Startlap fórum:: Nyomorultak - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 56 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Nyomorultak

#41 Felhasználó nem aktív   geliii... 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 4.892

Elküldve: 2012. április 29. - 16:21:29

Üzenet megtekintéseIdézés: ...Gabi... - Dátum: 2012. április 29. - 16:17:45

Sövegjártó Áron...szép hangú fiú...Kép

hehe! ...Apostol musical... ott is jó volt! :D
0

#42 Felhasználó nem aktív   kicsifalat 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 3.349

Elküldve: 2012. április 29. - 16:21:22

Üzenet megtekintéseIdézés: geliii... - Dátum: 2012. április 29. - 16:20:23

jah! Sövegjártó Áron - na, mi is őt láttuk... kellemes, mondjuk van egy enyhe beszédhibája (a susogóival kínlódik), de teljesen elbírta a szerep... :)
Cosette-t nem tudom, lehet, h akkor az vmi beugró volt...

köszi!

nem beugró, a többiek tudták ki ez.. de az a Boglárka se jobb, a probléma sajnos általános..
0

#43 Felhasználó nem aktív   geliii... 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. április 29. - 16:20:23

Üzenet megtekintéseIdézés: kicsifalat - Dátum: 2012. április 29. - 16:11:08

tudom, azt hiszem, Marius valami Áron volt, soproni, magas és nagyon jóképű, olyan hullámos barna haja van.. Cosette pedig nem a Balog Tímea volt és nem is az a Boglárka, de pont úgy nézett ki mint a Boglárka csak egy tízessel idősebben legalább.. valami Tímea talán..

jah! Sövegjártó Áron - na, mi is őt láttuk... kellemes, mondjuk van egy enyhe beszédhibája (a susogóival kínlódik), de teljesen elbírta a szerep... :)
Cosette-t nem tudom, lehet, h akkor az vmi beugró volt...

köszi!

0

#44 Felhasználó nem aktív   ...Gabi... 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 5.036

Elküldve: 2012. április 29. - 16:17:45

Sövegjártó Áron...szép hangú fiú...Kép

Üzenet megtekintéseIdézés: kicsifalat - Dátum: 2012. április 29. - 16:11:08

tudom, azt hiszem, Marius valami Áron volt, soproni, magas és nagyon jóképű, olyan hullámos barna haja van.. Cosette pedig nem a Balog Tímea volt és nem is az a Boglárka, de pont úgy nézett ki mint a Boglárka csak egy tízessel idősebben legalább.. valami Tímea talán..

0

#45 Felhasználó nem aktív   kicsifalat 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. április 29. - 16:11:08

Üzenet megtekintéseIdézés: geliii... - Dátum: 2012. április 29. - 15:42:51

klassz! köszi, nagyon jó volt olvasni, már ki vagyok éhezve egy miskolci Nyomorultakra! :)

mi nem Szűcs Kingával láttuk, de annyi szörnyedelmes kritikát olvastam már róla, h komolyan beáldoznék egy előadást, h saját füllel is meggyőződjem az alkalmatlanságáról!

Varga Andrea nekem meggyőző volt, annak ellenére, amit leírtál, és én is megállapítottam, h kicsattanó egészségnek örvendő munkáslánynak néz ki, de valahogy színészi játéka, és a csodálatos hangja feledtette velem a külsőségeket...

azt nem tudod, h ki volt Cosette?
és érdekelne még, h ki játszotta Mariust?

0

#46 Felhasználó nem aktív   geliii... 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. április 29. - 15:42:51

Üzenet megtekintéseIdézés: kicsifalat - Dátum: 2012. április 29. - 15:05:46

Összességében gratulálok a darabhoz, az egész csapatnak a munkához, nagyon tetszett. Mivel a darab két főszereplője tökéletes volt, a katarzis megvolt, köszönet Titusznak és Szilnek. Remélem ha máskor megyek sikerül jobb lányokat kifogni.

klassz! köszi, nagyon jó volt olvasni, már ki vagyok éhezve egy miskolci Nyomorultakra! :)

mi nem Szűcs Kingával láttuk, de annyi szörnyedelmes kritikát olvastam már róla, h komolyan beáldoznék egy előadást, h saját füllel is meggyőződjem az alkalmatlanságáról!

Varga Andrea nekem meggyőző volt, annak ellenére, amit leírtál, és én is megállapítottam, h kicsattanó egészségnek örvendő munkáslánynak néz ki, de valahogy színészi játéka, és a csodálatos hangja feledtette velem a külsőségeket...

azt nem tudod, h ki volt Cosette?
és érdekelne még, h ki játszotta Mariust?
0

#47 Felhasználó nem aktív   kicsifalat 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. április 29. - 15:05:46

Akkor egy kis beszámoló a tegnapi Nyomorultakról.
Összességében a darab nagyon tetszett, nyilván ez egy olyan remekmű, amit elég nehéz elrontani, másrészről szigorú szabályok kötik a rendezést, tehát minden előadás nagyon hasonló. Ez szinte megszólalásig olyan volt, mint a margitszigeti. Nekem elég volt a díszlet, nem kívántam volna többet, a ruhák jók voltak, az egész látványt és darabot úgy ahogy volt bármelyik fővárosi színházba át lehetne tenni, nem lenne hiányérzetem. A szereplőkkel voltak azért már gondok, de kezdjük a pozitívakkal. A darab összes férfi szereplője, beleértve a főszereplőket, mellékszereplőket, bárki aki megszólalt a színpadon remek volt, mindannyian mind hangban, mind látványban, korban kifogástalanok voltak. Szilveszter nem véletlenül vágyott erre a szerepre, én ilyen jónak még soha semmiben nem láttam pedig ő az nekem Lilla mellett egyedül akiről tudom, hogy bármit csinál az jó lesz, sosincs kétségem vele kapcsolatban. De ez a szerep valahogy még magához képest is kiváló volt, jó volt látni mennyire élvezi. Jean Valjean-ok közül nekem eddig Sasi volt az etalon, illetve Géza aki nekem a legeslegjobban tetszett. Picit féltem ettől a Titusztól, aki nekem ismeretlen, sajnáltam is h nem Sasi lesz de próbáltam pozitívan hozzá állni. Hát kb 2 perc után minden félelmem megszűnt, valami zseniális amit ez a pasi csinált. Már a kinézete is tökéletes, kifejezetten nagydarab, férfias, de mégis van benne egy olyan jóágos nagy maci kisugárzás, gond nélkül elhittem róla mind a börtönt, mind azt h ilyen jó és ennyit segít a darab során. Olyan könnyedséggel emelte fel Mariust, meg a szekeret, jó volt látni. A hangja is tökéletes, kiegyensúlyozott volt a teljesítménye, szépek a magas hangjai de a többség mégis egy mély férfias hang, erős, érdes, amit én annyira szeretek. Semmilyen feminin vonása nem volt, Istennek hála. És hát én nem sokat sírok, de a végén potyogtak a könnyeim, nagyon megható volt. Elhittem a fiatal korát is, fiatal is mert 31-32 körüli, de az öregedése is teljesen hiteles volt, nem volt olyan maszk hatása az egésznek. Nagyon-nagyon szép teljesítményt nyújtott, nem biztos h ezek után Sasit akarom legközelebb, inkább őt. Fellépett az első helyre Géza mellé :) Marius is nagyon jó volt, helyes, jóképű, a nyálas szépfiú határán de mégse volt nyálas, tetszett :) Számomra meglepő volt, h ennyire sok erős férfit szedtek össze erre a darabra, sokan helyiek, sokan importok, mindenesetre nem az az érzésem volt, h azokkal oldották meg a darabot akik voltak, hanem h minden szerepre megtalálták a tökéletes szereplőket és ez hatalmas dolog egy vidéki színháznál.
Sajnos a női szereplőknél megjött ez a hiányérzet. Nem tudom megérteni, nem csak náluk, már az Opiban is ez volt a gondom meg sok helyen még, h ekkora gondot fordítanak a férfi szereplők tökéletes kiválasztására a nőkre miért nem?? vagy ennyire rosszak lennének a női színésznők, h nincs jobb?? szeretném nem ezt hinni..
Kezdjük kicsi Cosettel,a kivel a legkevesebb gond volt, mondjuk már nem gyereklány, inkább kamasz, ha kisfiúban találtak olyan 7-8 évese lányban nem tudom miért nem lehetett, de mondjuk még elment. Határeset, mert elég fejlettnek néz ki, egy év múlva már nem fér bele ebbe a szerepbe.
Fantine: a színésznőnek, azt hiszem Varga Andrea de ebben nem vagyok biztos, csodaszép hangja volt, ha becsuktam a szemem semmi gondom nem is volt. Viszont ha kinyitottam igen, nekem ő is egy picit idős volt, olyan negyvenesnek néztem, miközben ugye gyereklányként szült és van egy 11-12 körüli gyereke tehát 30 alattinak kellene lennie, nem egy ilyen kb Náray korúnak kinézőnek. A másik gondom pedig, h egy beteg asszonyt játszik, aki éhezik és haldoklik, ehhez képest hát túl jó húsban volt, dundika volt és sokkal inkább egy erőtől kicsattanó munkáslánynak néztem mint egy haldokló éhezőnek. Nekem Koós Réka fehér haja, bőre és soványsága sokkal jobban elhitte, h ez a nő mindjárt meghal, olyan betegnek nézett ki. Ő pedig túl egészségesnek. Ha becsuktam a szemem minden ok volt, de kinyitva nem azt láttam, akit meg akart jeleníteni. És nekem az érzelmek se jöttek annyira át. De még egyébknt ő volt a legjobb a lányok közül.
Eponine: az egyik kedvenc szerepem, hát amit Szűcs Kinga csinált vele arra nibcsenek szavak. Ő pont az ellentéte Fantinnak, ránézésre tökéletes Eponine, csak könyörgöm ne szólaljon meg. Nem tudom elképzelni ki volt az az ember, aki neki szerepet adott, de ott irtó nagy gondok lehetnek. Nincs az a szerep a földön, amit ezzel a hanggal el lehetne játszani, talán a Minnie egér. Mintha egy hangtorzítóból szólna, a saját paródiája komolyan, selypít és végtelenül hamis is. Semmi orgánuma, aki hallotta mind egyetértett ebben, ő nem a szimplán nem tetszik kategória, hanem vállalhatatlan. És sose bocsájtom meg neki, h meggyalázta a musicalirodalom legszebb dalát, a Senkim márt, szöveget tévesztett, hamis volt és há ez a hang, egyszerűen katasztrófa. Azt mondták a többiek, h vannak jobb Eponine-k, akkor őt jó lenne hanyagolni, mert lejáratja az eglsz darabot. Ő lenne az, akit a tehetségkutatóba a nevessünk rajta blokkba vágnának be, egyszerűen vállalhatatlan amit csinál.
Cosette: egy rém unalmas szerep, sokat nem is lehet és kell belőle kihozni, keveset énekel tehát nem egy akkora nagy dolog lenne megfelelő lányt találni. Itt 2 kritérium kell csak, szoprán legyen és fiatal. Cosette egy 18-20 körüli fiatal első szerelmes lány, ehhez képest tegnap a színpadon egy legalább 40 éves ráncos, elhízott nőt láttunk. Úgy néztek ki Mariussal, mintha az anyja lenne és Jean Valjean felesége, nem a fogadott lánya. A végén az esküvői jelenetnél már groteszk volt ez a különbség. Azt gondolom ez elfogadhatatlan. Szirtes anno azt mondta mikor a Fantomot bemutatták, h bizony ha nem talál 20 év körüli fiatal vékony szép szopránokat ezt a darabot nem lehet bemutatni. Ugyanez a Nyomorultakra is igaz. Nem hiszem el, h nem lehet találni olyat, aki azt a 2 dalt elénekli, csak keresni kellene. Tök mindegy hny éveset,de ha ránézek egy lányt lásak, ne egy ráncosodó asszonyt, aki min dupla annyi idős, mint Marius. Minden hatást elrontott, nem is értem azt aki válogatja őket, h mire gondol.

Összességében gratulálok a darabhoz, az egész csapatnak a munkához, nagyon tetszett. Mivel a darab két főszereplője tökéletes volt, a katarzis megvolt, köszönet Titusznak és Szilnek. Remélem ha máskor megyek sikerül jobb lányokat kifogni.
2

#48 Felhasználó nem aktív   kicsifalat 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. április 27. - 22:53:00

én írok majd a holnapról, de komoly fenntartásaim vannak.. főleg egy szereplő miatt, de majd megpróbálok befogadó lenni.. nálam eddig a Géza-Miller Zoli féle margitszigeti nyomorultak vezet, majd meglátjuk...
0

#49 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 161

Elküldve: 2012. április 27. - 22:15:53

Aki látta a mai és a majd a holnapi miskolci előadást, írja már meg, hogy tetszett, kíváncsi vagyok.
0

#50 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. április 23. - 18:42:06

Mindenképpen javaslom Zsoltival. Amikor egymás ellen énekelnek, amikor Fantine betegágyánál állnak, ezt emelném ki, Javert szemében ott a gyűlölet, Jean Valjean szemében, hangjában pedig a kérés, ami a dal közepén átváltozik követeléssé. Majd amikor összeugranak, Javert - Szilveszter - a földre kerül, Jean Valjen pedig elejti Javert botját, akkor van egy pillanat, mintha szíve szerint eltángálná vele, de nem teheti, mert ő is ember.

Üzenet megtekintéseIdézés: fermona - Dátum: 2012. április 23. - 14:54:29

videót látván nagyon fel keltette az érdeklődésemet Jean Valjeanként, de 27.-én pont nem Ő fogja játszani. Sebaj, amint hallottam jó darabig futni fog a musical, majd beszervezek egy H.ZS.- SZPSZ szereposztást! Csak Szlovákiából nem éppen bonyolult mentes a közlekedés. :mellow:

0

#51 Felhasználó nem aktív   fermona 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 10

Elküldve: 2012. április 23. - 14:54:29

Üzenet megtekintéseIdézés: Titiána* - Dátum: 2012. április 23. - 11:06:43

Szilveszter és Zsolti megemlíti a miskolci előadást.

Ilyet kimondani, hogy Enjoras szerepét nem kedvelte. :( És ha vki ott kedvelte meg? Bár nem láttam az előadást, a port.hu oldalon néztem utána, hol is játszotta Enjoras szerepét.
Nekem Enjoras van annyira fontos, mint Mariusé. Benne is megvan az a tűz, az az elhivatottság, mint Javerben, szerintem ők hasonló habitusúak, csak nem egy oldalon állnka. Zsoltinak igaza van, hogy a darabban mindenkinek igaza van, Javernek is, hiszen ő a törvény, neki a törvény szerint kell cselekednie. Mivel a elengedi Jean Valjeant, vagyis alulmaradt a törvénnyel szemben, lépnie kell, a Szajnába. Tehát újra igaza van, amit a cselekedetével vált ki.

Enjoras és a diákok barrikád dalait nem tudom kihagyni, és ezt nem kedvelte Zsolti. :(( Sajnálom, nekem a kedvenc dalok között van.

Abban igaza van Zsoltinak, hogy Cosette-nek nemsok dala van, Eponine szerepét jobban kedvelem, a dalai is sokkal szebbek, szerintem ő jelentősebb szereplő, mint Cosette, függetlenül attól, hogy Marius Cosettet választja.

Eponine karakterét én is jobban csípem, mint Cosettét.

Tök ari, ahogy "kiparodizálja" egyik másik Nyomorultak szereplőt az interjúban Zsolt. :D E videót látván nagyon fel keltette az érdeklődésemet Jean Valjeanként, de 27.-én pont nem Ő fogja játszani. Sebaj, amint hallottam jó darabig futni fog a musical, majd beszervezek egy H.ZS.- SZPSZ szereposztást! Csak Szlovákiából nem éppen bonyolult mentes a közlekedés. :mellow:

Szerkesztve fermona által: 2012. április 23. - 15:05:57

0

#52 Felhasználó nem aktív   banyi 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 3.713

Elküldve: 2012. április 23. - 12:33:53

Üzenet megtekintéseIdézés: Titiána* - Dátum: 2012. április 23. - 11:06:43

Ilyet kimondani, hogy Enjoras szerepét nem kedvelte. :(

Valamiért JVJ karaktere jobban megfogta már akkoris. Ezt Zsoltnál is leírtam már, hogy mi lehet ennek az oka. :) Összetettebb, nem csak maga a karakter, hanem az egész kapcsolatrendszere is. :)
0

#53 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. április 23. - 11:06:43

Szilveszter és Zsolti megemlíti a miskolci előadást.

Ilyet kimondani, hogy Enjoras szerepét nem kedvelte. :( És ha vki ott kedvelte meg? Bár nem láttam az előadást, a port.hu oldalon néztem utána, hol is játszotta Enjoras szerepét.
Nekem Enjoras van annyira fontos, mint Mariusé. Benne is megvan az a tűz, az az elhivatottság, mint Javerben, szerintem ők hasonló habitusúak, csak nem egy oldalon állnka. Zsoltinak igaza van, hogy a darabban mindenkinek igaza van, Javernek is, hiszen ő a törvény, neki a törvény szerint kell cselekednie. Mivel a elengedi Jean Valjeant, vagyis alulmaradt a törvénnyel szemben, lépnie kell, a Szajnába. Tehát újra igaza van, amit a cselekedetével vált ki.

Enjoras és a diákok barrikád dalait nem tudom kihagyni, és ezt nem kedvelte Zsolti. :(( Sajnálom, nekem a kedvenc dalok között van.

Abban igaza van Zsoltinak, hogy Cosette-nek nemsok dala van, Eponine szerepét jobban kedvelem, a dalai is sokkal szebbek, szerintem ő jelentősebb szereplő, mint Cosette, függetlenül attól, hogy Marius Cosettet választja.
0

#54 Felhasználó nem aktív   fermona 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2012. április 22. - 18:38:34

Bocsi, nem tudom, miért raktba be 2x.
0

#55 Felhasználó nem aktív   fermona 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2012. április 22. - 18:36:39

Üzenet megtekintéseIdézés: Titiána* - Dátum: 2012. április 22. - 17:34:47

Én írtam pár napja, hogy Zsoltival láttam A nyomorultakat, néhány hsz-sal lejjebb olvashatod is, ezt keresd:
Elküldve: 2012. április 17. - 18:24:12

Csak ismételném magam, inkább ott olvasd el, én csak javasolni tudom, hogy ne hagyd ki. :)

Igen, olvastam. :) Mondjuk nem lenne ellenemre, ha Ő játszaná, mert kíváncsi vagyok rá Valjeanként, de pl. Halálnak nagyon kiábrándító sztem, bár csak felvételről láttam. Lehet, májusban is beiktatok egy előadást, és majd megpróbálok Homonnay-Szabó P. szereposztást kifogni!

Szerkesztve fermona által: 2012. április 22. - 18:46:25

0

#56 Felhasználó nem aktív   fermona 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2012. április 22. - 18:36:39

Üzenet megtekintéseIdézés: Titiána* - Dátum: 2012. április 22. - 17:34:47

Én írtam pár napja, hogy Zsoltival láttam A nyomorultakat, néhány hsz-sal lejjebb olvashatod is, ezt keresd:

Csak ismételném magam, inkább ott olvasd el, én csak javasolni tudom, hogy ne hagyd ki. :)

Igen, olvastam. :) Mondjuk nem lenne ellenemre, ha Ő játszaná, mert kíváncsi vagyok rá, de pl. Halálként nagyon kiábrándító sztem, bár csak felvételen láttam. Lehet, májusban is beiktatok egy előadást, és majd megpróbálok Homonnay-Szabó P. szereposztást kifogni!
0

#57 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. április 22. - 17:35:40

Véletlenül fedeztem fel, hgoy van a miskolci előadáshoz is egy topic, Nyomorultak musical - Miskolc címmel. Írjunk inkább oda?
0

#58 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. április 22. - 17:34:47

Üzenet megtekintéseIdézés: fermona - Dátum: 2012. április 22. - 13:08:55

Én Homonnayt annyira nem csípem, irritál a hangja. Bár állítólag Jean Valjeanként nagyon jó!

0

#59 Felhasználó nem aktív   Titiána* 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. április 22. - 17:33:36

Köszönöm!

ű

Üzenet megtekintéseIdézés: reandry - Dátum: 2012. április 21. - 22:04:58

Jean Valjean - Homonnay Zsolt
Javert - Cseh Antal
Eponine - Pataki Szilvia
Marius - Keresztesi László

0

#60 Felhasználó nem aktív   fermona 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2012. április 22. - 13:12:02

Üzenet megtekintéseIdézés: kicsifalat - Dátum: 2012. április 22. - 12:23:59

irigykedem... és sajnálom h 28.-án nem :(

Mindenki 28.-án megy? :mellow:

Azt nem tudjátok, hogy előadás után van lehetőség elcsípni a színészeket, (konkrétan Szabó P. Szilveszterre gondolok) ha várni is kellene 1-2 órát? Bár gondolom, egyszer csak kijönnek a színházból! ;)

Szerkesztve fermona által: 2012. április 22. - 13:14:46

0

Topik megosztása:

• 56 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.