Startlap fórum:: Nyomorultak - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 56 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Nyomorultak

#1 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 161

Elküldve: 2012. május 22. - 19:41:16

Üzenet megtekintéseIdézés: barney - Dátum: 2012. május 22. - 12:42:03

Gondoltam beillesztem ide is a beszámolómat, hátha érdekel valakit. Csak ne harapja le senki a fejem, ha nem értünk egyet. :)

Dehogynem érdekel minket! :))

Molnár Erikkel kapcsolatban hasonló a véleményem, ha nem lenne Szil...
A könyvet javaslom, nehéz falat, de nem olvasásra, hanem súlyra. :))
Szerintem Balogh Tímeával láthattad, mert a másik két Cosette a honlap szerint aznap nem játszott.
0

#2 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. május 22. - 19:33:09

Üzenet megtekintéseIdézés: scorpion81 - Dátum: 2012. május 22. - 09:04:14

Javítanám magam, mert kaptam egy kis segítséget a nevekben. Sajnos a miskolci színház honlapja nem volt pontos a szereposztásban. A márciusi Márius Keresztesi László volt, a május 20.-ai Eponine pedig Pataki Szilvia. :)

Sajnos valóban nem pontos a szereposztás, mentség, hogy ritka a többes szereposztás Miskolcon.
0

#3 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. május 22. - 19:28:52

Üzenet megtekintéseIdézés: scorpion81 - Dátum: 2012. május 22. - 07:58:28

Azonban érdekes, amit írsz, hogy nem tudsz Javertnek megbocsátani. Én úgy gondolom, hogy neki nincs mit megbocsátani. Tehát én elégtételt semmiképp nem érzek Javert halálánál. Sőt!

A megbocsátást úgy értettem, mivel Javert öngyilkos lesz, olyan, mintha el lenne simítva a tette, Valjaen üldözése. Nálam nincs elsimítva, tehát nincs bocsánat, mert van egy határ: leülte, többszörösen is, jó, nem kellett volna többször Valjeannak megszöknie, de leülte a büntetését. Javert egy életen át üldözi, majd rájön amire rájön, ugrik és el van intézve.
0

#4 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. május 22. - 19:27:59

Üzenet megtekintéseIdézés: scorpion81 - Dátum: 2012. május 22. - 07:58:28

Azonban érdekes, amit írsz, hogy nem tudsz Javertnek megbocsátani. Én úgy gondolom, hogy neki nincs mit megbocsátani. Tehát én elégtételt semmiképp nem érzek Javert halálánál. Sőt!

A megbocsátást úgy értettem, mivel Javert öngyilkos lesz, olyan, mintha el lenne simítva a tette, Valjaen üldözése. Nálam nincs elsimítva, tehát nincs bocsánat, mert van egy határ: leülte, többszörösen is, jó, nem kellett volna többször Valjeannak megszöknie, de leülte a büntetését. Javert egy életen át üldözi, majd rájön amire rájön, ugrik és el van intézve.

0

#5 Felhasználó nem aktív   barney 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 118

Elküldve: 2012. május 22. - 12:42:03

Gondoltam beillesztem ide is a beszámolómat, hátha érdekel valakit. Csak ne harapja le senki a fejem, ha nem értünk egyet. :)
2012.05.19.
"Már korábban is volt szerencsém a miskolci Nyomorultakhoz, egész pontosan a március másodikai premiert volt lehetőségem megnézni, így mostanra szereposztásilag már volt viszonyítási alapom.
A történetet nagyon szeretem, bár a könyvhöz még nem volt szerencsém az is be van tervezve, de a régi felvételt például többször is láttam. Erről nem is írnék olyan sokat, akinek tetszik, annak tetszik, akinek nem, nem, ezen nem lehet változtatni. Sokaktól hallottam viszont, hogy mennyire szegényes a díszlet. Tény, hogy például az Operettszínházhoz képest jóval visszafogottabb, de én örültem neki. Nem vonta el a figyelmem a színészekről az, hogy na most akkor a háttérben mi, hol és hogyan van. Szerintem tökéletesen elég volt a darabhoz. Pláne ehhez az előadáshoz egy giccses díszletet nem tudnék elképzelni. A jelmezek, a hangosítás, a világítás, mind-mind jók voltak, passzoltak, egy-egy baki nyilván becsúszott mind a hangosítók, mind a színészek részéről, de hát ez ezzel jár. :) Lássuk a szereplőket!
Jean Valjean szerepében újból Sasvári Sándort láthattam. Tudom, hogy kimerült volt, délelőtt lovas fellépése és versenye volt, késve indult meg Miskolcra is, így kivételesen nem vártam el tőle sok mindent. Van egy szint, amit mindig tökéletesen megüt, azzal bőven megelégedtem volna. Végül nem ez történt, ugyanis én még életemben nem láttam ilyen jól szerepelni, pedig már jó párszor volt hozzá szerencsém. Minden tökéletesen a helyén volt, mint márciusban, most is jól megríkatott :)
Javert szerepében Molnár Eriket tisztelhettük. Bántam, hogy nem egy Szabó P.-s előadásra tudtam elmenni, hisz már láttam Javertként és egy rossz szót nem tudnék róla szólni. Molnár Erik viszont felülmúlta várakozásaimat Méltó partnere Sasinak, bár a duetteknél azért néha erősen fülelnem kellett, hogy ki tudjam venni mit énekel. Összességében kellemesen csalódtam benne, de a Csillagoknál rettentően hiányzott Szil. :)
Hircsu Angelika játszotta Fantinet, márciusban nem vele láttam, így kíváncsi voltam ő hogyan teljesít és szerintem körülbelül egy szinten van Varga Andival. Legalábbis én mindkettejükkel meg voltam elégedve. Tény, hogy nála azért hihetőbb, hogy súlyos beteg, hisz jóval vékonyabb Andinál.
Eponine Szűcs Kinga volt. Sajnáltam, hogy nem Jancsó Dóra volt, ugyanis őt rettenetesen megkedveltem Ponineként. Kingát - mint később rájöttem - már láttam szerepelni, itt Győrbe játszott az Egri Csillagokba, így nem volt számomra ismeretlen. Hát... meg kell szokni, mit ne mondjak, mert mind az ének, mind a beszédhangja... hát... szavakkal megfogalmazhatatlan. Nekem nem lopta be magát a szívembe, de azért el tudnék nála rosszabbat is képzelni.
Cosettet nem tudom ki játszotta, aki tudja felvilágosíthatna. :) Ő sem volt rossz, de azért én várok még egy Vermes Timis előadásra, mert őt Egerben nagyon megszerettem.
Mariust Czuczor Dávid játszotta, akivel szemben szintén nem voltak nagy elvárásaim. Áron nem igazán tetszett márciusban, én Mariusnak egy határozott kiállású, férfias srácot képzelnék el, akinél tényleg elhiszi az ember, hogy Cosette egyből beleszeret. Ezt sajnos egyik fiú se adta meg nekem. Az Üres szék, üres asztal számomra döntő dal ebben a szerepben, ugyanis imádom, Dávidnál sajnos voltak hamiskás hangok. Nem mondom, hogy rossz, de még bőven van hova fejlődnie.
Thénardier szerepében Szirtes Gábor volt látható. Márciusban Bakai Lacival láttam, összehasonlítva ő jobb volt, viszont Szirtes Gáborral se volt sok bajom, jópofa volt, belecsempészett egy kis vidámságot ebbe a nehéz darabba. :)
Mindent összevetve biztosan megfogom nézni még egyszer-kétszer jövőre is (annak ellenére, hogy Győrből utazom fel... :D), mindenkinek ajánlom! :)"
0

#6 Felhasználó nem aktív   scorpion81 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 3.106

Elküldve: 2012. május 22. - 09:04:14

Üzenet megtekintéseIdézés: scorpion81 - Dátum: 2012. május 21. - 18:37:26

Nyomorultak 2012.05.20.

Tegnap ismét részese lehettem egy Nyomorultak előadásnak. Ismét mély emlékekkel távozhattam, de óhatatlanul összehasonlítgattam magamban az általam márciusban látott előadással. Az eredmény:

Kicsit nekem hiányzott Czuczor Dávid Mariusa és Szűcs Kinga Eponine-ja. Tudom, hogy őt sokan nem kedvelik a hangja miatt, de engem ő nyűgözött le. Számomra szép dallamosan énekelt és a színészi játéka meggyőzőbb volt. De ehhez talán kellett Dávid bájosan bohókás Mariusa. Valahogy nekem kettőjük között jobban működött a kémia, mint Sövegjártó Áron és Jancsó Dóra között. Dávidéknál már az első pillanattól éreztem a cinkos pajkosságot, ami Ponine és Marius között van. És akkor erre a kapocsra tudott épülni Eponine szerelme. Viszont Áronéknál úgy éreztem, mintha Marius, ha nem is szándékosan, de érzékelteti, hogy egy kaszttal feljebb van és Eponine "nem méltó" sem a figyelmére, sem a szerelmére. Míg Dávid Mariusa inkább csak szórakozott kisfiúságában nem veszi észre Ponine érzéseit. Nem is gondolja, hogy ő ezzel megbántja. Emiatt a kapocs miatt számomra hitelesebb és megrendítőbb is volt Eponine halála, mikor Marius elveszíti a legjobb barátját.
Számomra az a szál nagyon gyenge, hogy Mariust mi fogja meg Cosette-ben. Az utána következő összetartozás érzés - például, mikor egy "életen át tartó támaszként" öleli Marius Cosette-t apja halálánál - az már átjön, de maga a szerelembe esés pillanata nem. De hát ez nem olyan nagy baj, legyen ez az ő titkos kis pillanatuk. Ahogy a dal mondja: "Ne tudja senki, ne értse senki, hogy miért. Szeretni valakit valamiért."

Javítanám magam, mert kaptam egy kis segítséget a nevekben. Sajnos a miskolci színház honlapja nem volt pontos a szereposztásban. A márciusi Márius Keresztesi László volt, a május 20.-ai Eponine pedig Pataki Szilvia. :)

Szerkesztve scorpion81 által: 2012. május 22. - 09:04:46

0

#7 Felhasználó nem aktív   scorpion81 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. május 22. - 07:58:28

Üzenet megtekintéseIdézés: Titiána* - Dátum: 2012. május 21. - 19:10:12

Nekem is eszembe jutott Szilveszter Maximja az egyik korábbi előadásban, de nem azért, mert hasonlóságot fedeztem fel, ahogy Te írod, hanem pont azt, hogy elvileg lenne hasonlóság Javert és Maxim jellemében, mindkettő komor, dühös, csak a mának él, ugyanakkor Javert üldöz, Maxim üldözött az emlékektől, Javert gyötrődik, de csakis az elvei miatt, Valjean is gyötrődik a múltja miatt, tehát számomra lenne hasonlóság, de mégis homlokegyenest más a két szerep. És Javert-nek itt nem tudok megbocsátani, elégtételt érzek, amikor beugrik a folyóba, de Maximként mindenképpen, mert - akár a darrabot, filmet, regényt vesszük, kissé más a vége Rebeccának -, egyetértek vele, nem tartom bűnösnek.

Nem kifejezetten a hasonlóság miatt jutott eszembe Maxim. A két karakter valóban teljesen más. Javert világa fekete és fehér, neki csak jó és rossz létezik. Maxim nem ennyire kocka, bár kétségtelen, hogy egy elég szilárd erkölcsű, gondolkodású és tartású ember, egészen addig míg rá nem jön, hogy még egy ilyen elvekkel bíró ember is gyilkolhat. Valahol hasonlóság, hogy mind Javert, mind Maxim világnézete felborul egy előre megjósolhatatlan eseménytől. Hisz, ha megkérdezték volna tőlük, hogy Javert el fog-e engedni egy bűnözőt vagy Maxim meg fog-e gyilkolni egy embert, egy sziklaszilárd nem lett volna a válaszuk. Soha. De az élet nem ilyen. Azonban a gyötrődést másképp viselik. A fájdalom hasonló, ami a "Menj már!" kiáltásban érezhető, de a gondolkodásmódjuk különböző. Javert annyira elvakult az elveit illetően, hogy csak a halált tudja választani. Maxim viszont bizonyos mértékig átértékel. Bár tudja, hogy a szenvedés már örök osztályrésze marad - az a bizonyos "nem tudom" és a visszanézés a végén bizonyítja -, de mégis az életet választja, mert pillanatig megélt boldogságokban lehet része.

