Startlap fórum:: Szoftverbázis - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Szoftverbázis

#1

  • Csoport: Guests

Elküldve: 2005. január 12. - 10:26:50

Microsoft szoftverek a vírusok és kémprogramok ellen!

A Microsoft Corporation folyamatos erőfeszítéseket tesz a már létező és a kialakulóban lévő biztonsági fenyegetések kezelése érdekében. Ennek részeként két új technológiai megoldást tett elérhetővé, amelyek további védelmet nyújtanak a kémprogramok és a kártékony szoftverek ellen.

2005. január 6-tól letölthető a Microsoft Windows AntiSpyware első bétaváltozata. Ezzel a programmal a Windows-felhasználók könnyebben megvédhetik magukat a kémprogramoktól (spyware) és az egyéb nemkívánatos szoftverektől. Emellett 2005. január 11-től elérhető a Microsoft kártékony szoftverek eltávolítására szolgáló eszköze is, amely a hagyományos vírusvédelmi technológiákat egészíti ki azzal, hogy lehetőséget nyújt a létező vírusok és férgek számítógépről való eltávolítására is. Ezek a megoldások korszerű biztonsági technológiára és proaktív védelmi funkcióra épülnek, amelyekkel jobban megvédhető a számítógép a hackerekkel, a vírusokkal és a többi biztonsági fenyegetéssel szemben.

A Windows AntiSpyware bétaváltozata erős védelemmel segíti a kémszoftverek elleni küzdelmet. A Windows AntiSpyware a 2004 decemberében felvásárolt GIANT Company Software Inc. technológiáján alapul, bétaváltozata segítségével csökkenthetők a kémszoftverek negatív hatásai. Megakadályozható például a számítógép lelassulása, a felugró hirdetések megjelenése, az internetbeállítások nem kívánt módosulása, illetve a személyes adatok illetéktelen kezekbe jutása. A Windows AntiSpyware a Microsoft Windows 2000 és annál újabb verziójú rendszerekhez érhető el!

A kémszoftver-ellenes megoldások esetében az egyik legfontosabb szempont az, hogy meg tudják-e állapítani, melyek a valóban nemkívánatos programok. Ezt megnehezíti, hogy egyre újabb és újabb kémszoftverek és más nemkívánatos programok jelennek meg. A Windows AntiSpyware esetében kulcsszerepet játszik a nemzetközi SpyNet közösség, ez dönti el, hogy mely gyanús programok minősüljenek kémszoftvernek. A SpyNet önkéntes felhasználói hálózat, célja az új fenyegetések gyors azonosítása, és a felhasználók védelmének megőrzése. Bárki beléphet a SpyNet hálózatba, és jelentheti a kémszoftver-gyanús programokat a Microsoftnak.

A Windows AntiSpyware a következő védelmi lehetőségeket nyújtja a felhasználók számára:

• A kémszoftverek észlelése és eltávolítása. Az ismert kémszoftverek gyorsan és könnyen eltávolíthatók a számítógépről.

• Az internetes böngészés biztonságának fokozása. A folyamatosan működő védelem több mint ötvenféle olyan eljárással szemben véd, amellyel a webhelyek és a programok kémszoftvert helyezhetnek el a számítógépen.

• Az új fenyegetések kiküszöbölése. A SpyNet közösség és a Microsoft kutatói által kémszoftvernek minősített programok digitális lenyomatai automatikusan letölthetők a számítógépre, így gyorsan gátat lehet vetni az új fenyegetéseknek.

A kártékony szoftverek eltávolítására szolgáló eszközzel felszámolhatók a létező vírusok és férgek. a Microsoft már korábban számos olyan kereső és eltávolító szoftvereszközt tett közzé, amelyek egy-egy vírus vagy féreg, illetve ezek változatai ellen nyújtottak segítséget. Ezek az eszközök együttesen fokozták a meglévő óvintézkedések hatékonyságát: világszerte több mint 55 millió személyi számítógépet ellenőriztek és mentesítettek segítségükkel a különféle férgek, például a Blaster, a MyDoom és a Download.Ject elterjedése után.

A kártékony szoftverek eltávolítására szolgáló új Microsoft Windows-eszköz egyetlen programban egyesíti az előbbiekben említett eltávolító eszközöket, melyeket a biztonsági frissítési gyakorlatának megfelelően minden hónap második keddjén fog frissíteni, az új vírusok , férgek és variánsaik megjelenésére reagálva.

A Microsoft Windows kártékony szoftverek eltávolítására szolgáló eszköze a következő módszerekkel érhető el:

0

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó