Milyen gitárt vegyünk?
Elküldve: 2009. október 22. - 22:32:03
Elméletileg az elmélet egyezik a gyakorlattal, gyakorlatilag nem... :-)
10 Watt az meglepően hangos tud lenni (természetesen gyakorláson kívül nem elég másra, próbára-fellépésre főleg nem)...
Az erősítőt ki lehet hagyni és alternatív megoldás lehet számítógépre kötni a hangszert és egy programot használni erősítő helyett, illetve magába az erősítőbe is lehet általában fülhallgatót dugni, így el lehet kerülni a szomszédok haragját. Meg persze le lehet tekerni a hangerőt, nem kell üvöltenie a hangszernek állandóan... :-)
Borzalmasan olcsó a szett, én tuti nem venném meg...
Egy jó hangszer megvétele egy kezdőnek is igen fontos. Ugyanis egy silány hangszerrel csak a gond van, nem tartja a hangolást, kényelmetlen, elmászik a nyak, nem lehet beállítani, szakítja a húrokat, stb, stb... Így hamar elmegy a kezdő zenész kedve és lehet, hogy egy életre megutálja a zenélést. "Mellesleg" így a silány hangszerre szánt pénz is kárba vész. (Egy 30 ezres gitárt max 15 ezerért tudsz eladni egy másik "baleknak".) Ezért mindig elmondom, hogy érdemes várni még egy-két hónapot, vagy akár fél évet is, míg összeszed az ember annyi pénzt, hogy:
-tudjon venni egy rendes hangszert (kb 50 ezer forintnál meghúzva a minimum határát.)
-egy kis gyakorlókombóval (mondjuk 20 ezer.)
-tartozékokat (heveder, egy-két garnitúra húr, egy adag pengető) (5 ezer.)
-illetve legalább 10 tanórára elég pénz egy gitártanárnál. (15-25 ezer.)
Ha ezek mind adottak, akkor a kezdés tökéletes. Persze ez csak álom, ilyen kezdővel még nem találkoztam, de ez lenne az optimális. :-) Igen egy rendes hobbi legalább ennyibe kerül, de sokszorosan visszatérül a belefektetett pénz, ha az ember komolyan veszi és sikerélményei vannak... :-)
Elküldve: 2009. október 21. - 13:08:31
(ugyan az az oldal amit linketél)
Elküldve: 2009. október 21. - 13:07:10
am sajna nem soka pénzem és 1 másik szetet néztem ki aminek van pár hibája de tanuásra elméletileg tökéletes:
link =2854
vélemény?
Elküldve: 2009. október 20. - 18:32:36
Jobban jársz, ha nem szettben veszed a dolgokat, hanem külön-külön. Ha mindenképp szettet akarsz, akkor szokták szeretni a HB szettet én személy szerint nem próbáltam
link
.
Alapszabály, hogy lehetőleg 40 ezer alatt ne végy hangszert, de ez a szám inkább 50-60 ezer forint. Másrészt mivel kezdő vagy ezért SOHA se vegyél egyedül hangszert, mert át fognak ejteni. Igazából még te sem tudod pontosan mit akarsz, ezért fontos, hogy menjen veled egy olyan ember, aki jól ért a gitárokhoz, hogy segítsen választani. (Egyedül nem érdemes, mint ahogy egy olyan ember, aki életében nem látott autót közelről nem egyedül megy el az autópiacra.) Ha lesz tanárod, akkor van olyan tanár aki egy jelképes összegért (mondjuk egy tanóra áráért) elmegy veled hangszert választani, én is ismerek ilyet Budapesten. A segítséged nagyjából tudni fogja mit kell nézni egy hangszeren, de ha visszaolvasol egy picit én is leírom legalább 10-szer. Kezdőhangszernél a külső sokadlagos, a lényeg, hogy kényelmes és pontosan beállítható legyen.
Mindig elmondom, de most is leírom, hogy 40-50 ezres kategóriában érdemes lehet használt hangszert is keresni, ha vigyázott rá a gazdája akkor sokkal nagyobb "tudású" hangszerhez juthatsz, ami ráadásul már beérett, kevesebb a rizikófaktor.
Illetve legfontosabb tanács, hogy ha tehetjük, akkor soha sem veszünk hangszert látatlanban, internetről rendelve, mert egy hangszert ki kell próbálni játék előtt, érezni, hogy hogy fekszik a kézben, milyen hangja van, mennyire kényelmes, ez monitoron keresztül lehetetlen. (Mint ahogy az ember autót sem úgy vesz, hogy megrendeli netről.)
Elküldve: 2009. október 19. - 18:05:44
Elküldve: 2009. október 18. - 21:09:03
Ha 50-et rá tudsz szánni, az már egy jó kezdésalap, azért már lehet használható hangszert kapni, egy kis szerencsével újonnan is.
A Cort jó lehet (GRX-es ibanezt lehet, hogy inkább ne, olcsóbb Ibanezeknek nagyon híg tud lenni a leve), de alap- és aranyszabály, hogy mindig próbáld ki vétel előtt AZT a hangszert, amit megveszel (szóval ha felhozzák raktárból, akkor csomag kibontat és kipróbálod azt a darabot is). Mivel már nem vagy teljesen kezdő, ezért nagyjából tudod, hogy mire figyelj, ha nem akkor olvass kicsit vissza, több embernek leírtam már a fontosabb dolgokat. (És lehetőleg 3-4 féle hangszert is próbálj ki, az ember hajlamos a nagy örömben az első kezébe adott ócskaságot megvenni, holott ha körülnézett volna, akkor jobbat is talált volna pénzéért.)
És mindig elmondom azt is, hogy ennyi pénzért használtban is érdemes gondolkozni, nagyon jó használt hangszereket ki lehet fogni olcsón egy kis szerencsével.
Erősítők? Azzal számolhatunk akkor kb., hogy marad 20 ezer forint erősítőre, ebből vehetsz egy apró gyakorlókombót, ami arra elég, hogy otthon gyakorolgass kedvenc zenéidre. Sajnos egy nagyobb és hangosabb erősítő az megint egy újabb 70-es lenne. Szerintem nézegesd a kicsi Marshall vagy Kustom kombókat. Kustom-ból 28-ért már lehet kapni apró csöves gyakorlókombót, aminek nagyon szép hangja van.
Eredményes vásárlást!
Elküldve: 2009. október 18. - 18:49:44
Szeretnék szólógitárt venni és a mezzoforten van egy ibanez multipack (Ibanez GRX70JU-BKN) erősítővel tokkal stb. Kb 70 E szeretnék rászánni de most ahogy olvasgattam erről a GRX70DXről mondanak hideget-meleget és kicsit elbizonytalaodtam:S
Nem tudom megérné-e megvenni ezt vagy inkábbb vegyek csak egy sima gitárt mondjuk 50 körül? És mellé majd erősítőt stb. Akkor is mit ajánlotok?
Nekem szimpi a Cort X2-BK de nemigazán értek a témához
Főleg rock- hardcore zenét játszanék( offspring, green day, killswitch, bullet... persze csak majd idővel:D..fél éve játszok klasszikuson)
Szóval mit tegyek?
Köszi előre is:)
Elküldve: 2009. szeptember 26. - 17:38:59
Tudnátok nekem is segíteni, hogy milyen gitárt érdemes megvenni? Fenderre gondoltam, akusztikusra, de nagyon kezdő és analfabéta vagyok és sajnos az ismerőseim között sincs nagyon olyan ember, aki gitározna. Mire kell nagyon figyelni? Miután nem értek hozzá, ezért először csak magában a gitárban és az elengedhetetlen dolgokban gondolkodom. Erre van 100E Ft-om...
Köszönöm.
Elküldve: 2009. szeptember 07. - 14:22:33
nagyon szépen köszi a tanácsokat és a meglátásokat :)
majd pénteken kiderül minden addig is várok...
Elküldve: 2009. szeptember 07. - 08:22:33
Az erősítőn ilyen szinten lehet spórolni valamennyit, mert a 15 ezres és a 20 ezres is valószínűleg megfelel gyakorlásra - ám nem fog valami jól szólni, de tanulni megfelelhet.
Próbálkozhatsz esetleg a legnagyobb HB szettel, bár semmi se garantálja a sikert. Kipróbálás és hozzáértő segítsége nélkül ne vegyél.
link
Elküldve: 2009. szeptember 07. - 08:16:57
A kruciális pont mindig az legyen, hogy ne egyedül, hanem tapasztalt zenésszel és ne kipróbálás nélkül vegyed.
Elküldve: 2009. szeptember 06. - 15:20:03
Elküldve: 2009. szeptember 06. - 14:17:02
A 20-30 ezer forint közötti gitárok kb olyanok mintha tüzifán játszanál. Ne vedd meg, mert csalódni fogsz, könnyen előfordulhat, hogy nem lehet majd rendesen beállítani a hangszert, rosszul fog szólni, stb, stb...
Könnyen az lehet a vége, hogy egy életre megutálod a gitározást és akkor a 20-30 ezer forintodat nem látod viszont többé - felesleges kidobott pénz.
Inkább fogd az 50 ezer forintot és abból vegyél gitárt - akkor már kaphatsz könnyen olyat, amin jól tudsz majd tanulni, esetleg az első fellépéseiden is még ki fog szolgálni. Alapvetően azt javaslom, hogy használt hangszert vegyél, ki lehet fogni jó hangszereket. (Mellesleg én is árulok egy gyakorlatilag új Ibanez kópiát igencsak áron alul, 50-ért.)
Erősítő helyett meg a kezdeti időkben nyugodtan kösd számítógépre a gitárodat, míg összegyűlik megint annyi pénzed, hogy veszel egy kis gyakorlókombót...
Mégegyszer: Semmiképp se ajánlom, hogy 40-50 ezer forint alatt vegyél gitárt, mert szinte biztos, hogy problémád lesz vele.
Mindig elmondom az utolsó tanácsot is, hogy soha se egyedül vegyél hangszert ha kezdő vagy, mert igen csúnyán át tudnak ejteni az eladók... Vigyél magaddal egy tapasztalt gitárost, aki tud játszani a hangszeren és tudja mire kell figyelni vételkor.
Sok sikert!
Elküldve: 2009. szeptember 06. - 14:06:54
Elküldve: 2009. szeptember 06. - 11:11:57
Elküldve: 2009. szeptember 06. - 11:09:55
Itt vannak a gitárok mikre gondoltam :
link ption=com_virtuemart&Itemid=2&lang=hu
link ption=com_virtuemart&Itemid=2&lang=hu
Ezek lennének azok véleményt szeretnék tőletek kérni hogy szerintetek melyik jobb és miért? Vagy ha esetleg egyik se lenne jó akkor tudtuk ajánlani 20 és 30e közötti gitárokat?
Előre köszi, nandes
Elküldve: 2009. szeptember 01. - 13:43:09
Szeretnék gitárt venni találtam is eggyet... egy Hohner gitárt mit gondoltok róla? kezdésnek jó vagy mást keressek?
Elküldve: 2009. június 09. - 00:44:03
BALKEZES Fender Stratocaster Highway-1(U.S.A.)-125000 HUF (2005-ös,"régi" kisfejes)
Fender Frontman 212R-55000 HUF
Korg AX100G-15000 HUF
egy 60W-os , 2 csatornás , NDK-s kombó 15000 HUF
Tel.: 06-70-391-69-76
E-mail: laccccko@freemail.hu
Pest megye
Kérésre képet küldök!

Súgó