Azonban érdekes, amit írsz, hogy nem tudsz Javertnek megbocsátani. Én úgy gondolom, hogy neki nincs mit megbocsátani. Ő bizonyos elvek szerint élte az életét és még akkor sem követett volna el rosszat, ha letartóztatja Valjeant. Hisz ő egy rendőr, neki ez a kötelessége. Nem az ő dolga a mérlegelés, az a bíróság dolga lehet. Viszont mégis megteszi, hogy mérlegel. Mégis meglátja az embert Valjeanban és a legnagyobb önfeláldozást teszi meg azzal, hogy elengedi, mert elpusztítja Javert-t. Itt még nem fizikailag, az már csak a „ráadás”. Tehát én elégtételt semmiképp nem érzek Javert halálánál. Sőt!
Maximnál már egy sokkal érdekesebb dolog a megbocsátás. Ott azért vagyunk rá képesek, mert az embert nézzük Maximban. Hogy szinte jogos önvédelem volt, amit tett. Hogy Rebecca kiprovokálta. Hogy Maxim bünteti magát eléggé egy életen át, ehhez már nincs szükség a hatóságra. Azonban, ha csak a tényeket nézzük: Maxim gyilkolt. Feketén-fehéren. Elvileg nem bocsáthatnánk meg. Azonban, ahogy Javert is felfedezi, hogy a világ nem fekete és fehér, mi is ezt tesszük.

Írtad, hogy szerinted Eponine halála rendítette meg Javert-t, én ebben nem vagyok biztos - nyilván nem tudhatjuk, kinek van igaza, ha van egyáltalán -, ahogy ott áll Javert a barrikád tetején, épphogy azt mutatja nekem, hogy az ő keze is benne van abban, hogy a felkelők, a diákok Mariuson kívül mind meghaltak. Mintha ő dobta volna a gránátot vagy húzta meg utoljára a ravaszt. Nekem ez jut az eszembe, amikor Javert megjelenik a harc végén.

Abban igazad van, hogy Javert keze is benne van a felkelők halálában. Valóban olyan, mintha Eponine-t is ő maga ölte volna meg. És ha nem lett volna lekötözve és lehetősége lett volna saját kezűleg ölni, valószínűleg megtette volna. Azonban azután távozott volna és nem szemtanúja a haláltusának és annak, hogy milyen érzés ezt egy barátnak végignézni. Így lekötözve viszont nem volt választása. És azt gondolom, hogy ha még a közöny álarcát is próbálja felvenni – akár még saját magával is elhitetve ezt -, figyelembe véve a későbbi jellemfejődését, nem annyira érzéketlen, hogy ez ne érintse meg és ne épüljön belé. Akkor is, ha a történés pillanatában ennek még nincs is tudatában. És még mindig jobbnak tartom, hogy ha valaki a közöny álarcát veszi fel, miközben érez, mint az ellenkezőjét, hogy azt mutatja, hogy érez, miközben közönyös. Tehát nem ez az esemény fordítja át Javert-t gyökeresen, de ez a tapasztalat is szükséges hozzá.

A Rebecca és A nyomorultak gondolkoztatott el eddig elég sokszor, annyi mondanivalója van a darabnak, a daloknak, a szövegnek. Nem akarom összehasonlítani a többi musicallel, de vmi miatt ez a kettő az, ami mélyebben elgondolkoztat, ami nem szórakoztat, vagy ha mégis, máshogy.

Ez a két darab valóban nagyon elgondolkodtató, én is szeretek filozofálni róluk. :)

Szerkesztve scorpion81 által: 2012. május 22. - 08:05:17

0

#8 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. május 21. - 19:10:12

Nagyon örülök, hogy írtál az előadásról, olyan kevés beszámolót olvasni. :((

Akkor már ketten vagyunk Szűcs Kingával kapcsolatban, mert nekem is tetszik Szűcs Kinga játéka. A kiírás szerint máj. 31-én ő lesz Eponine, nagyon remélem, mert eddig egyszer láttam vele, a többi előadás Dórával volt, szeretnék már váltani. Dóra is szépen énekel, de nekem ő túl magas - cm-ben - ehhez a szerephez, mivel magas - jó, nem tehet róla -, ezért nem tűnik az ő Eponine-ja gyámoltalannal, védtelennek, Eponine haja sem tetszik vele. :(
Eponine nagy kedvencem a darabban, én is megsiratom a halálát, illetve megsirattam Kinga halálát, mert az övé meggyőzőbb volt.
Czuczor Dáviddal egyszer láttam, elég is volt, nekem kell, hogy hosszú hajú, diákképű legyen Márius, Dávid nem olyan. Eponine énekli is, hogy "tetszik a haja hogy megnőtt", vagy vmi ilyesmi, hát Dávid rövid frizurájához nem illik még a dal sem. :(

Javert szerepe elgondolkoztat, valóban a kettősség miatt, hogy képes egy olyan ember, akinek az élete a rendőrség, a bűnözők elfogása a cél, az élete értelme, ezt énekli is, végül elengedi a legnagyobb ellenségét. Éneklik is Valjeannal Fantine betegágyánál - remélem nem tévesztek vmit össze, hogy akár egy életen át, életük árán üldözni fogják egymást. És tényleg üldözték, életük végéig.
Még az jutott az eszembe Javert megbocsátásával kapcsolatban, hogy Valjean már másodszorra kapott megbocsátást, először a püspöktől, amikor neki adta a gyertyatartókat, holott látta, hogy ez az ember meglopta. Ő már akkor is látott vmit Valjeanban, ami később Javert arra késztette, hogy elengedje.

Nekem is eszembe jutott Szilveszter Maximja az egyik korábbi előadásban, de nem azért, mert hasonlóságot fedeztem fel, ahogy Te írod, hanem pont azt, hogy elvileg lenne hasonlóság Javert és Maxim jellemében, mindkettő komor, dühös, csak a mának él, ugyanakkor Javert üldöz, Maxim üldözött az emlékektől, Javert gyötrődik, de csakis az elvei miatt, Valjean is gyötrődik a múltja miatt, tehát számomra lenne hasonlóság, de mégis homlokegyenest más a két szerep. És Javert-nek itt nem tudok megbocsátani, elégtételt érzek, amikor beugrik a folyóba, de Maximként mindenképpen, mert - akár a darrabot, filmet, regényt vesszük, kissé más a vége Rebeccának -, egyetértek vele, nem tartom bűnösnek.

Írtad, hogy szerinted Eponine halála rendítette meg Javert-t, én ebben nem vagyok biztos - nyilván nem tudhatjuk, kinek van igaza, ha van egyáltalán -, ahogy ott áll Javert a barrikád tetején, épphogy azt mutatja nekem, hogy az ő keze is benne van abban, hogy a felkelők, a diákok Mariuson kívül mind meghaltak. Mintha ő dobta volna a gránátot vagy húzta meg utoljára a ravaszt. Nekem ez jut az eszembe, amikor Javert megjelenik a harc végén.

Az üres szék, üres asztal dalt is szemhomályos:(, a tudat, hogy Marius barátai meghaltak, csak ő maradt, a dalszöveg annyira megrendítő, a dalról nem is beszélve.

A Rebecca és A nyomorultak gondolkoztatott el eddig elég sokszor, annyi mondanivalója van a darabnak, a daloknak, a szövegnek. Nem akarom összehasonlítani a többi musicallel, de vmi miatt ez a kettő az, ami mélyebben elgondolkoztat, ami nem szórakoztat, vagy ha mégis, máshogy.

Várom már a 31-ét, még 24-én lesz egy előadás, remélem akkor is lesz élménybeszámoló, vki... :))
0

#9 Felhasználó nem aktív   scorpion81 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. május 21. - 18:37:26

Nyomorultak 2012.05.20.

Tegnap ismét részese lehettem egy Nyomorultak előadásnak. Ismét mély emlékekkel távozhattam, de óhatatlanul összehasonlítgattam magamban az általam márciusban látott előadással. Az eredmény:

Kicsit nekem hiányzott Czuczor Dávid Mariusa és Szűcs Kinga Eponine-ja. Tudom, hogy őt sokan nem kedvelik a hangja miatt, de engem ő nyűgözött le. Számomra szép dallamosan énekelt és a színészi játéka meggyőzőbb volt. De ehhez talán kellett Dávid bájosan bohókás Mariusa. Valahogy nekem kettőjük között jobban működött a kémia, mint Sövegjártó Áron és Jancsó Dóra között. Dávidéknál már az első pillanattól éreztem a cinkos pajkosságot, ami Ponine és Marius között van. És akkor erre a kapocsra tudott épülni Eponine szerelme. Viszont Áronéknál úgy éreztem, mintha Marius, ha nem is szándékosan, de érzékelteti, hogy egy kaszttal feljebb van és Eponine "nem méltó" sem a figyelmére, sem a szerelmére. Míg Dávid Mariusa inkább csak szórakozott kisfiúságában nem veszi észre Ponine érzéseit. Nem is gondolja, hogy ő ezzel megbántja. Emiatt a kapocs miatt számomra hitelesebb és megrendítőbb is volt Eponine halála, mikor Marius elveszíti a legjobb barátját.
Számomra az a szál nagyon gyenge, hogy Mariust mi fogja meg Cosette-ben. Az utána következő összetartozás érzés - például, mikor egy "életen át tartó támaszként" öleli Marius Cosette-t apja halálánál - az már átjön, de maga a szerelembe esés pillanata nem. De hát ez nem olyan nagy baj, legyen ez az ő titkos kis pillanatuk. Ahogy a dal mondja: "Ne tudja senki, ne értse senki, hogy miért. Szeretni valakit valamiért."

Zsolt Jean Valjeanja nagyon tetszett. Egész más mint Sasié. Sasi inkább a hős, a megmentő, az erős. Zsolt viszont lélekben küzdőbb, gyötrődőbb, atyaibb. Nagyon-nagyon tetszett tőle az Áldott légy. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez egy közös ima volt. A dal végén már szinte elcsöndesedett a hangja, lágyabbá vált, ahogy a lelke megkönnyebbült. Gyönyörű volt, tényleg.

Zsolt lélek-Valjeanja számomra leginkább a halála percében volt látható. Hogy bármennyire is várja már a halált, megváltást igazán Cosette közelsége, támasza ad neki a végső pillanatban. Sasvári Valjeanja ezt kicsit erősebben, szembenézőbben, bátrabban viseli. Mindkét Valjean tetszik, de Zsolté áll közelebb a szívemhez, mert ő engedi látni a belül dúló lelki viharokat, az emberi gyengeséget (nem rossz értelemben). Épp ezért, Jean Valjean halálpillanata tegnap nagyon mélyen érintett. A csontomig hatolt a fájdalom, mert elveszíteni valakit, aki ennyire csodás ember és ennyire a támaszod borzalmas érzés. Nem tudom van-e, lehet-e olyan pillanat, mikor az ember el tudja fogadni, és képes elengedni a szerettét. Mi kell ehhez? Egy olyan fokú önzetlenség, amivel én már nem rendelkezem?

Javert-t csak önmagával tudom összehasonlítani. Csak annyit tudok mondani, hogy ismét lenyűgözött. Egy kis szeletkét talán ismét felfedeztem belőle. A Csillagok gyönyörű volt. Minden rezdülésével simogatta a lelkem. De a leg-pillanat tegnap számomra még csak ezután következett. Javert lélekszaggató "Menjen már!" kiáltása volt, mikor a csatornában elengedi Valjeant. Hisz Javert szinte "tudathasadásos" állapota itt csúcsosodik ki, itt lesz számunkra látható. Én továbbra is úgy érzem, hogy Javert "emberré" válása abban a pillanatban indul, mikor szemtanúja Eponine halálának. Hisz itt testközelből szemtanúja egy olyan emberi kapcsolatnak, melyben neki a fegyelmezett életében sosem volt része. Én úgy érzem ez az esemény is egy tanulság számára, amit a szíve egy hátsó rekeszében elraktároz. Ezután pedig elfogadnia, hogy egy bűnöző ember, mi több jó ember kettéhasítja őt. A felelősségteljes rendőrből kihámozza az embert. Csak mivel ő eddig nem "emberként", csupán rendőrként élt, így nem tudja másként kezelni ezt a helyzetet. A"Menjen már!"-ról pedig egy tizedmásodpercre beugrott Maxim hasonló üvöltése Énre, mikor meglátja Rebecca ruhájában. Mint, aki szellemet lát és közben felszakít egy fájó sebet. Maxim Rebecca szellemét látja meg és közben a sajátját is. Azt az énjét, akit Rebecca keltett életre. Azt az énjét, akit Rebecca halálával együtt igyekezett eltemetni. Javert is szellemet lát. Ő is egy másik énjét. A kötelességszegő rendőrt, akinek egyetlen jótettével felborul a világa. Ő ezt a szellemet csak a saját halálával tudja eltüntetni.

Tehát a márciusi előadáshoz képest úgy éreztem, mintha egy másik előadást láttam volna, de nem bánom. Egy új nézőpontot adott, új érzéseket fedeztem fel.
Összességében tetszett ez a „felállás” is, csak más volt. A darabban továbbra is van néhány gyenge rész, mely számomra döcög egy kicsit, de a jelentős részek viszont ezt olyan elementáris erővel söprik el, hogy az ember mégis úgy távozik a színházból, hogy egy méterrel a föld fölött jár és csak jár az agya az átélteken.
3

#10 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. május 13. - 07:11:33

Ma láttam először Javert szerepében Cseh Antalt, már nagyon vártam az újabb szereplőt. Tetszett, amit láttam, hallottam. Ki szeretném emelni a CSillagok és a Javert öngyilkossága dalt, a dal negatív tartalma miatt mégis tetszett dal, az éneke, szépen, hangosan énekelte, átéléssel, nagy tapsot kapott tőlem.
0

#11 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. május 06. - 20:15:42

Egy vmi eszembe jutott a darabbal kapcsolatban. Lehetett volna egy olyan dal, amit Cosette és Eponine énekel, közösen, Mariusról. Olyan, egymással szemben álló. A darabban csak Eponine számára derült ki, hogy Cosette-tel együtt nőtt fel, Cosette nem jött rá, hogy Eponine-t ismeri.
0

#12 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. május 03. - 19:20:17

Köszi a leírást. Kétszer szeretném megnézni az előadást, az májusi utolsó előadás már biztos, még egyet keresek, hova menjünk. Figyelem a szereposztást, hátha valami változna, ne érjen meglepetés.
0

#13 Felhasználó nem aktív   Ravenlygirl 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 4.313

Elküldve: 2012. május 03. - 14:16:35

Üzenet megtekintéseIdézés: muhahaha - Dátum: 2012. május 03. - 13:37:43

Miskolcon van 9db diákbérlet
A fiataloknak is művelődni kell,bár azok az előadások tényleg"viccesek"

Sajnálom, ha "fiatalellenesnek" tűnt a hozzászólásom, nem annak szántam. (Vicces is lenne, én sem a nagyi kategória vagyok.) Teljesen egyetértek azzal, hogy a fiataloknak is művelődni kell. Ezért írtam, hogy fiatal gyerekeket, mert tényleg volt egy korosztály, akit nagyon úgy tűnt, hogy ez még nem köt le annyira. (Aztán voltak idősebbek, akikkel semmi gond nem volt.) Az megint egy másik kérdés, hogy a színházbajárásnak megvannak az íratlan szabályai, amit ilyen zsenge korban kéne elsajátítani, hogy ezekből a gyerekekből ne legyen később az a fajta irritáló néző, akitől itt a többség rendszeresen idegbajt kap előadásokon.
0

#14 Felhasználó nem aktív   muhahaha 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 3

Elküldve: 2012. május 03. - 13:37:43

Üzenet megtekintéseIdézés: Ravenlygirl - Dátum: 2012. május 03. - 12:08:37

Homonnay Zsolt, Szabó P. Szilveszter, Keresztesi László, Vermes Tímea, Jancsó Dóra.

Jó volt, de még jobb lett volna, ha nem visznek be olyan fiatal gyerekeket, akiket nem nagyon köt le még ez a darab, sóhajtozva szenvednek a legdrámaibb, legjobb részeknél, és jobban élvezik, hogy ellepi őket a füst. Emellett hangosan beszélgettek, és kész zsibvásár hangulat alakult ki, tönkrevágva ezzel az élményt a csatornajelenettől szinte az Üres szék, üres asztalig. De ez tényleg nem a színészeken múlt. :)

Viszont ki szeretném emelni Jancsó Dórát (aki mint hallom ráadásul betegség után tért vissza): az ő Eponinja Szűcs Kinga Disney verziója után maga volt a megváltás... Nekem ő nagyon belopta magát a szívembe jó pár miskolci kollégájával együtt (igazából azok vannak kevesebben, akikkel nem tudok megbékélni), és örülök, hogy ezáltal a csodálatos darab által őket is megismerhettem.

Miskolcon van 9db diákbérlet
A fiataloknak is művelődni kell,bár azok az előadások tényleg"viccesek"
0

#15 Felhasználó nem aktív   muhahaha 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2012. május 03. - 13:36:06

Üzenet megtekintéseIdézés: Titiána* - Dátum: 2012. május 02. - 23:04:12

Vkinek megvan a miskolci Nyomorultak március 14. és 16-i szereposztása? Ha igen, írjon már mailt, szeretnék kérdezni.

Azért kérdezz :)
0

#16 Felhasználó nem aktív   muhahaha 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2012. május 03. - 13:35:22

Üzenet megtekintéseIdézés: Titiána* - Dátum: 2012. május 02. - 23:04:12

Vkinek megvan a miskolci Nyomorultak március 14. és 16-i szereposztása? Ha igen, írjon már mailt, szeretnék kérdezni.

Van de előzőleg már leírták
0

#18 Felhasználó nem aktív   Ravenlygirl 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 4.313

Elküldve: 2012. május 03. - 12:08:37

Üzenet megtekintéseIdézés: Titiána* - Dátum: 2012. május 02. - 22:14:16

Aki volt a tegnapi, máj. 2-i előadáson, írjon már, hogy hogy tetszett, ki volt Jean Valjean, Javert, Marius, Cosette, Eponine.

Homonnay Zsolt, Szabó P. Szilveszter, Keresztesi László, Vermes Tímea, Jancsó Dóra.

Jó volt, de még jobb lett volna, ha nem visznek be olyan fiatal gyerekeket, akiket nem nagyon köt le még ez a darab, sóhajtozva szenvednek a legdrámaibb, legjobb részeknél, és jobban élvezik, hogy ellepi őket a füst. Emellett hangosan beszélgettek, és kész zsibvásár hangulat alakult ki, tönkrevágva ezzel az élményt a csatornajelenettől szinte az Üres szék, üres asztalig. De ez tényleg nem a színészeken múlt. :)

Viszont ki szeretném emelni Jancsó Dórát (aki mint hallom ráadásul betegség után tért vissza): az ő Eponinja Szűcs Kinga Disney verziója után maga volt a megváltás... Nekem ő nagyon belopta magát a szívembe jó pár miskolci kollégájával együtt (igazából azok vannak kevesebben, akikkel nem tudok megbékélni), és örülök, hogy ezáltal a csodálatos darab által őket is megismerhettem.
1

#19 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. május 02. - 23:04:12

0

#20 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. május 02. - 22:14:16

Aki volt a tegnapi, máj. 2-i előadáson, írjon már, hogy hogy tetszett, ki volt Jean Valjean, Javer, Marius, Cosette, Eponine.
0

#21 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. április 30. - 16:08:47

Van már májusi szereposztás az mnsz.eu oldalon.
0

Topik megosztása:

• 56 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó