KRESZ módosítások
Elküldve: 2010. február 12. - 18:43:58
Tanulóként írok ide,szerintem mindenki számára tanulságos lesz a következő történet:
Sajnos van olyan oktató(k) akik forgalmi vizsga előtti pillanatban még majdnem hogy jobban megijed a vizsgabiztostól mit a tanuló.
Az Én oktatómat ma délelőtt kiverte a víz amikor meglátta hogy ki lesz a vizsgabiztos,mondta hogy a megye legszigorúbb vb.-a....erre én is ideges lettem,nem is kicsit.
Pedig utólag kiderült hogy emberből van a vb.is és nem olyan "harapós" minta ahogy az oktatóm elő adta.
A vizsga végén(amikor már félre állított)elég jól elbeszélgettem a vb.-al,mondta hogy még 10 percet vezettem volna nagy hiba nélkül akkor sikeres lett volna a vizsga.
Utólag persze mondta az oktató hogy azért igazságos isa vb.,ezt mondhatta volna vizsga kezdés előtt is.
Hibámból sikertelen lett a forgalmi vizsga,jogosan állított félre a vb.Idegességemben(kicsit remegett a lábam)2x lefullasztottam a kocsit amit az előző hetekben soha nem tettem,(megjegyzem 1,1-es benzines)és volt pár olyan kis hibám amit szintén nem szoktam csinálni....
Ideges voltam,ezért kapkodtam,30 perc vezetés után későn vettem észre a jobbról érkező autót a védett úton,egy másik útról úgy kanyarodott ki és elég gyorsan is jött,fékeztem(nem satu fék volt,ép hogy elindultam)de velem egy időben az oktató is.
Tanulságos volt számomra a mai vizsga,legközelebb kevésbé leszek ideges(már tudom hogy mi vár rám)
különben alapjában nyugodt és türelmes ember vagyok.
Az oktató mellett soha nem voltam ideges,akkor se ha egy másik tanuló ült mögöttem vagy 20éve vezető család tagom...
Különben mérges vagyok magamra hogy ilyet hibáztam,mert tudom(mások is mondták)hogy elég jól megy(tanulóként)a vezetés,de majd legközelebb sikeres vizsgát teszek.:-)
Ja különben összesen 60 órát vezettem eddig(hivatalosan 40-et)nem 20éves vagyok,nagy igazság hogy mindnél idősebb valaki annál nehezebb megtanulni vezetni.
Elküldve: 2010. január 22. - 08:27:01
A többi hozzászólásomban csak döhöngtem. Most egy kis jót is szeretnék. A bicikliút pénzbe kerül, az pedig nincs. Inkább azon kellene agyalni, hogy mi az , amin változtatni tudunk. Kb.: a magatartásunkon. Nem nagy varázslat kikerülni a bicajost az út szélén. Láttam sokakat úgy kerekezni, ahogy az kell, lámpa, bukó, láthatósági mellény. És még a szélen is mentek. Nem várom én el senkitől, hogy az útszáli szutyokban menjen, de azért az is túlzás, ha a kocsisorok közt elhúzva elsodorja a tükröm.
De, hogy ne csak szidjuk szegényeket:
A Magyar Kerékpárosklub szervezett egyfajta gyakorlati közlekedési nem is tudom minek nevezzem. A lényeg, hogy két gyakorlott bicajos segített adott útvonalakon segített keveregni gyakorlatlan bringásoknak. Amennyire tudom, ingyenes volt. Előszőr éreztem azt, hoyg nem csak a szövegelés megy a drótszamár nyergéből, de tettek is valamit. Szép kezdeményezés. Lehet, hoyg egyszer majd békességben megférünk együtt az utakon? De szép lenne..
Elküldve: 2010. január 12. - 11:10:07
bicikliutak kellenenének nem pedig hülye kresz módosítások hogy még többet üssünk el!!
én spec nem szeretem a bicikliseket. nem ismerik a kreszt, sötétben nincs lápa, se láthatósági mellény....követelések azok vannak..
egyszerűen felháborító!
Elküldve: 2010. január 07. - 11:14:43
Ma reggel, Bajcsy és Andrássy sarkán rendőr irányította a forgalmat. Jegyezem meg, a lányka, ha lehet ilyet egy rendőrre mondani, nagyon ügyesen csinálta, mindenhonnan jött mindenki, folyamatosan haladt minden irányból a forgalaom, szóval a szokottól eltérően nem volt dugó. Na, de nem ez a lényeg. Feltűnt egy adjuk meg neki a tiszteletet, bár nem érdemelte meg, kerékpáros. És ki volt az, aki a rendőr tilos jelézését lesz..va ( bár szerintem inkább gőze nem volt a karjelzésekről) átkarikázott az éppen induló kocsisor előt? Na ki!? IGEN!
És ismét a pusztába kiáltom a kérdést: Miért nem kell a kerékpárosoknak, kresz vizsga, legalább egy ici-pici elmélet!? Lobby mi? Gratulálok!
Elküldve: 2010. január 06. - 13:53:33
Elküldve: 2010. január 05. - 21:35:37
Ugyanis, ha én kihúzódok balra, és egy biciklis úgy gondolja, hogy akkor ő ott bekanyarodik (amit ezek után szabályosan megtehet), akkor esetleg én is teljesen szabályosan ütöm el?
Elküldve: 2010. január 05. - 17:58:42
(hogy "átgyalogol" az autó a kreszben ismerethiányos biciklisen.... (konkrétan elémvillant 1 GYALOGLÓ akármilyen autó...) )
de szerintem igazad van.....
Elküldve: 2010. január 05. - 16:19:21
Ami a legjobban bosszant, hogy nem azonosítható a kerékpár, mint jármű, de azért jogai vannak. Mondjuk a kresz, mint járművel számol velük, de még csak egy ici-pici kresz vizsgát sem követel meg.
Kapaszkodjatok meg! Amikor annak idején az NKH egyik vezető beosztású kollégájára rákérdeztem, hogy miként engedhették, hogy ilyan pöcs szabályok legyenek, a válasz a következő volt:
IDÉZEM:
" A kerékpáros lobby ügyesen érvényesítette az érdekeit."
Szép mi!?
No erre válaszként rendszám, és műszaki vizsga nélkül fogok autózni, és mindíg lesz a csomagtartóban egy vödör fehér festék, ha esetleg a kresz nem ismerete miatt egy egyenrangúban balról elém villan, és átgyalogolok rajta, az 1 tonnámmal.
Lehet, hogy én vagyok a szűk látókörű, és nem látom át a dolgokat, de ez akkor is felháborító.
Elküldve: 2010. január 05. - 16:12:34
Ugyanúgy, mint eddig, a bal széléről, mert az egyirányú út teljes szélességében menetirány szerinti jobb oldalnak tekintendő.
Ez kb annyi tesz, hoyg lerajzolsz egy kétirányú kereszteződést egy papírra, berajzolod, hogy miként kanyarodnál balra. Ezek után a menet irány szerinti bal oldalt letakarod, és már látod is, hogy miért van úgy, ahogy.
Ha nem világos, ha adsz egy mail címet, átküldöm a megfejtést.
Elküldve: 2010. január 05. - 12:56:37
Valaki legyen kedves megmondani, hogy a módosítások következtében hogyan kell kanyarodni egyirányúból balra.
Kössz!
Elküldve: 2010. január 04. - 14:00:04
Semmi értelme olyan szabályoknak amit úgysem tart be senki...
Elküldve: 2010. január 04. - 13:59:40
Már letöltöttem, csak át kéne nézni-))
Nincs valami jó összefoglaló anyagod? Mert ha igen, azt előre is megköszönném

Súgó