Startlap fórum:: Kismotor vezetes kulfoldon Magyar B kategorias jogsival - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Kismotor vezetes kulfoldon Magyar B kategorias jogsival

• Csoport: Guests

Elküldve: 2009. november 17. - 18:35:13

Gyanítom az ügyed, a kinti magyar nagykövetség tudja megoldani.
0

Elküldve: 2009. november 17. - 00:37:32

Hello, Akkor megprobalom kicsit jobban leirni a problemat. Itt (Ausztralia) nem tesznek kulonbseget segedmotor, kismotor, nagymotor kozott. Barmi aminek ket kereke van es nem pedallal hajtod az "motor". A kulfoldi jogsit ha huzamosabb ideig itt vagy "honosittatni" kell, de mivel a Magyar jogositvanyomon csak B kategoria van, hogy motort vezethessek, itt kulon ujra le kellene vizsgaznom es harom evig probajogsi, hosszadalmas koltseges procedura, stb. Ugyanakkor ha tudom igazoni hogy Magyarorszagon a B kategorias jogositvanyommal vezethetek motort (es az teljesen lenyegtelen hogy 50cc-s robogot vagy mast) akkor csak egy gyakorlati vizsgat kell tennem es minden tovabbi nelkul megadjak a jogsit. Oket csak az erdekli hogy amiota jogsim van (tobb mint 10 eve) motort is vezetek, mindegy hogy milyen megnevezes alatt. Szoval a kerdesem hogy ezt hogyan tudom igazolni, ki allit ki nekem errol jogositvanyt vagy hivatalos igazolast, illetve az egyszeruseg kedveert hol talalom meg azt a torvenyt vagy rendeletet ami ezt leirja mert ha arrol viszek egy hivatalos forditast valoszinuleg az is eleg lesz. Koszi.
0

Elküldve: 2009. november 16. - 21:59:37

SZia!
Semminek. A hivatalos megnevezés szerint segédmotoros kerékpárt vezethetsz vele.
0

Elküldve: 2009. november 16. - 09:10:53

Hello,

Akkor pontosan minek felel meg a B-s jogsi motor kategoriaban? Es sajnos nem hiszik el mivel ez csak Mo-n letezik sehol mashol.
0

Elküldve: 2009. november 16. - 08:56:03

Szia!

Az A1 és a kismotor jogsi nem ugyanaz, ergo senki nem fogja beütni neked.
A másik, hogy nem vagyok meggyőződve róla, hogy ha Magyarországon vezethetsz B-s jogsival mopedet, külföldön is. Ha meg igen, akkor azt a kintihatóságok tudják, és nem macerálnak miatta. Itthon sincs a jogsidba beütve, mégis elfogadja a közeg.
0

Elküldve: 2009. november 16. - 03:49:15

Tudja valaki hogyan lehet kulfoldon bizonyitani hogy a Magyar B kategorias jogositvany kismotorra (A1) is ervenyes?? Lehet errol igazolast kerni, uj jogsit kerni amire ra van nyomtatva az A1 is (ez volna a legcelravezetobb megoldas), tud valaki egy linket a vonatkozo jogszabalyhoz amit be tudnek mutatni, stb. Mert a jelenlegi allapotaban az itteni hatosagok nem hiszik el hogy motort is vezethetek csak azert mert en azt mondom hogy igy van : ((
0

Topik megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó