Startlap fórum:: Balkezes gitárok, gitárosok, alkatrészek - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Balkezes gitárok, gitárosok, alkatrészek

• Csoport: Guests

Elküldve: 2005. szeptember 20. - 19:24:58

Egy éve árulom és még nem ment el. 2-3 jelentkező volt. Lehet talán egy kicsit sokat kérek. Láttam hogy USA standeard stratót jobbkezest árultak 150e ft-ért. Bár a balos mindig több egy picivel mondjuk20 e ft-al az 170e ft, de én telerakattam a gityómat mindenféle extrákkal, PRS satus kulcsok, grafit alkatrészek, zseniális zajtalan pickupok, újra van bundozva, szóval ez legalább 100e ft de inkább több, egy komoly jelentkezőnek 230-ig hajlandó lennék lemenni, de ennél olcsóbban soha nem adnám, nekem ennél többet ér. Gondolj bele mielőtt megnyertem volna az újat úgy éltem az életem 11 éve azzal a stratóval hogy minden munkámat azzal csináltam. Létfontosságú volt hogy minden szempontból tökéletes legyen. Pont a verseny előtt bundoztattam. A hangszer tökéletes, de nagyon nehéz eladni ilyen árban egy balkezes gitárt. Úgy is mondhatnám lehetetlen. Akkor viszont humbuckeresre átalakíttatom és akkor lesz egy single coilos és egy humbuckeres stratóm.
0

Elküldve: 2005. szeptember 20. - 08:38:13

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de gond eladni egy balkezes stratót?
0

Elküldve: 2005. szeptember 19. - 16:51:08

Köszönöm a tippet, de 11 évvel ezelőtt eldöntöttem hogy nem veszek többé jobbkezes hangszert. Egyébként van lehetőségem az USA-ból hozatni 130e ft-ért ilyen gityót újonnan, csak nem biztos hogy eltudom adni időben a stratóm amiből ezt a jazzgitárt szeretném megvenni. Ugyani sott sincs már mindenütt...harc az idővel, yeah
0

Elküldve: 2005. szeptember 19. - 11:28:56

mamapacinak:

van egy eladó joe pass modell-viszont jobb kezes.
lehet hogy már találkoztál a hirdetéssel, egy tel. számot viszont ide teszek (Tel.: 70/310-9401), hátha érdekel. állítólag "kitűnő állapot, keménytok" 145E huf.
lehet hogy kompromisszumokat kell kötnöd-egy áthúrozás formájában?
sok sikert mindenesetre:)
0

Elküldve: 2005. szeptember 18. - 21:01:51

ezzel sajnos megint nem segítettem semmit, de legalább megosztottam újabb értelemdús agyszüleményemet a nagyérdeművel
tudom, nem mondtam senkinek semmi újat, ezt gondolom mindenki tudta eddig is, de mégis kiárasztottam kicsiny világunkra elmés eszmefuttatásomat(mindenki örömére)

na jó...befejeztem, eh-eh :DDDD

ps.: bocsi ;)
0

Elküldve: 2005. szeptember 18. - 20:56:57

hát balos cumókban nem vagyok annyira otthon, de ez tényleg elég szörnyű, h nincsen ilyen hangszer!tehát most akkor vagy gyűjtögetés tovább, vagy marad a Hendrixes megoldás, az áthúrozás...de ez nem igazán alkalmazható a potik, meg a tremoló miatt...vagy, ha más nem, azt is átalakítani(ami megintcsak pénz, ha nem hómméd csinálod)

én ugyan nem a jazz hangzáshoz választok gityót, de tudom, miről beszélsz.(többek közt ezért is próbálkoznék jövőre a hangszerész szakkal...)
amúgy az elektronika még nem is gáz, ha jó a faanyag, mert azt lehet cserélni, de ha valamilyen alapvető összetevővel van gond, mint pl maga a fa, a nyak, ilyesmi, az azért zűrösebb...
ugyan minden gyógyítható valamilyen módon, de nem egy olcsó mulatság...
0

Elküldve: 2005. szeptember 18. - 20:45:19

jaja..már említettem párszor, de most is idevág a már-már legendás mondat, amit gyakran ismételgetünk:
KÉZBEN A SOUND!!
talán nagy szavak, de milyen igaz* :)))

*: már, ha a hangszer megfelel a már említett minimális követelményeknek :)
0

Elküldve: 2005. szeptember 18. - 14:02:42

Az a helyzet hogy egyrészről nekem is az a véleményem hogy egy minimális szintnek meg kell felelnie a hangszernek és onnan már mindenféle professzionális célra alkalmas a hangszer. De hogy ennek hol az alsó határa az tipusonként változik. Pl. 120e ft-ért ha veszel egy japán fernandes stratót, az mindenféle professzionális célra alkalmas: jó faanyag, elektronka, és korrektül van összerakva. De jazzgitárban pl már feljebb kell menni az árban ha nem akarod 3 éveként bundoztatni, és potikat lecserélni, vagy 5 évenként a hangolókulcsot. Arról már ne is beszélve hogy a nyak is maradjon időtálló. Szóval az én problémám az hogy balkezesben jazzgitár nincs ami professzionális célra alkalmas és 300e ft alatt van. Ez gáz.
0

Elküldve: 2005. szeptember 18. - 10:24:19

szóval az említett cimborám sokadik hangszerét vette meg a múlt héten. egy squaiert.35ér'.sok mindenre kitértünk a néhol beszélgetés, néhol vitázás során, és tanulságos illetve megerősítő-jellegű volt számomra a végkövetkeztetés miszerint lehet, hogy a sound fontos, és egy magára valamit is adó zenész ismertetőjele, de elsőbséget élvez mindenek felett a képesség, és a tudás. na és a zenéhez való viszonyulás. nem akarok hangzatos szavakkal dobálózni, de pl. alázatosság. természetesen a zene iránt.

és a nap kérdése:
lehet, hogy többet ér ma egy aránylag olcsó, de elfogadhatóan pontos-kényelmes hangszer meg némi digitális segítség (egy jobb gép, zeneszerkesztő-szoftverek, midi, esetleg egy keverő stb. 300ból, mint egy soundos gityó +egy méregdrága etalon-fej-láda konfig 350ért?
izlések és pofonok.közhely.
0

Elküldve: 2005. szeptember 18. - 09:58:06

látom doome kapisgálod a dolgokat,
téged meg, kedves vérszívó meg hadd ne reagáljalak le...
főleg hogy nem személyed elleni támadásnak szántam szösszenésnyi véleményemet a powerstate.hu-ról.
meg a vorsonokról.
hogy segíteni akarsz az szép dolog, de csak akkor teheted ezt nyugodt szívvel, ha az információ amit adsz, a helyén van. ergo, ha vki 2-3száz ezer körül keres jazz-gitárt, ismétlem JAZZGITÁRT, annak nem ajánlunk max 150ér' vorsont.
szerintem.(és ez nem az rtlklubos szerintem volt)

doomenak meg annyit, hogy a sound szerintem is fontos, ellenben tegnap éjjel- ma hajnalban igen érdekes beszélgetést folytattam egy régi zenész-cimbimmel.
a következőkben kifejtem.
0

Elküldve: 2005. szeptember 18. - 06:20:31

no igen...ezért nem kell eldorádóba menni...
draki, az a helyzet, h ha még nem ismered a hangszerboltokat és a hangszereket, addig nem tudsz igazán normális képet alkotni magadban a dolgokról.
minden valamire való gitáros egy idő után elkezdi "keresni a hangot"...ez még nem ebben a fázisban fog történni, ahol most vagy, mert ilyenkor még nem hallasz sok különbséget egy rétegelt lemezes akármi, meg egy hangszer között!
ezt rohadtul nem bántásból írtam, de biztos vagyok benne, h mamapaci álma nem egy vorson :)))
bár nem ismerem személyesen, de biztos vagyok benne, hogy abból már rég kinőtt, hehe ;)
0

Elküldve: 2005. szeptember 17. - 20:31:03

háát nme tom szerintem nem rosz meg én azért inkááb halgatok azokra akik tényleg értenek hozzá mit egy köcsög szotol beszarjak hogy mi van rá irva a fajére persze én nem azt mondtam hogy profi meg mindnem de apszolult nem rosz sok márkánál jobb föleg pénzarányosan meg én amugyse vagyok burzsuj szal nekem megteszik de pl elmentem eldorádoba és azt a nminöséget emilyen az én gitárom ami vorson ott 20 ezerel drágában árusitják és nem kell orbitális külömbségeeklt fizetni azért mert balkezes szal apszolulut nem érdemes lehuzni mert én nme tom neked milyen van igazán nem is érdekel én csak segiteni akartam szal rohadjál meg:)
0

Elküldve: 2005. szeptember 17. - 18:48:37

kedves Drakula,
csak nem a Vorson-okra gondoltál???!!!
ha tüzelőt akarnék venni télre inkább
kimegyek valami fatelepre...:))))))
0

Elküldve: 2005. szeptember 17. - 17:41:06

yah és aniy hogy az árak is elérhetök 150 ezer ft nél nincs drágább de za már a a teteje
0

Elküldve: 2005. szeptember 17. - 17:39:54

helo én is egy balkezes gitározásal probálkozo egyén vagyok nekem is meggyült csunyán a a bajom mire szerztem egy épkézláb balost , de tudok egy nahyon jo helyet ahol olcson vanak és minöségiek a raktárba viszonyleg sok balos gityo van és ha rendelni szertnél az is megoldhato az ára egy jobkezes gitár ugyan az a modell közt csak egy ezres külömbség van szal megéri ha rendeled ako is csak egy ezeresel lesz drágább szerintem minden féle modell van érdemes megnézni a www.powerstate.hu tényleg nem rossz dolgok vanak és ha ezel tudtanm segiteni akor nagyon szivesen :)
0

Elküldve: 2005. szeptember 16. - 19:01:28

Rögtön feltenném a költői kérdést, nekem ugyanis ált tapasztalatom hogy ha összevetjük a különböző féle gityókat, talán nylonhúros cutaway-t lehet a legnehezebben kapni. Van vki aki tud erről többet? Én csak a Carvin-ról tudok ami 300e ft alatt van. Azután már csak a Guild van de az megfizethetetlen.
Illetve legnagyobb szívfájdalmamra egyetlen jazzgitár volt balos 200e alatt az epiphone Joe Pass emperorII de már leálltak a gyártásával, egyedül az usából lehetne szerezni ha van még vhol raktáron. Utána már csak csillagászati összegekért van balos jazz gitár. 2-3száz e ft körül egyáltalán nem találtam balos jazz gitárt. Tud erről vki vmit?
0

Elküldve: 2005. szeptember 16. - 18:56:58

Itt lehet kérdezgetni egymást, és információt cserélni a balkezes hangszerekről és alkatrészekről, ill., a tanulással kapcsolatos esetleges nehézségekről, illetve mindenről ami a balos gitározással kapcsolatos
0

Topik megosztása:

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó