Startlap fórum:: Effektek,torzítók - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 12 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Effektek,torzítók

• Csoport: Guests

Elküldve: 2007. augusztus 12. - 23:05:56

Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Szükségem lenne egy Korg Toneworks AX30g multi leírására. Ha valakinek van ilyen az legyen szives elküldeni nekem. Előre is nagyon köszönöm.
0

Elküldve: 2007. augusztus 12. - 21:47:00

csao kérdésem lene szeretnék wahot venni és vane gy ksi dilmám cry baby-t vegyek vagy morley bad horsyt mind2 tölvel megvalositha monden amit wahal szoktak meg h álitolag a cry baby kopik a morley meg nem h ez emnyire igaz nyilván ki probálom csak kiváncis avgok thx... elöre is
0

Elküldve: 2007. augusztus 03. - 12:28:49

a_tom!

nagyon köszönöm az infót!

Üdv,
Csabi
0

Elküldve: 2007. augusztus 03. - 10:07:14

Csak most látom, hogy ki és honnan vagy:). Ha kobozra kell, akkor problémásabb az ügy a pic-up miatt.
Egyébként inkább ajánlanám a GI 20-as interfészt, mert sokkal tágabb a felhasználás lehetősége. Hozzá egy XV 2020-as hangmodul - és kiváló a cucc.
0

Elküldve: 2007. augusztus 03. - 09:50:37

A Rolandnak van gitárszintetizátora, ami tud ilyet. Mindenképpen szükség van egy un. hexa pick-up-ra, ami húronként külön veszi le a jeleket. Ha ilyened van, akkor elég egy midi interfész is és akkor bármilyen szintit meghajthatsz vele.
0

Elküldve: 2007. augusztus 02. - 11:13:35

Hello!

Tud valaki olyanban segíteni, hogy elektromos vagy akusztikus gitárhoz keresek effektet, amiből más hangszer hangzásokat (pl: sitar, orgona, pánsíp stb...) tudok kihozni?
Létezhet ilyen? Vagy szinti effekteben vannak ezek meg?
0

Elküldve: 2007. augusztus 01. - 10:37:08

Digitech-et ne!
0

Elküldve: 2007. július 31. - 10:04:58

Köszi a_tom!

Majd megnézem.
0

Elküldve: 2007. július 30. - 22:23:11

Hello!
Effektet szeretnék venni és azt szeretném kérdezni, hogy ezek közül melyiket vegyem meg zoom g1-x, a korg ax-5g vagy a digitech rp-80?
0

Elküldve: 2007. július 29. - 14:36:00

Zoom G7. Nyugodtan nézd meg a többit is, de ez a legjobb. Kb. egy éves válogatás után ilyet vettem és ezt használom kb. 4 hónapja. A gyári pach-ek eléggé csicsásak, de ha ezeket elfelejtjük, mind a torzított, mind a tiszta hangszínei gyönyörűek. Mellesleg van benne egy 12ax7 csövecske, ami az egészet jól megbolondítja. Kiváló, csak ajánlani tudom.
0

Elküldve: 2007. július 29. - 13:22:48

Sziasztok!

Szeretnék venni egy új multi pedált 60-70ezer felett, de max 80ezerért. Nem tudnátok ajánlni egy megfelelőt? A pedál az AC\DC-hez hasonló, meg teljesen akusztikus zenéhez kellene. A segítséget előre is köszönöm.
0

Elküldve: 2007. július 14. - 16:39:23

Sziasztok!Remélem tudtok segíteni!Van egy Mesa V-Twin csöves előfok/torzítóm,tökéletes a cucc, a legjobb torzító amin valaha is játszottam!Azt hallottam ,hogy van benne (a dobozon belül) egy kis poti amin szabályozni lehet a torzítás mértékét.Bátor ember lévén szétszedtem illetve csak akartam -atombiztos.egyszerűen nem tudtam felnyitni(pedig műszerész volnék).Szóval ha ismeritek a cuccot és van valami tudás a birtokotokban ezzel kapcsolatban akkor legyetek szívesek jelezni!
kösz:öcskös
0

Elküldve: 2007. június 18. - 20:54:28

Ha a fülem nem csal, ebben van egy kis auto-filter, meg talán delay elég alacsony (~200ms) time beállítással.
0

Elküldve: 2007. június 18. - 08:55:18

Üdv!
Meg tudná valaki mondani, hogy milyen effektel lehet ilyen bugyborékoló hangot létrehozni? Ezt a hatást használja John Frusciante a Dani Californiába (RHCP) a 2:16- nál (itt hallható a legjobban). Választ előre köszönöm.
0

#55 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2007. június 16. - 09:04:56

na gondoltam rok, alég régen jártam ere, még a baszgitárforumon is elég régen aktívkodtam... nos nemsoká boldog tulajdonosa leszek egy BOSS DS-1 pedálnak... kőkemény 6ezer forintot leperkálok érte...mert ami eddig nálam volt visszakrült a gazdájához, meg a beépített torzítos kombóm is elkerült tőlem, és így csak egy 1 wattos erőstőn tudtam szólógitározni... DS-1 es mellett meg azért döntötem, mert basszgitárhozis nagyon fasza,(egyik haveromnak Marshall Jack Hammer torzítója van, de az basszgitárhoz rémálom használni, szólógitárhoznem oszz mondjuk...de nekem mindkettőhöz kell...) elég kemény torzítást tud, meg Overdrive-ot nem szeretem igazán....szal csak gondoltm írok...
0

Elküldve: 2007. június 13. - 21:58:46

BOSS GT-6 multieffekt eladó 75.000 Ft-ért (fix), vagy elcserélném egy ROLAND CUBE 60 kombóra. Budapest. Ide írj: horognyel@gmail.com
0

Elküldve: 2007. május 15. - 10:37:31

Én úgy szoktam csinálni, hogy ha valami nem jó először magamban keresem a hibát, aztán a cuccban. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy te rosszul játszanál, csak lehet, hogy teljesen más technikája van a barátodnak. De ha az ő cuccán úgy szólsz ahogy ő, akkor én először a potikat kezdeném el tekergetni. A gitáron állíts mindent középre, aztán amilyen EQ lehetőségeid vannak, ahhoz mérten próbáld meg beállítani (erősítő pedál ...)
Ha sehogy sem boldogulsz és nagyon idegesít, passzold el azt a pedált. Vagy lehet hogy a hangszedőidet nem szereti. Szóval szerintem állítgass a potikon és meglátod mi sül ki belőle :)
0

Elküldve: 2007. május 14. - 20:38:16

erről az uj Boss cuccról nem tutok valamit????az ME-20-as
0

Elküldve: 2007. május 14. - 20:35:38

CSáó mindenki!!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen effekteket vegyek...inkább ilyen redhot féle zenéket szeretek szóval a kisvasutas effektek ki vannak lőve...:Daz sok pénz lenne...vmi jó multit szeretnék olyan 40-50 körül max..nem tudtok vmit ajánlani?
0

Elküldve: 2007. május 13. - 16:53:23

Köszönöm a linket, bizonyára hasznomra lesz. Eredetileg magam is kispedálokban gondolkoztam, de akárhogy is számoltam, az elég sokban lenne. Viszont azt írtad, a kispedálokról kérdezhetek bármit. Nos én egy Peavey bandit 112-est használok a transtube szériából. Alapvetően tetszik a hangja, de ha 1ütt gyakorlunk a haverommal, akinek egy korg multija van, az Ő hangzása sokkal teltebb még a 60 w-os Harley bentonján is. Szerinted milyen pedált kéne rádugnom az effect loopba, hogy teltebb legyen a hangja? Vagy mindenképp másik torzító kéne?
0

Topik megosztása:

• 12 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.