Startlap fórum:: Effektek,torzítók - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 12 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Effektek,torzítók

• Csoport: Guests

Elküldve: 2008. február 13. - 20:11:44

Először is fontos, hogy a gitár hangszedői kevés zajt továbbítsanak, mert a torzító ennek sokszorosát adja tovább a láncban. Emiatt highgain hangzásokhoz célszerű humbucker pickuppal operálni. Másik lényeges dolog a zajzár megfelelő paramétereinek helyes beállítása, elsősorban a treshold, ez az amivel lehetőség van szabályozni, hogy mekkora jelszint felett engedje át a hangot. Ha túl alacsony a küszöb akkor a zajt is átengedi, ha meg túl magas akkor a gyengébb zenei hangokat (pl üveghangok) is "letiltja", ami szintén nem előnyös. Egyes zajzárakon egyéb paraméterek is állíthatók (pl Hold, Attack, Release), amikre most nem térek ki. Célszerű a zajzárat az effektlánc legelejére tenni, mert így a további effektek nem befolyásolják a zaj karakterét, és ezáltal a zajzár működését.
0

Elküldve: 2008. február 13. - 12:20:04

Sziasztok!
Van e valakinek tapasztalata a zajzárakkal kapcsolatban? Én csak egy multin keresztül talákoztam vele eddig, de az sajna nagyon megölte a hang dinamikáját, tompította az üveghangokat. Szal ha valakinek van ötlete hogyan lehet nagy torzítást nagy hangerőn gerjedés, és sistergés nélkül produkálni, akkor arra kíváncsi lennék!
Vagy küldje el valaki a Maiden, vagy a Metallica technikusainak emilcímét:)
Cső!
0

Elküldve: 2008. január 02. - 20:00:28

Sziasztok!

Itt találhattok sok eladó effektet:

link

A sorszám az ár is egyben, 3 nullával kiegészítve :-)

Üdv: Zoli
pappzoo@gmail.com
0

Elküldve: 2007. december 14. - 13:51:55

sziasztok.
tök amatőr vagyok,segitsetek!
letöltöttem a gitár rig 2-őt bedugom a gitárt és sehol semmi. milehet szerintetek a baj? kösz
0

Elküldve: 2007. december 04. - 16:36:56

Hello. most kaptam egy korg ax5g multieffekte. nagyon király. megtudjátok mondani hogy lehet nagyon zúzós trash metal vagy heavy metal hangzást csinálni?

persze akinek ilyenje volt vagy van az írjon ha lehet:)
köszi
0

#26 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 11

Elküldve: 2007. november 13. - 22:30:31

Illetve itt:

link

Szerintetek?
0

#27 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 11

Elküldve: 2007. november 13. - 08:13:24

De régen írtam ide!

Új eszközök, új diy, új hang:

link

Szerintetek? Vélemény?
0

Elküldve: 2007. október 12. - 07:52:08

effekt rovat? :D
adjatok nekem monnyuk micro synthi bass-t, meg monnyuk egy memoryment is :)
bár...ehx-ből elég sok jöhet...szóval?valaki akar szponzorálni? :D:D:D
0

Elküldve: 2007. október 09. - 14:50:49

Hát úgy, hogy a kompresszor, a pre fx, a ampsim, az eq a mod effektek, a delay és a reverb is külön effektnek számítanak. Magyarán az effektútba 8 féle dolgot tudsz bepakolni - persze virtuálisan.
0

Elküldve: 2007. október 09. - 13:34:39

Hello.nekem egy zoom G1-es multim van, és azt szeretném kérdezni, hogy akinek ilyen cucca van irja már meg, hogyan lehet több effektet egymásba rakni(azt írják max.8-at lehet.)de nekem nem sikerül.
Elöre is köszi, nagy segítség lenne.!
Az e-mailem-re irj.
0

Elküldve: 2007. október 09. - 13:32:00

Hello.nekem egy zoom G1-es multim van, és azt szeretném kérdezni, hogy akinek ilyen cucca van irja már meg, hogyan lehet több effektet egymásba rakni(azt írják max.8-at lehet.)de nekem nem sikerül.
Elöre is köszi, nagy segítség lenne.!
0

Elküldve: 2007. szeptember 30. - 20:23:54

Helló! Létezik olyan pedál, ami képes sztenderd hangolással úgy szólni, mintha hét húroson játtszanék anélkül, hogy műanyagnak tűnne? A haverom korg multijában volt hasonló, de az elég gyengén szólt.
0

Elküldve: 2007. augusztus 30. - 18:34:00

hasonló zenékben mozgok...azaz kinek mi a metalcore...személy szerint én elég szubkultúrális vonalban vagyok otthon...pl Himsa, Walls Of Jericho...amik ismertebbek:D
nekem tökéletesen megfelel az erőlködőm beépítettje...5150/II
de, ha pedál...V twint próbáltad?nekem tetszett...elég mesa-buzi vagyok...(bár dual rectora nem futotta:D)
0

Elküldve: 2007. augusztus 29. - 13:25:03

ja es most van egy digitech RP 80 am de nem naon szeretem a hanjat amugy jo kis cucc ha valakinek kell eladom :)
0

Elküldve: 2007. augusztus 29. - 13:23:04

hello en itt leginkabb a metalcore hangzasban szeretnek segitseget kerni most szeretnek vasarolni torzitot vagy multi efektet csak nem naon tom h ebben a stilusban mit erdemes venni?(erdekelnek torzito markak esetleg multiefektek amikbol a stilus aranylag kihozhato)
0

Elküldve: 2007. augusztus 29. - 09:39:02

Sziasztok!
Korg ax30g használtan kb mennyit ér?
0

Elküldve: 2007. augusztus 18. - 10:45:40

Nem kell hozzá különösebb cucc, csak gitár, torzító, erősítő, meg a pengető kezed hüvelykujja. Ez utóbbival kell rögtön a pengetés után fojtani.
0

Elküldve: 2007. augusztus 18. - 10:21:03

Hali!
Érdeklődnék, hogy ebben a videóban 2:10-nél elhallatszó "gitárvisítást", hogy lehet produkálni a hangszerből?Nekem csak egy egyszerű erősítőm és gitárom van kell ehhez esetleg más cucc is vagy ebből is ki lehet hozni egy technikával?
link
0

Elküldve: 2007. augusztus 16. - 17:21:18

Sziasztok

A szóló elején 1:20nál chorus effektet használ az illető? Nem igazán értek hozzá ezért kérdem...

link
0

Elküldve: 2007. augusztus 15. - 15:23:50

link
legjobb efektek és torzíók interneten keresztül is rendelhetők gazdaságos áron
0

Topik megosztása:

• 12 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3