Startlap fórum:: e-learning pro és kontra - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
Oldal 1 / 1
 • Nem indíthatsz témát.
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

e-learning pro és kontra

#1 Melany

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2012. január 27. - 09:57:29

Üzenet megtekintéseIdézés: moderátor@jogositvany - Dátum: 2010. június 04. - 22:27:23

Július 1-től egy kormányrendelet lehetőséget ad arra, hogy a KRESZ tanfolyamot ne "ottülős" formában, hanem távoktatási formában is el lehessen végezni.

Ki, mit szól az ötlethez?


Kedves moderátor.
Nem tudom budapesten van e olyan autósiskola ahol online el tudják a kresz vigyát végezni, de pécsett van egy autósiskola
ahol online kresz teszt és online kresz vizsga szimulátor is van.
remélem nem haragszotok, ha megosztottam veletek ezt az infot.
egyébként a suli neve: Nebuló autósiskola

Szerkesztve Melany által: 2012. január 27. - 09:57:58

0

#2

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2010. június 28. - 18:20:20

Aha ez elméletben működik, meg szépen is hangzik. Gyakorlatban meg láttunk ezt-azt az NKH háza tájáról.
Nem lehet elvárni, hoyg valaki elmenjen egy tanfolyamra?
Az ilyennek ezt kívánom, hogy távoktatott orvos műtse!
0

#3

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2010. június 16. - 18:36:15

Mostanában sok szakmai fórumot olvasgatok a témában. Az a meglátásom, hogy kevesen ismerik az e-learning lehetőségeit, de ennek ellenére nyilatkoznak róla. Örülök, hogy olyan oktató szólt előttem, aki már régóta látogatója lapomnak, és ő legalább "elvan" a számítógéppel! Rengeteg oktatónak a technika egy kicsit magas....
Már egy fél éve tanulom az e-learninget, mert meggyőződésem, hogy ez lesz a jövő útja, tehát van rálátásom az egész rendszerre...
Egy biztos, ha "bejön", akkor kevesebb elméleti előadóra lesz szükség, de ebben a rendszerben a kurzusra beiratkozott hallgatókhoz hozzá kell rendelni a tanárt, akit a hallgatók mindenféle kérdésekkel "zaklathatnak".
Az anyagot az emberek itt bemagolni nem tudják, hiszen a tanagyagban vannak elvégzendő tevékenységek, a kurzushoz rendelt tanár készít témazáró teszteket, és a tanagyagba bele lehet integrálni képeket, filmeket, animációkat és programrészeket, melyek segítik a tanagyag megértését. A rendszerben "tanagyagkészítő tanár" jogosultságot is oszthat a rendszergazda azoknak, akik tanítani is tudnak, meg a gép sincs tőlük távol.
A személyes példamutatás tényleg szép dolog, de hány jó, és hány rossz tanárral találkoztál életed során? Szerintem 1 jó és legalább vagy öt rossz..
Ha valakinek a rossz jut, akkor milyen példát fog látni?
Az esélyegyenlőséget a tanulóknak ez a módszer teremti meg leginkább. (Arról nem is beszélek, hogy csak akkor lehet személyes példamutatás, ha a tanuló tényleg ott is van, nem csak a napló szerint!)
Felnőttképzésben már nem lehet elvárni, hogy mindenki vegyen szabadságot, vagy hagyja ott a beteg gyerekét mert kötelező ott ülni a tanfolyamon!
Egy biztos, akik ezt kitalálták, nem ilyen indíttatásból akarják bevezettetni, hanem pénzért.
Ja igen! A vizsga előtt egy nappal nem tudja "mint az állat" megtanulni, mert a tananyag a rendszerben ütemezve van, be lehet állítani, hogy melyik anyagrész mikor, és meddig elérhető, és ha nem teljesíti a tanuló azt, vagy az ahhoz tartozó tesztet, akkor nem is léphet tovább.
Mindenki a saját ütemében, a saját időbeosztása szerint sajátítja el a szükséges tananyagot.
Én értem a tiltakozást a rendszer ellen, de tessék utánaolvasni mindenféle pedagógiai tanulmányokban, hogy ez a lehető legfejlettebb oktatási formák egyike. -és ezt nem azok írták akik ez az egészet kitalálták-
Mostanában szinte kötelességemnek érzem, hogy az oktatói továbbképzéseken a rendszer alapjait előadás formájában elmondjam, rengeteget kérdeznek az oktatók, de mindig azzal szoktam zárni a mondandómat, hogy lehet ez ellen tiltakozni, meg kampányolni, de úgyis benne fog valamilyen formába maradni, és egyre nagyobb hangsúlyt fog kapni, ezért a tiltakozás mellett készüljünk is rá, tanuljuk már most az e-learninget.

Akit érdekel látogasson el a http://www.turbocsiga.hu/e-kresz oldalamra, ami már egy működő e-learning portál, regisztráljon, lépjen be, nézze meg a teszt kurzusokat, vagy ha akar töltsön tesztet a szakoktatói/iskolavezetői kérdésekből.
0

#4

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2010. június 16. - 14:35:56

Szerintem nem túl jó ötlet.
Egyrészt haza beszélek, mert oktatóként nyilván sokkal jobb, ha még elméletet is oktathatok, mert többet keresek. Ennyit az önzésről.
Ugyanakkor nem nagy titok, hogy az emberek csak bemagolják majd, ha értik, ha nem, mennek vizsgáznak, csak épp szerintem használható tudás nem lesz mögötte. Arról meg nem is beszélve, hogy ha valahol elakadnak olyan fehér foltok lesznek a tudásukban, mint Afrika. Mindenkinek vannak/voltak legendás tanárai, akiknek a személyes varázsa miatt az egyes anyagok, anyagrészek évtizedek múlva is használható tudást képeztek. A közlekedés pedig nem játék, ahol mindenféle módszerekkel lehet kísérletezni. Emberélet múlik rajta. És akárki akármit mond, ahogy hagyják a szakmai vezetők a szakmát lanyhulni a baleseti statisztikák úgy romlanak. Ha tetszik, ha nem, ha elismerjük, ha nem. Lehet, hogy az EU-hoz nagyon passzol, csak épp a nép mentalitásához, és az élethez nem.
Az e-learning eredményeképp 1 nappal a vizsga előtt mint az állat tanulnak, ( a tanfolyamon legalább ott kellett lenni, és tán valami maradt is a fejben) és 2 nappal később gőzük nem lesz róla. Ergo a tanuló autóban kell megtartani a tanfolyamot, ahol már a gyakorlatban való alkalmazásra kéne az embert megtanítani, nem a jobb kéz- meg a kanyarodási szabályra.

De majd ezt is jól megmondják, akik soha jobb 1-ben nem ültek...
0

#5

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2010. június 13. - 16:55:37

Én sem tartom a legjobb ötletnek, ámbátor a távoktatás a felsőfokú képzésben bejött. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a felsőoktatási intézményekben lehetőség van személyes konzultációra, míg az e-learningnél nem tudom, hogy lesz-e erre lehetőség. Erről tud valaki valamit?
0

#6

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2010. június 04. - 23:07:05

Hát érdekes...nekem azért jó volt hogy néhány dolgot elmagyarázott az oktatóm,pláne a műszaki részét,nőként nehéz lett volna csak könyvből és Dvd-ből tanulnom.:-)
Sikerült is elsőre a Kresz,csak -3 pont.
0

#7

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2010. június 04. - 22:27:23

Július 1-től egy kormányrendelet lehetőséget ad arra, hogy a KRESZ tanfolyamot ne "ottülős" formában, hanem távoktatási formában is el lehessen végezni.
Ki, mit szól az ötlethez?
0

Oldal 1 / 1
 • Nem indíthatsz témát.
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó