember 3fegyvert belenyom a szádba még a fehéret is feketének fogod mondani ha ők így akarják!
0

#11

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. október 08. - 14:03:33

Érdekelne, hivatalosan hány órát gyakorol a tanuló a rutin vizsga előtt, hányat a forgalomban? Három egymást követő vasárnap délelőtt gyakorolt gyermekem a rutinpályán, két-három másik tanulóval váltogatva egymást (oktató a közelben-távolban nincs), a sikeres rutinvizsga után pedig egy darab szombat délután, kb. 2 órát haladt a forgalomban. Ezután ismét egy sikeres vizsga következett. Most megvan a jogositvány, de nem ismer csak összesen két sebességet. Az elég is volt mindkét vizsgához... Most már nem dühöngök többet, de bárkinek szivesen elmesélem a sztorit, akit érdekel esetleg...
0

#12

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. október 08. - 13:49:21

Ha valakit érdekelne ez a sztori, pl. valami közlekedési hatóságos embert, szivesen elmesélem egészen részletesen ezt a jogositványszerzést. Egy rémálom volt. Gyors volt, és semmit nem ért. Az interneten nagyon hirdetik magukat, aztán a rengeteg jelentkezőt több autósiskola diákjai közé iratják be. Igy nem feltűnő a nagyüzemi jogositvány-termelés. De vasárnap délelőttönként érdemes kinézni a rutinpályára: több tucat gyakorló tanuló és egy darab oktató, fehér sapkában...... Nyilván minden oktató tud erről, és ezek szerint rendben lévőnak tartja. Hát ennyit erről az oktató szakmáról. Meg a felügyeletről.
0

#13

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. október 08. - 13:41:27

A forgalmi vizsga előtt egy alkalommal gyakorolták a vezetést. Kb. két óra hosszat haladt a gyerek a városban. Összesen. Hát nagy buli ez valakiknek, biztos! És vajon ki tudja, hány gyerek hal meg évente az utakon motoron ülve???????
0

#14

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. október 08. - 13:38:28

Gyermekem ma motoros forgalmi vizsgán volt, átment! II. (második) sebességből indult, végig ebben haladt, igy várakozott, igy állt meg a végén. Marhára megtanitották vezetni! De a jogsi (A1) megvan. Fogalma nincs, hogy kell a harmadikat, negyediket kapcsolni, mire való ez, stb. A rutin gyakorlás is egy vicc volt. Vasárnap lehetett menni, kt-három-négy tanuló cserélgette egymást egy motoron, egymást figyelték, egymástól tanultak. Hát irhatnék még erről a jó kis tanfolyamról. Érdekel valakit? Például a hatóságokat? Vagy azok meg vannak véve????????
0

Oldal 1 / 1
 • Nem indíthatsz témát.
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó