Startlap fórum:: Kezdők kérdései... - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 37 Oldal +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Kezdők kérdései...

• Csoport: Guests

Elküldve: 2005. december 30. - 15:27:48

...na most meg elkezdtem vadul csavarozni, tehát el is állítottam, tudtok tippet adni, h mit tegyek?:S
0

Elküldve: 2005. december 30. - 15:22:20

úram isten...:S most segítsetek
gityóztam, és a pick up bejjebb ment...hangban nemtudom, h változott e, de most mit csináljak:S...áááh, írjatok , gyorsan
0

Elküldve: 2005. december 29. - 22:04:48

persze joban is jársz ha elektron kezdesz mert más elégé csa nagyobb keret kell hozá szal sokall több lové
0

Elküldve: 2005. december 29. - 15:00:40

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok, elektromos gitáron szeretnék megtanulni játszani. Az érdekelne, hogy ehhez szükséges klasszikus gitáron kezdeni, vagy egyből belevághatok a lecsóba egy elektromossal? A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
0

Elküldve: 2005. december 29. - 13:53:23

Sziasztok! Egy egyszerű kérdésem lenne: Egy kezdőnek vagy esetleg hosszútávra megfelel-e ez a gitárszett: link 6 az erősítő 20W
0

Elküldve: 2005. december 29. - 08:55:47

Igen arra gondolok, h a csavar nem e tépődik ki játszásnál, és nem teszi e tönkre maga a gitár menetét..:)a tremolóról meg olvasgattam a neten, és oda vmilyen beállításokról írnak, és nemtudom, h úgy be van e állítva.de megkaptam minden választ, köszönöm:)hali
0

#727 Felhasználó nem aktív   tamáspapa 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2005. december 29. - 08:49:58

Ezt a heveder-hajlást nem értem. Ha arra gondolsz, hogy amikor a gitár a nyakadba van akasztva, akkor a testbe csavart csavarok, amibe a heveder végeit akasztod, meglazulhatnak-e, nos, szerintem nem. Nagyon szar anyagból kell lennie annak a testnek, amelyben kilazulhatnak a csavarok, az már nem is gitár, csak annak tűnő játékszer. Nem értem, minek az elhajlására gondolsz? A csavar nagyon rövid és vastag, ez kibír 1-200 kg-ot is, ha a fa is bírja. Az hamarabb reped, mint hogy a csavar elhajoljon.A csavar menete nem kophat el, hiszen az a fában van. Maga a csavar a heveder dörzsölésétől szintén nem, még reszelővel is eléggé sokáig tartana. Ami a tremolózást jelenti. Tépjed nyudodtan, egy normálisan megépített gitárnál valszin hamarabb szakad a húr, minthogy kilazuljanak a csavarok. Tegyél egy próbát. A kart lassan nyomd be, miután megpengettél egy húrt, annyira, hogy max. egy egész hanggal lejjebb menjen a hang - ha egyáltalán le tud menni annyit - , közben figyeld, hogy a lecsavarozott húrláb és a fa között megjelenik-e haszálnyi rés (ha egyáltalán látható a húrláb lecsavarozása). Nem valószínű. Ugyan ezt kifelé húzott karral is nézd meg, de vigyázz, mert kifelé nehezebb és nehogy eltépd a húrokat! Egyébként is a húrok keményen ellenállnak a feszítésnek, tehát egy félhagnyi emelkedés elég, játék közben úgy ssem rántassz rajta akkorát, pláne ha rendesen trremolózol, hogy ennél nagyobb hangemelkedés legyen. Szóval, ha ezeket amozdulatokat megmoccanás nélkül kibírja, szerintem nincs okod félni.
0

Elküldve: 2005. december 29. - 08:41:34

nem vagyok tamáspapa, de azért nem valószínű, h kárt tesz a gityóban a trem.ahhoz nagyon gagyi tremolo kéne, és akkor is inkább az törne, mint a test.
lehet, h érdemesebb lenne venni egy strap lockot a hevederhez, mert ha hajlik, para lehet, h kicsúszik a gityó
0

Elküldve: 2005. december 28. - 09:53:52

Sziasztok, látom, tamáspapa nagyon profi a témában, ezért is kérdezném tőle, ha már így a tremolo-ról van szó, h nem tesz e kárt magában a gitárban...mert amikor én játszok, és meghúzom, akkor a húrláb csavarjai nézem parázva, nehogy vmi kárt tegyek a gitárban, ja és még vmi: elég nehéz a gityóm (johnson strat) és heveder felfüggestéseknél előfordulhat egy kis hajlás, ill elkoptathatja a felfüggesztési csavar menetét?nos, hát még új vok az elektromos gitár világában, remélem tudtok segíteni, köszönöm
0

#730 Felhasználó nem aktív   tamáspapa 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2005. december 11. - 22:20:18

Szia!

A tremoló kar a megpengetett húr feszességét módosítja. Ha a test felé nyomod, akkor a húr lazább lesz, a hang pedig alacsonyabb. ha elhúzod a testtől, akkor megfeszül, a hang magasabb lesz. Ha ezt gyors egymás utánban csinálod, akkor jön elő a hullámzó hang, vagyis a húr eredeti üres, vagy valamelyik bundnál lefogott hangja alá-fölé ingadozik a hallható hang. Ha ezt a mozdulatsort túl erőszakosan csinálod, akkor törik bele a kar. HOgy hogyan lehet kiszedni a csonkot? Nem tudom. Valszin hangszerjavító a lelke. Vagy te nekiállsz: kicsavarod a húrlábat tartó csavarokat - miután leszedted a húrokat!!! - és leemelve a húrlábat, talán kézzel ki tudod csavarni a csonkot, ha a vége a hurláb alatt kilóg a menetfészekből. Ha nem, akkor valami mechanikai műszerészhez vidd el, az kiszedi.
0

Elküldve: 2005. december 11. - 20:16:15

bocs ez tremoló akart lenni csak azért kérdeztem mert beletört a lyukba gáz mi ilyenkor mit lehet tenni??
0

Elküldve: 2005. december 11. - 15:36:28

hát igen elég buta kérdés lesz de mire szolgál a termoló kar?
0

#733 Felhasználó nem aktív   tamáspapa 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2005. december 08. - 23:06:28

Szia!

Te én úgy érzem, hogy te most vagy nagy kópé vagy, vagy tényleg nem láttál még gitárt közelről. Ezek a kérdések túlságosan naivnak tűnnek ahhoz, hogy tényleg valósak legyenek. Ha komolyan kérdezed, akkor nem itt kellene feltenni ezeket a kérdéseket, hanem el kell menni egy gitár tanárhoz, vagy egy haverhoz, akinek van gitárja, tud is rajta valamit, mert ő helyből sokkal hasznosabb válaszokat tudna neked adni, mint itt akárki. HA tényleg szeretnél megtanulni gitározni, akkor bagy egy kzdőknek való tankönyv, ahol szájbarágósan le van írva, hogy hogyan kezd nek, vagy tényleg egy tanár. Ne az interneten keresztül akarj megtanulni játszani. Izzadós lesz, de ha szereted a zenét és aktívan szeretnéd szeretni, akkor ez a módja. Sok sikert.
0

Elküldve: 2005. december 08. - 20:18:29

Bocsi, tudom, hogy problémás eset vagyok, de nekem ez nem egészen tiszta... Nem vagyok képben a hangokkal...
Szóval hogy is van ez pontosan? Itt van a D. Ott az e húrt nem kell pengetni. viszont az összes többit igen.. és melyik hőron van a d? mert ha a d húron, akkor viszont ott van előtte az a húr.. szóval ezt most nem igazán értem... le tudnád írni nekem, hogy ez hogy van minden akkodnál? meg mi van akkor, ha pl. Em vagy D7 vagy G7 vagy ilyen akkordok vannak...
0

Elküldve: 2005. december 04. - 08:25:55

amiket felsoroltál, ezek mind alsóbb kategóriás gitárok, szóval nem használnám azt a kifejezést, h nagyon jónak tűnik...
az teljesen más dolog, hogy megéri-e az árát
el kell menni, meg kell hallgatni, hogy szól
gyere be a vintage-ba, ott vannak olcsóbb gitárok is, szerintem akadnak köztük elfogadhatók...vorsont nincs, de azt ne is vegyél!akkor már inkább HB...van bent több, ami most beugrik, hogy van egy HB Les Paul...igaz, h még majomkenyérfából van, de hát 60körül van az ára...
sok vintage gityó van, azokat érdemes lenne meglesni!
0

Elküldve: 2005. december 04. - 08:18:19

az akkordokat attól hangtól kezdve pengeted, amilyen akkord...tehát, mondjuk egy Ddúr akkord első hangja az D, az E-jé E
0

Elküldve: 2005. december 04. - 07:24:25

Dimavey ST-303:
Nem rossz kis gityó az árához képest. Jómagam is azon gyűröm. Kezdőgitárnak tökéletes.
0

Elküldve: 2005. december 03. - 19:57:04

ugye bár kezdő vagyok :) lenne egy kérdésem :) vagy több is :)
Hangszedőkből melyik az aránylag jó? :)
Meg termolok.... azoknak milyennek kell lennie?
24 bundos az jó? :)
Harley Benton HBR-450 BK ez milyen gitár szerintetek? :)
vagy már ez is jó? --> Harley Benton MS-11 BK
Dimavery ST-303 fekete erről vélemény?
vagy esetleg ez? Dimavery ST-303 gót-fekete
vagy ez? Stagg I-300 Heavy ICS
vagy ez? Vorson EDG-40
vagy ez? Aria STG-006
Harley Benton HBR7-450FR BK ez nagyon jónak tűnik :) szerintetek?
ezekre gondoltam szerintetek melyik a legjobb? :)
0

Elküldve: 2005. december 03. - 15:18:42

Az első kérédsem az lenne, hogy az akkordokat hogyan kell eljátszani? Mert addig oké, hogy le vannak írva, hogy mit hol kell lefogni, és ott az x, hogy azt a hórt nem kell pengetni... De hogy kell őket pengetni? Lefogod ahol le kell fogni, és lepengeted az összes húrt? Vagy egymás után egyenként pengeted őket? Vagy... ?
0

Topik megosztása:

• 37 Oldal +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó